Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ај пробај преку hardware ID да не најдеш некој драјвер, може ќе имаш повеќе среќа - десен клик на my computer - properties - device manager - најди го уредот за кој ти треба драјвер ( треба да е со прашалник ) - десен клик - properties - details - hardware ids - копирај ја содржината и постирај ја овде/барај на google.

Пред да го праеш ова - поврзи го уредот за да ти го прикаже во device manager .
пробав ми дава искрено нешто што многу не помага
најдов некој напис дека всушност се работи за некој “плагијат“ на тик од АСУС
Побарав во дрв. на асус и нешто искомбинирав со медија њин центарот па сега ги пронаога сите канали (58)релативно сите но не ги отвара.-скрембл-
потрага вика продолжува ќе барам кога наоќам пишувам, а во секој случај ако некој има нешто добродојдено е.
И нешто друго
Имам асус 7700 ти викс (на времето купена 480дм но тоа е не жалам само што е агп)
ме интересира иам ли сега асус со приклучок VR за 3д наочари.
нечто ми кажаа дека нвидија имала 9500гт или 9800гт да не нагаѓам,знае ли некој?
--- надополнето: 21 мај 2013 во 10:43 ---
Ај пробај преку hardware ID да не најдеш некој драјвер, може ќе имаш повеќе среќа - десен клик на my computer - properties - device manager - најди го уредот за кој ти треба драјвер ( треба да е со прашалник ) - десен клик - properties - details - hardware ids - копирај ја содржината и постирај ја овде/барај на google.

понекогаш ке се појави и дупло (пишува грешка во интернет врска)

Изгледа графичката ми умира ми дава плав екран со bluescreenview ме однесе на оваа страна. Зрела е за мењање.

Графичкава што ја имам е Nvidia GeForce 8400 GS 256mb ram.

На компјутерот единствено што работам од графика гледам јутјуб, Sony vegas pro за мали корекции и Adobe Aftereffects.

Ако ја земам оваа Sapphire ATI PCX HD 5450 1GB ќе имам ли некакви некомпатибилности или картава да има некоја маана?

Атеист
PS2 тастатура имам ако е нешто битно тоа у врска со мојов проблем (јбг не се разбирам од компјутери) :D

Ми треба мала помош!Имам пс2(playstation 2).Е сега сакам да го приклучам пс2 контролерот со компјутер ама проблем е тоа што пс2 контролерот нема усб(USB).
Глеав малку на интернет и видов дека има нешто како адаптер,преку кој контролерот можам да го поврзам со пц.Само што не можам овде да го најдам.Ако може некој да ми испрати линк од таков адаптер.
PS:Јас сум од Скопје....

Ми треба мала помош!Имам пс2(playstation 2).Е сега сакам да го приклучам пс2 контролерот со компјутер ама проблем е тоа што пс2 контролерот нема усб(USB).
Глеав малку на интернет и видов дека има нешто како адаптер,преку кој контролерот можам да го поврзам со пц.Само што не можам овде да го најдам.Ако може некој да ми испрати линк од таков адаптер.

Еве адаптер за да си порачаш а кај нас не знам дека има.

0058-2.JPG

А во Македонија(Скопје) каде може да најдам ваков адаптер?

проблем. При работа компјутерот запира не сака да се вклучи,прави краток старт и после се гаси. Го отворив гледам ладењето на процесорот се откачило од едната страна -скршен држач. Е сега и кога ке го прицврстам на процесорот со некои помагала сепак компјутерот не оди повече од Welcome screen значи само што треба десктоп да покаже се гаси. Веројатно е не доволното ладење на процесорот. Совет и слично. Tnx

Во Скопје продаваат вакви адаптери?
Jaс немам сретнато. Ако не ти се брза порачај од ибеј, побарај на форумов имаше некои што порачуваат, ке ти завршат работа.

Изгледа графичката ми умира ми дава плав екран со bluescreenview ме однесе на оваа страна. Зрела е за мењање.

Графичкава што ја имам е Nvidia GeForce 8400 GS 256mb ram.

На компјутерот единствено што работам од графика гледам јутјуб, Sony vegas pro за мали корекции и Adobe Aftereffects.

Ако ја земам оваа Sapphire ATI PCX HD 5450 1GB ќе имам ли некакви некомпатибилности или картава да има некоја маана?
Немора да значи дека е графичката. bluescreenview може да ти дава и од вирус, бедсектор на ХДД итн, итн...Ако те сватив ти се појавува bluescreenview и те носи (пренасочува) на друг сајт тоа ми изгледа на вирус. Ако е хардверски проблемот само ке ти се појави плавекран и ке се рестартира или ке стои така, а штом те пренасочува мислам дека е вирус, затоа што за да те пренасочи, компјутерот треба да добие наредба од скрипта (програма).
--- надополнето: 22 мај 2013 во 20:51 ---
проблем. При работа компјутерот запира не сака да се вклучи,прави краток старт и после се гаси. Го отворив гледам ладењето на процесорот се откачило од едната страна -скршен држач. Е сега и кога ке го прицврстам на процесорот со некои помагала сепак компјутерот не оди повече од Welcome screen значи само што треба десктоп да покаже се гаси. Веројатно е не доволното ладење на процесорот. Совет и слично. Tnx
Teшко е да се каже што му е без да се види на лице место, но мислам дека не е проблемот со недовлно ладење затоа што не може компјутерот за толку кратко време (времето потребно да стигне до Welcome screen) да постигне толку висока температура за да се изгаси. Едино ако воопшто нема ладење па за каратко време да се гаси.

Немора да значи дека е графичката. bluescreenview може да ти дава и од вирус, бедсектор на ХДД итн, итн...Ако те сватив ти се појавува bluescreenview и те носи (пренасочува) на друг сајт тоа ми изгледа на вирус. Ако е хардверски проблемот само ке ти се појави плавекран и ке се рестартира или ке стои така, а штом те пренасочува мислам дека е вирус, затоа што за да те пренасочи, компјутерот треба да добие наредба од скрипта (програма).
http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Ова е грешката за плавиот екран:

==================================================
Dump File : 052113-23883-01.dmp
Crash Time : 21.05.2013 11:18:00
Bug Check String :
Bug Check Code : 0x00000116
Parameter 1 : fffffa80`04b70010
Parameter 2 : fffff880`051b22b0
Parameter 3 : 00000000`00000000
Parameter 4 : 00000000`00000002
Caused By Driver : dxgkrnl.sys
Caused By Address : dxgkrnl.sys+5d054
File Description :
Product Name :
Company :
File Version :
Processor : x64
Crash Address : ntoskrnl.exe+75c00
Stack Address 1 :
Stack Address 2 :
Stack Address 3 :
Computer Name :
Full Path : C:\Windows\Minidump\052113-23883-01.dmp
Processors Count : 2
Major Version : 15
Minor Version : 7601
Dump File Size : 508.880

http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Ова е грешката за плавиот екран:

Dump File : 052113-23883-01.dmp
Crash Time : 21.05.2013 11:18:00
Bug Check String :
Bug Check Code : 0x00000116
Parameter 1 : fffffa80`04b70010
Parameter 2 : fffff880`051b22b0
Parameter 3 : 00000000`00000000
Parameter 4 : 00000000`00000002
Caused By Driver : dxgkrnl.sys
Caused By Address : dxgkrnl.sys+5d054
File Description :
Product Name :
Company :
File Version :
Processor : x64
Crash Address : ntoskrnl.exe+75c00
Stack Address 1 :
Stack Address 2 :
Stack Address 3 :
Computer Name :
Full Path : C:\Windows\Minidump\052113-23883-01.dmp
Processors Count : 2
Major Version : 15
Minor Version : 7601
Dump File Size : 508.880
Грешката не кажува многу, не е толку интелигентен виндовсот за да даде точна дојава за конкретнен проблем(грешка). Изгледа како некоја штеточина (вирус) да ти го нападнала пц-то и ти го бутка виндовсот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom