Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
do nekade si vo pravo ama sepak skuter ili bilo kakov motorcikl ne se kupuva preku net
treba da dojdes da go vidis da sednes mozebi i da go probas i tn i tn
ima i poveke nacini na plakanje kes, kreditna karticka, kredit preku 5 razlicni banki so razlicni kamati
--- надополнето: 17 мај 2013 во 17:56 ---

zatoa e zabranet monopol
ako e poskapo kaj nas ke odi kaj nasite konkurenti ke kupi :)
--- надополнето: 17 мај 2013 во 18:52 ---

99% е ламелата а штом ке ја менуваш ламелата паметно ке биде да смениш и кајш
има кинески кајши од 500 дениари има кинески од 900 денари и има power link или bando од 1400 денри цените ти кажуваат све

Posto ja treba da menjam kais sega koj e podobar power link ili bando , na mojov kymco ima bando e sea go prasav majstorot mi vika bando vekje nemalo orginal pisuvalo bando so zeleno a trebalo so belo kaj mene na mojov kais pisuva bando so belo, e sea on vika za power link neznam so da praam ?????

Posto ja treba da menjam kais sega koj e podobar power link ili bando , na mojov kymco ima bando e sea go prasav majstorot mi vika bando vekje nemalo orginal pisuvalo bando so zeleno a trebalo so belo kaj mene na mojov kais pisuva bando so belo, e sea on vika za power link neznam so da praam ?????
isti se dvata ako nema ili ako ti e sumliv bando stavi power link

zdravo na site, nemam mnogu iskustvo so skuteri a navistina mi treba nesto z aniz grad da se dvizam natamu navamu pa bdokolku mozete d ami preporacate kakvo skuterce da kupam Sakam skuterce 50 cc do 1300 eur da e retro stil i po moznost so pogolemi trkala,

blagodaram odnapred

zdravo na site, nemam mnogu iskustvo so skuteri a navistina mi treba nesto z aniz grad da se dvizam natamu navamu pa bdokolku mozete d ami preporacate kakvo skuterce da kupam Sakam skuterce 50 cc do 1300 eur da e retro stil i po moznost so pogolemi trkala,

blagodaram odnapred

сакаш ново или половно

Друже види вака јас купив Каиш Gatez Power Link - 800 ден. од МотоДоминик Велес порачував и други делови, мојот не беше скинат али си го сменив, но кога го променив стандардниот и му го ставив овој Gatez Power Link звукот на моторот ми се смени ми брчеше како по глупо барем за мене беше како по тивко и си го вратив стариот каиш и го продадов скутерот со каишот гратис

Да ве прашам нешто во врска со Џандариве.
Сега пред малку се разминавме со еден од џандариве со мотор. И само што се разминавме го видов на ретровизор сврти и тргна по мене на оддалеченост од едно 10тина метра. И возеше така по мене едно 20-30 метра и застана. Прашањето ми е дали е можно да ми пиши било каква казна без да ме запри? Пошто кога веќе тргна по мене очекував да ме запри, а не го напрај то. Кацига не носев.

Според мене, по радио врска го проверувал моторот со тоа што дал таблица во централа и му кажале дали е краден. Овој период се растура со крадење а истите и се возат. Видел дека нема проблем и не те стопирал. Ако го стопира секој, ќе губи многу време. Вака верувам за 20 секунди дека те „олабавил“. Исто можно е да имало сличен како твојот пријавен за украден па повторно да дава регистрација за да видат дали е таа.

Како и да е, мислам дека нема да имаш проблем.

Да ве прашам нешто во врска со Џандариве.
Сега пред малку се разминавме со еден од џандариве со мотор. И само што се разминавме го видов на ретровизор сврти и тргна по мене на оддалеченост од едно 10тина метра. И возеше така по мене едно 20-30 метра и застана. Прашањето ми е дали е можно да ми пиши било каква казна без да ме запри? Пошто кога веќе тргна по мене очекував да ме запри, а не го напрај то. Кацига не носев.
nemaj gajle nisto nema :)

so treba za da se isfarba plasitka so sprej? smirglanje ili slicno? :)

Шитни ми го мене скутерот ја ќе го исфарбам цел ;)
се шалам, што ти се десило со пластиката ја изгреба ?

Добро де до толку ли нема некој на форумов што продава скутерче од 50 цц :confused::mad:

Друже види вака јас купив Каиш Gatez Power Link - 800 ден. од МотоДоминик Велес порачував и други делови, мојот не беше скинат али си го сменив, но кога го променив стандардниот и му го ставив овој Gatez Power Link звукот на моторот ми се смени ми брчеше како по глупо барем за мене беше како по тивко и си го вратив стариот каиш и го продадов скутерот со каишот гратис

Znaci sakas da kazes da ne go menjam mojov do koga tera neka tera, se sto e novo e sranje ili... posto imam pominato nad 16 000 km od koga sun go kupil toj e

Znaci sakas da kazes da ne go menjam mojov do koga tera neka tera, se sto e novo e sranje ili... posto imam pominato nad 16 000 km od koga sun go kupil toj e

Јас не ти викам ништо, јас тој каиш што го купив не беше исти со тој на мојот скутер првиот, тој што го купив мислам дека беше потенок, ти смени си го каишот јас не ти викам не, туку ти кажувам што се случи кај мене, мене таквиот звук ме нервираше како точак да возам, па си го вратив стариот и то е то..

Јас не ти викам ништо, јас тој каиш што го купив не беше исти со тој на мојот скутер првиот мислам дека беше потенок тој што го купив, ти смени си го каишот јас не ти викам не, туку ти кажувам што се случи кај мене, мене таквиот звук ме нервираше како точак да возам, па си го вратив стариот и то е то..

Suma Sumarum :

Dok tera neka tera :)

Јас не ти викам ништо, јас тој каиш што го купив не беше исти со тој на мојот скутер првиот, тој што го купив мислам дека беше потенок, ти смени си го каишот јас не ти викам не, туку ти кажувам што се случи кај мене, мене таквиот звук ме нервираше како точак да возам, па си го вратив стариот и то е то..
абе ти шо мотор имаш? не сум запазил у постовиве шо возиш...

и дај стави некоја слика од моторот да го видиме
--- надополнето: 22 мај 2013 во 23:12 ---
ке ја исшмирглаш па ке и стаиш пластик прајмер па дури после ке ја фарбаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom