Избор на половен автомобил

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Фиат Пунто и е на булгарски таблички 2000 година е старо е сега колку ќе кошта тоа да се прафрле од бугарски на македонски таблички.

Фала многу до тие што ќе одговорат.

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
Фиат Пунто и е на булгарски таблички 2000 година е старо е сега колку ќе кошта тоа да се прафрле од бугарски на македонски таблички.

so imas od oprema?
--- надополнето: 14 мај 2013 во 19:35 ---

so imas od oprema?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ako e so komonrail gledaj,ako e so boš pumpa begaj što podaleku. Ovie imaat vp44 boš pumpa. Doduša i CRto e mačka u vreka ama e 100x podobar nego motorot so vp44.

Член од
16 ноември 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Здраво,
Би сакал да добијам ваше мислење за два автомобила од кои треба да се одлучам за купување. Станува збор за Голф 4. МНогу не се разбирам и нема да знам да објаснувам детално во детали, но ме интересираат неколку работи (првите наведени карактеристки се за првиот голф):

Голф 4 99год. Голф 4 98год.

* какви гуми е подобро 15 или 17? (мене ми се допаднаа мн 17 ама незнам кои се подобри за голф 4)

* ТДИ (101 к.с.) и ТДИ (90 к.с.)

* без електрика на прозори со електрика на прозори

И двата се добро сочувани и имаат иста цена.
Однапред ви благодарам,

Член од
31 август 2012
Мислења
320
Поени од реакции
184
zdr sakam da prasam ako nekoj znae kako i koi se procedurite da si uvezam kola od italija za da ja napravam na nasi tabli kako se plakaat carini i tija drugi raboti kako se presmetuva toa po staros na kolata ili pak po moknost pisete mi ako moze ubavo objasnato. blagodaram

Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
Резидент нудреци, што ќе кажете за следниоов модел (мала напомена - јас сум голем фан на Е39):

http://www.pazar3.mk/en/Listing/AdDetail/Index/1072928-BMW-530D-M-PACKET--TV-AUTOLOGISTIK

Автоматскиот менувач е мана, но нешто преку што може да се премине. И, воопшто, колку би чинел ваков БМВ 530д или 525 д од 2003 со рачен менувач и со поамлку од 250000км. И со автоматска клима нормално.

L

Luki Junior

Гостин
Резидент нудреци, што ќе кажете за следниоов модел (мала напомена - јас сум голем фан на Е39):

http://www.pazar3.mk/en/Listing/AdDetail/Index/1072928-BMW-530D-M-PACKET--TV-AUTOLOGISTIK

Автоматскиот менувач е мана, но нешто преку што може да се премине. И, воопшто, колку би чинел ваков БМВ 530д или 525 д од 2003 со рачен менувач и со поамлку од 250000км. И со автоматска клима нормално.
Има повеќе од 170 000. Ногу повеќе.

W

Werther

Гостин
Има повеќе од 170 000. Ногу повеќе.
Луки, бемвињата што се вртат по земјава, што се воглавно носени од горе или од Бугарија, колку во просек имаат километража ?

И препорака твоја за добар БМВ мотор, но не постар од 2001 година.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
L

Luki Junior

Гостин
Луки, бемвињата што се вртат по земјава, што се воглавно носени од горе или од Бугарија, колку во просек имаат километража ?

И препорака твоја за добар БМВ мотор, но не постар од 2001 година.
Бензинец м54б22/м54б35/м54б30.
Дизелите са исто добри, 150/185/205 којна...
Од нашта нафта и страдат инјекторите, а са скапички за репарација/нови да се купат.

Ногу километража... Ама стварно ного километража... Особено дизелите. Вртат се над 300 000+

Ретко може да се начека добра кола, зачувана на помалко километри... Требе или да тераш повеќе, или да платеш повеќе. Ама оти бизнисмени ги купуват, можеш да си замислеш шо точно праат.

Моторите на помодерните коли не откажуват. Има еден куп други скапи тракатанци шо са закачени за него шо можат да откажат и да бидат скапи за поправка..

Тај ептен ного време се продава, ама да си знаеш оти е со враќани километри, само ного добро е исчистен, дотеран и сликан. На истите километри со истата опрема са у Германија истите цени. Која е логиката?

Как шо кажа Валволин, пазаро на лимузини у Македонија е непостоечки. Тук там има некој шо се излаже да земе нешто по така... Иначе се е гољф (не дека го укривувам народо де), гољф си е доста добра кола за наши услови. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom