Што вели Библијата за Мухаммед а.с

• Креатор на темата Креатор на темата islam nur
  • Време на започнување Време на започнување
ti si poradikalen od niv

Зошто јас радикален,радикална е оваа власт што протнува веронаука по училиштата,што забранува абортус.Радикално е кога владиката во државниот универзитет држи говор за започнувањето на годината.Радикално е кога жените муслиманки имаат само формална слобода на говорот,во земја каде со закон постои рамноправност помеѓу половите.

Јас со тебе раскрстив одамна доналде,како сакаш да се однесувам кога отворено навредуваш.

Јас ако си приметил одмана не постирам на религија.

Твоите постови и расправии се со други членови.

Јас само ти укажав дека сепак важеше за поинтелектуален член.

А, ти како сакаш понатаму. Голем си.

p.s. околу навредите само разгледај како комуницираат твоите соверници на останатите теми, со која жестокост и омраза навредуваат. Јас барем терам сеир од забава, а не од омраза. Огромна разлика е.

Мене само ми е смешно што во целава дискусија најголемите провокатори/потпалувачи на оган се луѓе кои не се христијани,или барем не се декларираат како христијани

Ипси,атеист,мурањи и слично.

Што само ми ја потвдрува тезата дека во македонија нема атеисти туку разочарани христијани кои станале безобразни.

Не,туку да си гледа своја работа ако веќе се декларира нешто друго.

Кооператива,доналд,ти,атеист и слични на вас не се декларирате како христијани ама кога треба да се зборува против ислам први сте.

Прашања за христијанството: провери си ја темата и твоите постови.

Има уште посмешни работи пријателе. Кога некој ќе ти чепне по твојот пророк, стануваш насилен и безобразен. А кога ти или твоиве пријатели со денуви се расправате со Христијаниве и го нарекувате Исус секако, освен онака како што тие го сметаат, тогаш вие не ги навредувате нели? Види смешна работа.

Тоа што тебе ти докажувало дека немало атеисти, треба потврда да ти донесат од некаде? Не збори бе..... не сум знаел. Интересно е да се види колку самонаречени Христијани или Муслимани има. Јас само некокумина вистински Христијани или Муслимани имам видено (броејќи севкупно и надвор од форумов).

Ај ти да погледнеш малку по постовиве па да видиш сите тие кои си ги набројал, колку и христијанството го имаме критикувано, но кога вие ќе претерате, нормално дека вас повеќе ќе ве критикуваме. Живееме во секуларна држава (барем на хартија) каде што се верските слободи загарантирани. А вие што правите? Сосем спротивното..... Сакате тоа право да им го одземете на сите што не се муслимани. Е не оди тоа така пријател.

Религијата си е право на секого. Се додека вашите богови, ѓаволи, ангели, џинови (џинни или како веќе ги нарекувате), пророци, морални норми, казни, рај, пекол.... пророци ..... итн.... не им го натурате на сите различни (религиски се разбира) од вас, никој нема да ве критикува. Чувајте си ги сите гореспоменати за вас, нам не ни се потребни. Ако вас ви бркаат работа, терајте си, не ни кажувајте нам што да правиме.

Зошто јас радикален,радикална е оваа власт што протнува веронаука по училиштата,што забранува абортус.Радикално е кога владиката во државниот универзитет држи говор за започнувањето на годината.Радикално е кога жените муслиманки имаат само формална слобода на говорот,во земја каде со закон постои рамноправност помеѓу половите.

mislam deka preteruvas
ete po toa te smetam za radikalen po tvojata omraza kon toa sto ti zboruvas

mislam deka preteruvas
ete po toa te smetam za radikalen po tvojata omraza kon toa sto ti zboruvas

Погрешно си ме проценил,јас ја подржувам секуларноста на државата,која во последно време изгуби од вредност,кој во што сака нека си верува.Највеќе ми смета религиозното натурање,дали од православни,муслимани,протестанти(кое е нивна честа практика).Сега живееме во општество со изместени вредности,меѓуетничката и меѓуверската нетрпеливост не доаѓа од атеистите,туку од ревносните верници,која ја немаше пред дваесетина години.

Има уште посмешни работи пријателе. Кога некој ќе ти чепне по твојот пророк, стануваш насилен и безобразен. А кога ти или твоиве пријатели со денуви се расправате со Христијаниве и го нарекувате Исус секако, освен онака како што тие го сметаат, тогаш вие не ги навредувате нели? Види смешна работа.

Тоа што тебе ти докажувало дека немало атеисти, треба потврда да ти донесат од некаде? Не збори бе..... не сум знаел. Интересно е да се види колку самонаречени Христијани или Муслимани има. Јас само некокумина вистински Христијани или Муслимани имам видено (броејќи севкупно и надвор од форумов).

Ај ти да погледнеш малку по постовиве па да видиш сите тие кои си ги набројал, колку и христијанството го имаме критикувано, но кога вие ќе претерате, нормално дека вас повеќе ќе ве критикуваме. Живееме во секуларна држава (барем на хартија) каде што се верските слободи загарантирани. А вие што правите? Сосем спротивното..... Сакате тоа право да им го одземете на сите што не се муслимани. Е не оди тоа така пријател.

Религијата си е право на секого. Се додека вашите богови, ѓаволи, ангели, џинови (џинни или како веќе ги нарекувате), пророци, морални норми, казни, рај, пекол.... пророци ..... итн.... не им го натурате на сите различни (религиски се разбира) од вас, никој нема да ве критикува. Чувајте си ги сите гореспоменати за вас, нам не ни се потребни. Ако вас ви бркаат работа, терајте си, не ни кажувајте нам што да правиме.

Попусто си ги арчиш зборовите пријателе.

Додека се зборуваше против Христијанството, еден куп лајкови има од муслимани. Им одговараше тој муабет во тој период.
Кога се разгоре и дискусијата за Исламот, наеднаш станавме провокатори, исламофоби и што ушпте не.

Двојни аршини, согласно нивните убедувања.

Со тој нерамноправен пристпа кон работите, само потпомогнаа да повеќе се говори против исламот, отколку против христијанството.

Ама, секако не се свесни за тоа.

Oва е еден од најдобрите постови од кога сум на форумов. Сериозно...

Јас ако си приметил одмана не постирам на религија.

Твоите постови и расправии се со други членови.

Јас само ти укажав дека сепак важеше за поинтелектуален член.

А, ти како сакаш понатаму. Голем си.

p.s. околу навредите само разгледај како комуницираат твоите соверници на останатите теми, со која жестокост и омраза навредуваат. Јас барем терам сеир од забава, а не од омраза. Огромна разлика е.

Не ме интересира комуницирањето на моите соверници,јас ги опоменувам а тоа е нивна работа.
Со мене имаше нормална комуникација која ти самиот ја прекина.
Така да,уживај си.
Поздрав.

.Највеќе ми смета религиозното натурање,дали од православни,муслимани,протестанти(кое е нивна честа практика

ete pod toa ti si radikalen sekularist sto ti smeta religioznoto naturanje , ti smetaat site pravoslavni muslimani protestanti site tie koi ne se slozuvaat so tvoeto razmisluvanje

Самото христијанство за овие 2000 години има поминато многу фактори,кои за жал фалат во Исламот.Помина и реформацијата,влезе и научната мисла во Христијанството а со тоа дојде и до самокритика,значи од затворен систем прејде во отворен.Исламот живее сеуште во периодот на Инквизиција,се дури не дојде до внатрешна промена,однадвор не може никој и ништо да направи.Гледајќи ги нив сега на Блискиот Исток јас всушност ги гледам моите претци пред 600 години.

ete pod toa ti si radikalen sekularist sto ti smeta religioznoto naturanje , ti smetaat site pravoslavni muslimani protestanti site tie koi ne se slozuvaat so tvoeto razmisluvanje

31270854.jpg

Не пишувај веќе ТЕ МОЛАМ !

Како може да не ми смета доаѓањето на Јеховини сведоци пред врата,како може евангелизатор на улица да ми проповеда "Дојди кај Господа ти си изгубена овца",тоа е нарушување на приватноста,жива досада,убедување.Секој кој чуствува потреба,знае кај се и може да оди да ги бара,а не они да го реметат секого.

.......radikalen sekularist...
:pos::pos::pos: што не ќе прочитам...... :pos:

ti smeta religioznoto naturanje
Тебе не ти смета а? Бре што ми изнакажа. “Вие муслиманите верувате во лажен бог и ќе горите во пеколот“ е ова синко се вика верско натурање. Колку за споредба. Секако не верувам во наведениот исказ.
ti smetaat site pravoslavni muslimani атеисти protestanti site tie koi ne se slozuvaat so tvoeto razmisluvanje
Ти си пријател тој кому му сметаат, само муслимани замени со атеисти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom