[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Кога рече да дојдеме да пробаме и да се увериме у твоите готварски способности?:pipi:
Јас готвам секој ден
Само ќе се најавиш да се искапам и средам

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Јас готвам секој ден
Само ќе се најавиш да се искапам и средам
Ќе се најавиме да зготвиш селско месо ко на сликите (пошо лиги ми претекоа:pos:) околу бањање не е проблем. Не мора до толку да се мучиш :icon_lol:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
лето иде мора фит да се биде :P
абе што има врска ако си на диета од еднаш педер не се станува :D
иначе кафево си гази :) онака си размислувам доколку би ја земал за жена, за кратко време би накачил килажа :sneaky:
Не, не, бар у наредниве две-три недели нема мрсна храна за мене. Овој пат не попуштам пред предизвикот ;)
Ај он топик
Од сега натаму по вакви фотографии, да ти е страв да ставиш твои. Ај да видиме кој јунак ќе се јави следен....

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Аманте, сте се упрпале небаре енглеска кралица ќе ви дојде на ручок. :D

Еве јас ќе турам мои слики од сељачкото. Мада е далеку од оние веќе постирани, башка не се декорирани, ама ме е гаље, тие што мрсеа мустаќи, ме пофалија дека било вкусно. Ако никој друг не се пријави, барем си имам загарантирана медаља. Ако е бронза, нек е бронза, кој ти ја дава, а ич!! :P
Ионака е ова само за забава, барем јас не го сфаќам како натпревар. :)
Само би сакала да замолам некој да ме подучи на кој мрежен гајтан прво да ги закачам фотките, за да можам после да ги спрострам со кајганска штипка. :)

КафеДелМар и Лет, секоја чест и за двајцата. (y)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Останаа гладни карпошанските песови, го направив селското месо и излезе ептен вкусно. Не бев само јас судија туку и моите родителски единици кои не ми ласкаат зашто сум им ќерка, обично кога ќе зготвам нешто одат на пица, ама овој пат се изеде сѐ :D
Бидејќи сум млада домаќица, сѐ уште немам земјена тава. Ако сака некој да ми подари за да имам за во чеиз, роденденот ми е во јули. :D Сега ова го направив во метална тава Братство (единство се изгуби некаде по пат), и малку го изменив рецептот, место пилешко (што се смета за салата во нашиот дом) ставив колбас од сецкано месо, малку подолго ја оставив на рингла да се крчка додека не испари водата и пред да ја запечам нарендав малку козји кашкавал.
Фаза 1:

Фаза 2 (тавата срамежливо ѕирка од рерна):

Фаза 3:

И, нормално, целата трпеза што не е премногу претставителна, ама ќе си ја ставам пак :pipi:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Аманте, сте се упрпале небаре енглеска кралица ќе ви дојде на ручок. :D

Еве јас ќе турам мои слики од сељачкото. Мада е далеку од оние веќе постирани, башка не се декорирани, ама ме е гаље, тие што мрсеа мустаќи, ме пофалија дека било вкусно. Ако никој друг не се пријави, барем си имам загарантирана медаља. Ако е бронза, нек е бронза, кој ти ја дава, а ич!! :P
Ионака е ова само за забава, барем јас не го сфаќам како натпревар. :)
Само би сакала да замолам некој да ме подучи на кој мрежен гајтан прво да ги закачам фотките, за да можам после да ги спрострам со кајганска штипка. :)

КафеДелМар и Лет, секоја чест и за двајцата. (y)
Не мораш да ги закачуваш нигде, ако се преголеми намали резолуција и прикачи датотека
prikaci datoteka.jpg

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
AlternativeF; убаво си знаеш, заеби пилешко тоа и кај нас се смета за салата :D
многу добро изгледа. Овој натпревар дефинитивно ќе биде најтежок за избор, Летко со три парчиња сирење за десет души мезе тука минус добиваш, иако селското ти изгледа беспрекорно :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Мене кај Лет не ми се свиѓа само полната пепељара среде софра.
Јадено е на терен на отворено на дрвена маса среде археолошки локалитет додека се чекаше месото се мезеше салата и сирење се пиеше ракија и се чуреа цигари уз 300 интересни разговори. Фотките се реални не се местени да изгледаат вкусно, така беше и во моментот кога сликав ни се помислив да менувам или местам нешто. Додека се јадеше го гледав античкиот амфитеатар и столбовите од епископската резиденција уз голтки вино
--- надополнето: 12 мај 2013 во 22:46 ---
Додека ги гледав фотките јадев пахулици со млеко, и шо, после фотките на Летчо коа зирнав во мојата вечера ми потекоа солзи :(
еее шо ти е буржоазија, пахуљици со млеко и то во неработен ден!!
Ние во неработни денови не јадеме. Преголем трошок е.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
И оваа недела ќе готвиме мевце, овој пат

Телешки шницли во сос со биено сирење

Потребни состојки:
- 4-6 тенки телешки шницли
- 500 мл. вода
- 1 лажица доматно пире
- 1 лажица сецкан магдонос
- 1 сецкан морков
- 1-2 лажици сенф
- 200-300 гр. биено сирење
- сол, бибер, вегета, зејтин

Подготовка
Телешките шницли маринирајте ги со масло, малку сол, вегета и убаво намачкајте ги од двете страни со сенф. Оставете ги 1 час да попримат од состојките. Потоа на тивок оган пржете од едната страна додека да заруменат, па потоа од другата страна. Откако ќе заруменат додајте вода колку да се покријат шницлите, ставете морков сецкан и магдонос. Оставете да се издинстаат 1 час и потоа додајте го доматното пире. Нека покрчкаат уште 10 минути.
Во тава за печење редете ги шницлите, па посипете ги со сосот во кој се динстаа. Биеното сирење изрендајте го врз нив и печете во загреана рерна додека не се стопи сирењето и состојките не се соединат.
teleski snicli.jpg

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Ме промаши рецептов за малку, баш пред два дена правев сличен на овој.
Ај, ако пак ми се пријаде неделава, може и во овој Вољум ќе учествувам. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Ништо од мене и оваа недела :(

Kajgana Shop

На врв Bottom