DotA 2

• Креатор на темата Креатор на темата HeRbEs
  • Време на започнување Време на започнување
Ете, 3 пати во рок од 5 минути ме исклучува, демек нешто no steam conection. Сеа сигурно ќе ме стават во low priority. Значи нема играње дота утре, затоа што таму е невозможно да се игра.

Гледаше ли некој DK vs Alliance? insane . . .

Mozhe nekoj da mi pojasni kako se igra DotA2 koj heroi se podobri koj itemi se najdobri i najveke mozhe da mi posluzhat sum gledal na youtube dota2 play ama tamu se samo celi igri stavani ne e objasneto kako se igra ve molam pomagajte :D

Mozhe nekoj da mi pojasni kako se igra DotA2 koj heroi se podobri koj itemi se najdobri i najveke mozhe da mi posluzhat sum gledal na youtube dota2 play ama tamu se samo celi igri stavani ne e objasneto kako se igra ve molam pomagajte :D
Играта е балансирана на таков начин да секој херој е добар за одредена работа (така да нема најдобар херој или нешто слично). Ајтемите исто така, секој си има своја примена, своја цена, итн. Добри упатства за почетници имаш тука и тука а листа на херои што се препорачани за нови играчи е следнава :

• Venomancer
  • Warlock
  • Lich
  • Vengeful Spirit
  • Crystal Maiden
  • Ogre Magi
  • Tidehunter
  • Lion
  • Lina
  • Jakiro
  • Sand King
  • Shadow Shaman
  • Nature's Prophet
  • Death Prophet
Во самата игра кога го отвориш shop-от имаш препорачани ајтеми (Recommended items) за секој херој, во кој период од играта би требало да ги земеш. Доколку имаш нешто нејасно, слободно прашај.

Ништо во споредба со iG - LGD. По неколку месеци без изгубен официјален меч, веќе губат 2 партии во 3 дена, срамота е.

Best of 1 мечеви не се добар начин да се види колку е добар некој тим, кога ќе почнат да губат Bo3 и Bо5 мечеви тоа е веќе нешто друго.

iG o_O

27-2 Моментално со Liquid

edit: 31-2 заврши
:coffee:

iG слабо нешто деновиве им падна формата ќе видеме на TI али не се очекува мн од нив
иначе Alliance доминират(y)

Играта е балансирана на таков начин да секој херој е добар за одредена работа (така да нема најдобар херој или нешто слично). Ајтемите исто така, секој си има своја примена, своја цена, итн. Добри упатства за почетници имаш тука и тука а листа на херои што се препорачани за нови играчи е следнава :

• Venomancer
  • Warlock
  • Lich
  • Vengeful Spirit
  • Crystal Maiden
  • Ogre Magi
  • Tidehunter
  • Lion
  • Lina
  • Jakiro
  • Sand King
  • Shadow Shaman
  • Nature's Prophet
  • Death Prophet
Во самата игра кога го отвориш shop-от имаш препорачани ајтеми (Recommended items) за секој херој, во кој период од играта би требало да ги земеш. Доколку имаш нешто нејасно, слободно прашај.

Браво бе, му ги наброја сите хард кор сапортери што ако е почетник најверојатно ќе фида со нив...

Yanq[tB]: Ко што рече Darling, апла почетниците најчесто почнуваат со Drow Ranger, а исто така може да почнеш и со Sniper, Luna, Venomancer, Viper и Clinkz. Овие ти се доволни на почеток колку да научиш last hitting & orb walking (второво со помош на Drow, Viper & Clinkz), и исто така пошто имаат едноставни магии и нема многу да си ја тупиш главата.
Ко ќе совладаш last hitting, треба да поднаучиш и како да играш support. За тоа ќе треба да изгледаш видеа на јутуб да видиш како се прават stacks на кампови, како се пула камп на лејн, како да deny-јуваш крипови, и во глобала да го чуваш херојот што го сапорташ жив. Најдобри сапортери за почеток ти се Lich, Dazzle, Crystal Maiden, Warlock, Lion & Keeper of the Light.
Ко ќе научиш да правиш last hit, после може да пробаш да играш со melee carry или offlaner-и. Али треба убаво да се испраксираш за овие 2 улоги. Mid hero не ти препорачувам се дур не го совладаш цело ова претходново, пошто најтешко е (добро) да се игра mid.

То е, дури и ги потценив Швеѓите, повеќе се од способни да се прошетаат во Сиетл на ti3.

imtXaImSrXRSD.gif

То е, дури и ги потценив Швеѓите, повеќе се од способни да се прошетаат во Сиетл на ti3.

imtXaImSrXRSD.gif
Реално гледано многу е веројатно да овнаат и на TI3, исто како што го прават тоа сега и на G1-League. Мислам, кој друг би го направил ова? Ова не се дешава на паблик, а не па на толку значаен турнир...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom