Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Не дека го бранам тој Илија Димовски , всушност не ни знам кој е , ама според тоа што го прочитав дека бил десна рака на Грујо неможеш да кажеш дека е неспособен. Убаво напиша ти , се трудиш , студираш и се бориш во државата за да имаш пристојна плата. Значи способен си. Исто така и тој , се бутал , правел што правел , и сеа вози сигурно ауди или бмв на бг табли. Тоа што не одел по твојот принцип на работите не го прави неспособен. Факултет немал завршено? И Марк Цекенбург нема.
Абе океј, и за у партија треба труд, треба лижење гз, трчање на сите страни, поквареност, некој го почитува тоа некој не.. Сакам да кажам дека не доликува некој што седи у парламент(Еден од водечките у парламентарната група на вмро да нема факултет). Сеа да не ги дискриминирам оние со средно, ама неможеш бе некој врз база на партиски допринос да стаиш на такво место. Ајде да биде цајкан или што ти ја знам е океј, ама за парламентарец треба образование, треба школуваност, треба широко сиви. Незнам зашто и уопште збориме за таква маргинална фигура :D .
Но, проблемот се јавува во фактот што повеќето од младите не ни пробуваат да се снајдат тука, едноставно се откажуваат пред да почнат да се трудат. Не е лесно, нити едноставно, свесен сум за сите партиски влијанија у државава, и свесен сум дека многу има влијание партиската определеност. Ама Фактот што 90% од младиве чекаат на тањир, епа не иде. Никој не е спремен тука да работи земјоделие(пример) а сите се спремни да бидат собари и чистачи на страна. у тоа е проблемот, ти одма од факултет искочен сакаш 1000 евра да ти е плата од прв ден, епа дечки не иде така.
Пробај, види дека не ти иде, па после барај чаре макар и бг пасош да е чарето. Неам ништо против оние кои пробале да го заработат лебот тука, ама од разни причини не успеале и да посегнат по бг пасош.
Друга работа, неможе некој да ми каже дека е среќен у туѓина. Далеку од дома, од семејство, од другари, девојка и слично. ЕДНОСТАВНО НЕМОЖЕШ ДА БИДЕШ СРЕЌЕН У ТАКВА СРЕДИНА. Ако е семејството со тебе, тоа е друга работа. А работници што работат 9 месеци у немачка и 3 месеци се тука покрај своите деца и фамилија неможе да ми каже некој дека е среќен така, па макар праел и 10000 евра на ден.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Поентата ми беше друго,та и он та и оној Милошоски и сите од школото на Доста и Љубчо,играат двојна игра.Демек еве се бориме за Македонија,Македонија самостална,не признаваме ни Бугари,ни Грци.Барем нека бидат искрени како нив и јавно нека признаат.А не да го осудуваат поединецот што вади двојно државјанство,а они се први во тоа.Сите функционери по заминувањето од власта,по извршена корупција и злоупотреба,го користат тоа двојно државјанство и бегаат или во Бугарија или во Србија.
Кат им минава номера, зашто да го не прават...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Мене чувствата можеш да ми повредиш само ако ма мавнеш по дигнатото мандало. :pos:

Инаку изјасни се, не туку ми баботи...
Се изјаснив веќе.
Иначе ај цитирај ги сите што полемизирале на темава 210 страни наназад и кажи им го истото што го кажа и на мене. Ако не се полемизира све ако е да/не ондак зашто уопште постојат форуми по светот?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Се изјаснив веќе.
Иначе ај цитирај ги сите што полемизирале на темава 210 страни наназад и кажи им го истото што го кажа и на мене. Ако не се полемизира све ако е да/не ондак зашто уопште постојат форуми по светот?
Да или не?

K

King_Stone

Гостин
Кат им минава номера, зашто да го не прават...
Не те сватив за кој дел од мојот пост ова се однесува.Лично немам против за поединци кои вадат бугарско државјанство,ни од левица ни од десница.Ама оние кои учествуваат во власта,редовно ја напаѓаат Бугарија,а кога ваделе документи се изјасниле за Бугарски происход,тоа ми е дволично.Мада што повеќето такви функционери се во сегашната власт,отколку кај опозицијата.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
505
Поени од реакции
216
Не те сватив за кој дел од мојот пост ова се однесува.Лично немам против за поединци кои вадат бугарско државјанство,ни од левица ни од десница.Ама оние кои учествуваат во власта,редовно ја напаѓаат Бугарија,а кога ваделе документи се изјасниле за Бугарски происход,тоа ми е дволично.Мада што повеќето такви функционери се во сегашната власт,отколку кај опозицијата.
Саках да кажам дека гражданското обштество е нешто слабо активно кај вас, нема контрол и тоа се користи од функционерите, без разлика дали станува збор за паспорти или нешто друго.

K

King_Stone

Гостин
http://www.justice.government.bg/emsg/ Од 2012 година разгледани се 4244 молби до сега.Се гледа Министерството добро си ја врши својата работа,иако имаше и избори и промена на власта.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
Барам инфо во врска со вадење бугарски пасош. За колку време се вади ,кои документи требаат,колку чини и сите други попратни работи.
фала однапред

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom