Напади на верски храмови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Fail2
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе дојде време кога гром ќе испомава по тоа звучниците ;) Има Господ!

Поопасно е политизацијата на овие напади отколку самите напади.........

Јас контактирав моментално со другар од средно, вработен во ЦИА, вели ова страшно злодело го сториле Албанци се со цел да го оцрнат битолското мирно население.

Јас контактирав моментално со другар од средно, вработен во ЦИА, вели ова страшно злодело го сториле Албанци се со цел да го оцрнат битолското мирно население.

Па и јас исто мислев, не може древна цивилизација со невероватно високо образование и општа култура да стори вакво нешто.....

Па и јас исто мислев, не може древна цивилизација со невероватно високо образование и општа култура да стори вакво нешто.....
Дечко види ... мисљим како да ти го кажувам сега ова. Тај го кршеле тија што работат внатре во него за да го окривуват после македонците, дека се криви на ваков леп ден и празник, мисљим види богати. Хајде сега чао

Па шо ти зборам ја цел живот ? Само ти не ме слушаш...
Ја гарантирам (со глава) дека не се Македонци. Исто и за браќа Албанци.

Нема теорија Албанци да масакрираат деца, да изиграаваат копаничари по грбои на недужен народ, да им бутаат стапои во гз на луѓе, да ги влечат со трактори и комбајни по бавчи, да палат и крадат цркви, да вадат и шверцаат органи на Косово...

Ти како си, те служи здравјето ?

the-jews-did-this-gif.gif

Дечко види ... мисљим како да ти го кажувам сега ова. Тај го кршеле тија што работат внатре во него за да го окривуват после македонците, дека се криви на ваков леп ден и празник, мисљим види богати. Хајде сега чао

Па да де....
--- надополнето: 24 мај 2013 во 23:30 ---
Па шо ти зборам ја цел живот ? Само ти не ме слушаш...
Ја гарантирам (со глава) дека не се Македонци. Исто и за браќа Албанци.

Нема теорија Албанци да масакрираат деца, да изиграаваат копаничари по грбои на недужен народ, да им бутаат стапои во гз на луѓе, да ги влечат со трактори и комбајни по бавчи, да палат и крадат цркви, да вадат и шверцаат органи на Косово...

Ти како си, те служи здравјето ?

Имаш право цело време, само јас не сакав да признавам, ете за инает......

Јас добро сум, само времето нешто стрчи.....

ПС, заборави да напомениш дека албанците се тие кои со криптонит сака да го убијат супермен....

...
ПС, заборави да напомениш дека Албанците се тие кои со криптонит сака да го убијат супермен....

Aлбанците со голема, о Пуно !

Тоа за Зупермен, прв пат од тебе слушам, гарант каури некои ги местат...

Во Општина Битола не живеат повеќе од 2% Албанци(можеби и помалку), а никогаш не сме слушнале Македонци таму да нападнат и претепаат Албанци, затоа што можат секојдневно да го прават тоа пошто Албанците таму се во незначителен број.
Тоа кршење на албански музеј во Битола е смешно спрема споредба дека денес во Скопје е прободен Македонец од страна на Албанци којшто моментално се бори за живот на скопската клиника и шутирање старец во Тетово од страна на малолетни Албанци. Немате никаков аргумент да дојдете да зборувате тука, затоа што соодносот на напаѓање е неспоредливо Албанци врз Македонци секаде. На народот полека му стана јасно колку е сатот и со каква багра има работа.

http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/117047-Momce-izbodeno-so-noz-vo-Skopje-se-bori-za-zivot

Мене ме интересира овие во власта и тие од опозиција до кога ќе го буткаат филмот со мултиетничноста? Не ли ја чукаат тоа црпката кога им даваат градежни дозволи на Турци и на Албанци да градат згради и други станбени објекти (Аеродром и облакодерите ќе бидат одличен пример) и зошто најголем дел од инвестициите доаѓаат од Турција а другите неќат да чујат да вложат тука? Зошто едноставно не си заминат и не им го одстапат местото на племињава и дај да воведеме шеријат. Многу поедноставно ќе биде така.

Човече во Лондон погина човек, сите знаат што се случило и дури солат памет што требало да се прави, истото се случува и во Скопје во центар на град и никој не реагира, сите си ќутат, а сме држава каде процентот на муслимани е скоро 40%. И искача премиерот на телевизија и со цел памет тресе да сме го зголемеле наталитетот. За што да го зголемиме, да ни ги колат и убиваат децата, ради тоа што сите сте пички у политика? Подобро и нека не бомбардираат, него ли тивко етничко чистење да доживуваме или дај сите да се губиме од државава и така не сме способни да ја одржиме. Ќе се покаже дека осамостојувањето е најголемата грешка која што сме ја направиле.

Во Општина Битола не живеат повеќе од 2% Албанци(можеби и помалку), а никогаш не сме слушнале Македонци таму да нападнат и претепаат Албанци, затоа што можат секојдневно да го прават тоа пошто Албанците таму се во незначителен број.
Тоа кршење на албански музеј во Битола е смешно спрема споредба дека денес во Скопје е прободен Македонец од страна на Албанци којшто моментално се бори за живот на скопската клиника и шутирање старец во Тетово од страна на малолетни Албанци. Немате никаков аргумент да дојдете да зборувате тука, затоа што соодносот на напаѓање е неспоредливо Албанци врз Македонци секаде. На народот полека му стана јасно колку е сатот и со каква багра има работа.

Идиотски е да се прави споредба воопшто, ниту јас имам корист од тоа што е избоден македонец, ниту ти имаш корист од тоа кога се напаѓа албанец, губиме сите, се жртвуваат деца и млади ни криви ни должни, се губи општата доверба меѓу граѓаните и ред други работи.....
Обичниот граѓанин нема националност, тој сака да живее (преживее) нормално и мирно.......
Дека многу лесно може да се манипулира со обичниот граѓанин веќе е повеќе од јасно......

Некој има корист од овие инциденти, искрено мене ми е тешко да дешифрирам кому му оди во прилог ова ситуација......

Се надевам дека ќе оздраве и се надевам дека сторителите ќе се казнат....

Денес опљачкаа уште една црква, вчера ги претепаа тие во библиотека. Чекале пред библиотеката да излезат каури и се погодиле овие, па сега се борат за живот. Масакр било тоа 15 со ножеви на 4-5 со книги. Старецот во Тетово исто така го тепаа петнаесетина. Единствена вина на овие луѓе е што не се Муслимани, ниту Албанци.
А ѕидот на црквата Свети Спас не успеаја да го срушат, зашто дошла полиција....
Јас не велам да им враќаме со иста мера, само нема логика овој систематски притисок самите да го финансираме.
Барем можеме да не купуваме од нив и нивните фирми. Они тоа го прават со години веќе.

Патем Puno, ти си по расизмот. Види на темата за испитувањето кои се најголеми расисти во Европа, кој е резултатот.
Башка исто така, ќе видиш одобрувачки постови и лајкови на форумскиве Албанци, кои се гордеат со тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom