“Мекдоналдс“ ги затвори рестораните во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
не го затвораат ем си не се радувајте

а и да не се лажеме не испуштате шанса за чекирање после голем помфрит така да :icon_lol:

А бе зашо ако може да не се отвори и Старбакс и Хард Рок Кафе и слични?
Тоа се одлични работи, зошто да не ги имаме тука?
Исто не го сфаќам јас и хејтот према Старбакс.

Иначе се сложувам со тебе за останатото комплетно. :)

Хејтот спрема Старбакс ми е дојден од навалите на инстаграм со слики со Старбакс чаши и „трендот“: Не си бил у странство ако не си пиел Старбакс. :D

Иначе секако, нека дојдат, немам против. Тоа се глобални блокбастер фирми кои се потребни, особено за метропола. Нема потреба да се правиме Северна Кореа и да ги одбегнуваме.

Исто немам против и за промоција на наши брендови, уште подобро. Еве ко со мекиците од Стража да речеме. Може да не ми се допаѓа, да не сум задоволен од услугата и слично, но ако поголемиот дел е, и ако тоа е глобално позитивно, зошто да имам против нивно ширење...

Кој збори дека би било добро целосно затворање деца од 15-16 год?
Стандард муабет на луѓе кои се гледаат низ призма на тролање и хејтање. Но никој од нив не гледа дека во вакви кризни времиња луѓе остануваат без работа и егзистенција за себе и семејствата. Типичен македонски менталитет.

Стадарнд муабет на луѓе кои се гледаат низ призма на тролање и хејтање. Но никој од нив не гледа дека во вакви кризни времиња луѓе остануваат без работа и егзистенција за себе и семејствата. Типичен македонски менталитет.

Па поентата ми беше сериозен народ нема да трола вакви глупости за затворање, сепак се знае кој трола како мнозинство а и тие се најприсутни таму.

Остајте заебанција настрана 200 души надвор и не е така добра вест. Одземена им е лиценцата?

ги плаќаат по 8 000, ретко кој по 12 000, а ги посеруваат од работа ко за 30 000, така да, не губат кузнае што со ова.

Ова ми е впрочем единствена причина зошто не ги сакам Мекдоналдс, се понашаат со вработените како со Тајландски шивачи, експлоатација вршат невидена и недојстојна за толку масивна компанија.

Не разбирам некога, ама стварно. Нема странски брендови, а кога ги затвораат е убаво им прават. Вработувале и плаќале придонеси, ама ептен малку ги плаќале работниците. Право на избор е, дали сакаш да работиш таму, дали сакаш да јадеш таму. Затворањето на бренд како Мекдоналдс кој не верувам дека ќе се случи не е позитивна работа во никој случај.

ги плаќаат по 8 000, ретко кој по 12 000, а ги посеруваат од работа ко за 30 000, така да, не губат кузнае што со ова.

Ова ми е впрочем единствена причина зошто не ги сакам Мекдоналдс, се понашаат со вработените како со Тајландски шивачи, експлоатација вршат невидена и недојстојна за толку масивна компанија.
Ако одиме по оваа логика нека ги затворат сите фирми кои даваат 8000 во Македонија, што ќе ни се? Па да видиш цифра на невработеност 85%.

Ако одиме по оваа логика нека ги затворат сите фирми кои даваат 8000 во Македонија, што ќе ни се? Па да видиш цифра на невработеност 85%.
Ја тоа викам да се бојкотираат сите фабрики што даваат плата под ХХХХ (рандом цифра која ми звучи мала) и да видам што ќе случи. Онака експеримент.

Ја тоа викам да се бојкотираат сите фабрики што даваат плата под ХХХХ (рандом цифра која ми звучи мала) и да видам што ќе случи. Онака експеримент.
Ќе ја напуштат државата и ќе најдат држава каде може за XXXX, така не се прави.
Едноставно се отвараат границите и луѓето ќе си ја најдат среќата надвор или треба да се отворат други алтернативи за живеење како на пример земјоделие, ама да дава приходи како во времето на Југославија, за да може да се створи недостаток на работна сила, а со самото тоа ќе се качат платите. Ама како што знаеш, бидејќи ние сме мала економија, кај нас не може да влезе PayPal т.е самата влада наместо да обезбеди алтернатива те турка во ќорсокак да работиш за таа плата, бидејќи луѓето од таа влада имаат интерес од тоа

Сега кај ќе јадат хамбургери шмизлите скопски :icon_lol:?

Jaс кога ми се јаде јадам во Мекдоналдс, вкусно ми е и кога ми се јаде - јадам, а дали сум шмизла дојди ќе ти покажам... Колку сте малограѓани не ми се верува, ако им е, така им треба, кој ги е*е...

На темата за Сити мол фалеше женските да ги извадат цицките на форум, а машките да ги издркаат само за да им се отвори Старбакс кое е ист принцип како Мекдоналдс.. Али не, сте виделе дека киндери јадат таму и местото е пропаст. Е тоа е, јадете од Седмица и Жужу и маалските бурекчилници, најздрави се...

Знаеш како би завршил експериментот? Ќе се префрлат „инвеститорите“ во слична економија, а ние ќе колабираме како држава за 5 дена оти администрацијата само ќе остане.

Знаеш како би завршил експериментот? Ќе се префрлат „инвеститорите“ во слична економија, а ние ќе колабираме како држава за 5 дена оти администрацијата само ќе остане.
Јас знам ама многу луѓе незнаат и несакаат да веруваат...затоа сакам да им се случи ова за да се увераат. Инаку гледам на СНН нешто ХиМ правела џемпери во Јужен Уџумстан и не им давала Шведски Услови за работа на вработените па ќе ја бојкотирале...нека ја бојкотираат баш ме интересира како на Уџумстанците ќе им биде подобро.:LOL:

Ќе се случи ова
BHK6WetCAAA2qFi.jpg

Ќе ја напуштат државата и ќе најдат држава каде може за XXXX, така не се прави.
Едноставно се отвараат границите и луѓето ќе си ја најдат среќата надвор или треба да се отворат други алтернативи за живеење како на пример земјоделие, ама да дава приходи како во времето на Југославија, за да може да се створи недостаток на работна сила, а со самото тоа ќе се качат платите. Ама како што знаеш, бидејќи ние сме мала економија, кај нас не може да влезе PayPal т.е самата влада наместо да обезбеди алтернатива те турка во ќорсокак да работиш за таа плата, бидејќи луѓето од таа влада имаат интерес од тоа
За Бугарски пасош има друга тема да не забегувам...сега сме кај хамбургери кловнови пивари и шмизли. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom