[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

  • Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
484910_308584029247106_784340156_n.jpg


послужено уз домашно винце

178674_308584279247081_50473713_o.jpg
Кога рече да дојдеме да пробаме и да се увериме у твоите готварски способности?:pipi:
 
Кога рече да дојдеме да пробаме и да се увериме у твоите готварски способности?:pipi:
Јас готвам секој ден
Само ќе се најавиш да се искапам и средам
 
Јас готвам секој ден
Само ќе се најавиш да се искапам и средам
Ќе се најавиме да зготвиш селско месо ко на сликите (пошо лиги ми претекоа:pos:) околу бањање не е проблем. Не мора до толку да се мучиш :icon_lol:
 
лето иде мора фит да се биде :P
абе што има врска ако си на диета од еднаш педер не се станува :D
иначе кафево си гази :) онака си размислувам доколку би ја земал за жена, за кратко време би накачил килажа :sneaky:
Не, не, бар у наредниве две-три недели нема мрсна храна за мене. Овој пат не попуштам пред предизвикот ;)
Ај он топик
Од сега натаму по вакви фотографии, да ти е страв да ставиш твои. Ај да видиме кој јунак ќе се јави следен....
 
Аманте, сте се упрпале небаре енглеска кралица ќе ви дојде на ручок. :D

Еве јас ќе турам мои слики од сељачкото. Мада е далеку од оние веќе постирани, башка не се декорирани, ама ме е гаље, тие што мрсеа мустаќи, ме пофалија дека било вкусно. Ако никој друг не се пријави, барем си имам загарантирана медаља. Ако е бронза, нек е бронза, кој ти ја дава, а ич!! :P
Ионака е ова само за забава, барем јас не го сфаќам како натпревар. :)
Само би сакала да замолам некој да ме подучи на кој мрежен гајтан прво да ги закачам фотките, за да можам после да ги спрострам со кајганска штипка. :)

КафеДелМар и Лет, секоја чест и за двајцата. (y)
 
Останаа гладни карпошанските песови, го направив селското месо и излезе ептен вкусно. Не бев само јас судија туку и моите родителски единици кои не ми ласкаат зашто сум им ќерка, обично кога ќе зготвам нешто одат на пица, ама овој пат се изеде сѐ :D
Бидејќи сум млада домаќица, сѐ уште немам земјена тава. Ако сака некој да ми подари за да имам за во чеиз, роденденот ми е во јули. :D Сега ова го направив во метална тава Братство (единство се изгуби некаде по пат), и малку го изменив рецептот, место пилешко (што се смета за салата во нашиот дом) ставив колбас од сецкано месо, малку подолго ја оставив на рингла да се крчка додека не испари водата и пред да ја запечам нарендав малку козји кашкавал.
Фаза 1:
94pVetwh.jpg

Фаза 2 (тавата срамежливо ѕирка од рерна):
tXR1H5xh.jpg

Фаза 3:
dvbfQsjh.jpg

И, нормално, целата трпеза што не е премногу претставителна, ама ќе си ја ставам пак :pipi:
0moqJJOh.jpg
 
Аманте, сте се упрпале небаре енглеска кралица ќе ви дојде на ручок. :D

Еве јас ќе турам мои слики од сељачкото. Мада е далеку од оние веќе постирани, башка не се декорирани, ама ме е гаље, тие што мрсеа мустаќи, ме пофалија дека било вкусно. Ако никој друг не се пријави, барем си имам загарантирана медаља. Ако е бронза, нек е бронза, кој ти ја дава, а ич!! :P
Ионака е ова само за забава, барем јас не го сфаќам како натпревар. :)
Само би сакала да замолам некој да ме подучи на кој мрежен гајтан прво да ги закачам фотките, за да можам после да ги спрострам со кајганска штипка. :)

КафеДелМар и Лет, секоја чест и за двајцата. (y)
Не мораш да ги закачуваш нигде, ако се преголеми намали резолуција и прикачи датотека
prikaci datoteka.jpg
 
AlternativeF; убаво си знаеш, заеби пилешко тоа и кај нас се смета за салата :D
многу добро изгледа. Овој натпревар дефинитивно ќе биде најтежок за избор, Летко со три парчиња сирење за десет души мезе тука минус добиваш, иако селското ти изгледа беспрекорно :)
 
Мене кај Лет не ми се свиѓа само полната пепељара среде софра.
Јадено е на терен на отворено на дрвена маса среде археолошки локалитет додека се чекаше месото се мезеше салата и сирење се пиеше ракија и се чуреа цигари уз 300 интересни разговори. Фотките се реални не се местени да изгледаат вкусно, така беше и во моментот кога сликав ни се помислив да менувам или местам нешто. Додека се јадеше го гледав античкиот амфитеатар и столбовите од епископската резиденција уз голтки вино
--- надополнето: 12 мај 2013 во 22:46 ---
Додека ги гледав фотките јадев пахулици со млеко, и шо, после фотките на Летчо коа зирнав во мојата вечера ми потекоа солзи :(
еее шо ти е буржоазија, пахуљици со млеко и то во неработен ден!!
Ние во неработни денови не јадеме. Преголем трошок е.
 
И оваа недела ќе готвиме мевце, овој пат

Телешки шницли во сос со биено сирење

Потребни состојки:
- 4-6 тенки телешки шницли
- 500 мл. вода
- 1 лажица доматно пире
- 1 лажица сецкан магдонос
- 1 сецкан морков
- 1-2 лажици сенф
- 200-300 гр. биено сирење
- сол, бибер, вегета, зејтин

Подготовка
Телешките шницли маринирајте ги со масло, малку сол, вегета и убаво намачкајте ги од двете страни со сенф. Оставете ги 1 час да попримат од состојките. Потоа на тивок оган пржете од едната страна додека да заруменат, па потоа од другата страна. Откако ќе заруменат додајте вода колку да се покријат шницлите, ставете морков сецкан и магдонос. Оставете да се издинстаат 1 час и потоа додајте го доматното пире. Нека покрчкаат уште 10 минути.
Во тава за печење редете ги шницлите, па посипете ги со сосот во кој се динстаа. Биеното сирење изрендајте го врз нив и печете во загреана рерна додека не се стопи сирењето и состојките не се соединат.
teleski snicli.jpg
 
Ме промаши рецептов за малку, баш пред два дена правев сличен на овој.
Ај, ако пак ми се пријаде неделава, може и во овој Вољум ќе учествувам. :)
 
Ништо од мене и оваа недела :(
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom