Каде може да најдам - Здравје edition

Член од
27 февруари 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ми треба помош, каде можам во МК да најдам крем WARTEC, немам никој кој оди во Солун да ми набави. Плииииисссс

Член од
15 мај 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Каде можам да најдам Синекван од 10mg ? Барав на повеќе места веројатно се повлечени од производство единствено ако некаде има резерви останато. Има од 20мг ама капсули се па неможат да се делат.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
AlternativeF
Ги нема во аптеките во бисер.. :(
Ги нема ни јас кај што барав. Побарај ги во Солун или Софија или побарај од докторот да ти препише некоја замена што ја има кај нас.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Ги нема ни јас кај што барав. Побарај ги во Солун или Софија или побарај од докторот да ти препише некоја замена што ја има кај нас.
oкс
--- надополнето: 15 мај 2013 во 16:54 ---
Инаку ова за мајками барам, она ги пие тие што ги има кај нас, но тие изгубија ефект по 6 год.

C

cige

Гостин
Може ли некаде во Македонија да се најде RUTASCORBIN. Или ако може на некој што оди во Бугарија да му порачам да ми го донесе.

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Дали некој користел таблетки РЕСПИВАКС за зголемување на имунитетот, како мал ми имаат давано сега пак дојдов до нив и си земав од 50mg 2 кутии. Дали имаат некој негативен ефект? Како што читам во упатството нема.

И дали некаде ги имате сретнато овие ампули Жен-Шен со матичен млеч?

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Дали некој користел таблетки РЕСПИВАКС за зголемување на имунитетот, како мал ми имаат давано сега пак дојдов до нив и си земав од 50mg 2 кутии. Дали имаат некој негативен ефект? Како што читам во упатството нема.

И дали некаде ги имате сретнато овие ампули Жен-Шен со матичен млеч?
Ги имам сретнато овие ампули со Жен-Шен и Ројал Џели, но не сум баш задоволен, најдобро би ти препорачал Zell Oxygen +Royal Jelly од Dr Waltz.

Патем не се ампули туку флакони, исто така од Waltz имаш и Имуно комбинација далеку поефикасна од Респивакс кои се бугарски и се комбинација на бактерии но она што треба да го знаеш е дека содржат пченкарен скроб,повидон, микрокристална целулоза и формалдехид можеби 0.1мг

Моја препорака е ова ова или ова, јас редовно ги користам и сум презадоволен посебно од првите две, сега скапи се но еден флакон е 100 денари(негде 110-98 зависи, а првиот продукт не надминува 300) и флаконот го делам на 3 бидејќи има 600мг матичен млеч а 200мг ми се доволни и така со 20 евра имам за цел месец, овие кај ги и9мам препорачано и кај ги користеле сите се задоволни, ако не ги сакаш овие има исто така флакони на медекс со ароннија и ацерола, а Жен-Шен најдобро е да купиш капсули на Алкалоид многу се евтини во споредба со другите а квалитетот е подобар.

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Ги имам сретнато овие ампули со Жен-Шен и Ројал Џели, но не сум баш задоволен, најдобро би ти препорачал Zell Oxygen +Royal Jelly од Dr Waltz.

Патем не се ампули туку флакони, исто така од Waltz имаш и Имуно комбинација далеку поефикасна од Респивакс кои се бугарски и се комбинација на бактерии но она што треба да го знаеш е дека содржат пченкарен скроб,повидон, микрокристална целулоза и формалдехид можеби 0.1мг

Моја препорака е ова ова или ова, јас редовно ги користам и сум презадоволен посебно од првите две, сега скапи се но еден флакон е 100 денари(негде 110-98 зависи, а првиот продукт не надминува 300) и флаконот го делам на 3 бидејќи има 600мг матичен млеч а 200мг ми се доволни и така со 20 евра имам за цел месец, овие кај ги и9мам препорачано и кај ги користеле сите се задоволни, ако не ги сакаш овие има исто така флакони на медекс со ароннија и ацерола, а Жен-Шен најдобро е да купиш капсули на Алкалоид многу се евтини во споредба со другите а квалитетот е подобар.

Мене ми ги донесоа од Софија, искрено некоја смешна цена биле, 12 флакони за 150 денари, си имаат рок до 2015 и слично, почнав да ги пијам и можам да кажам дека кога ги пиев оние од медекс не чувствував никаков умор преку ден, ниту потреба од спиење, од овие сега за сега не забележувам некој бенефит.

Респивакс имам пиено на 14-15 години кога закачував бронхитис и сум задоволен, поради тоа ги земав.

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Респивакс и се Бугарски, но нивната намена не е да ја подобри виталноста и генерално имунитетот, туку специфично само имунитетот кај дишните органи и дел од дигестивниот тракт, затоа мислам дека реално немаш потреба.

А овие на медекс ти ги наплатиле скапо па јас за 100 и нешто ги земав, ама штом тие биле 150 овие на валтз гарант ќе бидат поскапи, сепак прашај и пиши ПП секогаш може да се помине поевтино.

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935

Дали некој го користел овој спреј против потење?

Член од
2 јуни 2012
Мислења
119
Поени од реакции
19
Ве молам препорачајте ми некој српски,хрватски или словенски форум за здравје.Но да биде некој каде се дискутира повеќе.Не некој со малку мислења.

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Пред некој месец побарав помош на форум за лек против потење под мишка.Ми препорачавте крем Лидера али нема никаков ефект.Нешто друго лек има ? Да напоменам дека само со женсками кога испаѓам било кај да одам не сум ипсотен,али сам или со било кој друг едноставно течам,дејството се случува од моментот кога испаѓам од дома и трае се додека не го фатам патот за назад..премногу е непријатно неможам со другари да испаднам,а се дешава истото и кога седам со другари у куќа,пример кај мене,немора да значи дека само надвор се потам него кога сум опкружен со луѓе.Мислам дека проблемот ми е психички .? Самодоверба ? Или крајно нешто е да идам на операција,ако некој знае каде во Македонија и колку е цената нека одговори.Очаен сум :(

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Пред некој месец побарав помош на форум за лек против потење под мишка.Ми препорачавте крем Лидера али нема никаков ефект.Нешто друго лек има ? Да напоменам дека само со женсками кога испаѓам било кај да одам не сум ипсотен,али сам или со било кој друг едноставно течам,дејството се случува од моментот кога испаѓам од дома и трае се додека не го фатам патот за назад..премногу е непријатно неможам со другари да испаднам,а се дешава истото и кога седам со другари у куќа,пример кај мене,немора да значи дека само надвор се потам него кога сум опкружен со луѓе.Мислам дека проблемот ми е психички .? Самодоверба ? Или крајно нешто е да идам на операција,ако некој знае каде во Македонија и колку е цената нека одговори.Очаен сум :(
Не грижи се за се има лек.... :)
Најпрво количината на пот која се излачува во текот на денот изнесува 0.5 литри. Можно е да настанува и како резултат на стрес, но сепак смирено, чист воздух и прошетки на планина го намалуваат стресот. Ти бараш решешение за да го сопреш прекумерното потење... најпрво туширај се од 1-2 во денот, користи дезодоранс, ролон или пак бекутан бебешка пудра. Постои и природен лек кој е најефективен од сите ови што ги наведов...... еднаш во денот на сува крпа стави јаболков оцет и убаво премини ги пазувите ( секако да бидат избричени за подобро да впие, а и рафи хигиената)... и втората опција ти е да конзумираш во рок од 2 недели чај од жалфија, односно во текот на еден ден 5 чаши до 1 литар...... пробај и подоцна пиши кој бил ефектот :)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Пробај го спрејот за кој прашува @Gregor погоре. Истиот проблем го имав и јас порано, со тек на време сам ми помина, но додека ми се случуваше користев Secret Clinical Strength кој има слично дејство со Еуцеринот, но го нема кај нас, ако имаш кој да ти го донесе од САД порачај го - одличен е.
Проблемот ти е невротски, џабе ќе се миеш со оцети и чаеви, тоа сѐ делува само кога природно некој се поти многу. Пробај со дезодорансот Еуцерин и поработи свесно на тоа да се опуштиш кога си во друштво. За да ја минимизираш штетата и ти да се чувствуваш поопуштено, носи памучни маици во бои на кои не се познава толку испотено, можеш да си земеш и од оние маици кои брзо се сушат (мислам ги има во спортските продавници), а на крајот на краевите, и да се испотиш сврти некоја шала за тоа, ти е гајле :D И немој да се оптоваруваш, со тек на време ќе ти помине. Иначе, еве ти цела тема за потење.

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Еуцерин земи, погоре имам слика ставено, еве јас го користам недела дена, прашав и дерматолог рече дека не е проблем да се користи, ама да не претерувам.

Резултати одличен производ, стварно го намалува потењето, не иритира.

Kajgana Shop

На врв Bottom