Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Едно седумдесет пати пастирав еден куп линкови, документарни емисии и разни други работи. Ти се правеше игнорантен до сега и сега ти текна дека треба да прочиташ нешто. Ајт назад едно 10 страни и да го повториш материјалот.

Праам разлика, пишува таму сврзник OR, значи или.
Убаво ти пишува таму самио акт на сексуален однос меѓу машко и машко е хомосексуален
а хомосексуалноста како ориентација е
Homosexuality is romantic attraction, sexual attraction, or sexual activity between members of the same sex or gender. As an orientation, homosexuality refers to "an enduring pattern of or disposition to experience sexual, affectionate, or romantic attractions" primarily or exclusively to people of the same sex.
Тоа со црвени болдирани букви.
--- надополнето: 12 мај 2013 во 19:47 ---
Едно седумдесет пати пастирав еден куп линкови, документарни емисии и разни други работи. Ти се правеше игнорантен до сега и сега ти текна дека треба да прочиташ нешто. Ајт назад едно 10 страни и да го повториш материјалот.
Сите линкови што ги постира се однесуваат на нивната традиција, култура, обичаи, навики да имаат таква тенденција заради фактот што како погоре цитатот дека мажите ретко имаат контакти со жени.
Тоа не значи дека се хомосексуалци по сексуална ориентација
Практицирањето на одреден секс заради такви причини не значи дека се хомосексуалци туку дека практицираат хомосексуален однос.
Јас можам да имам сексуален акт со женско, не сум оневозможен заради тоа што сум геј, ама тоа нема да ме направи ни хетеросексуалец ни бисексуалец.
Конечно направивме дистинкција меѓу самиот сексуален акт и сексуалната ориентација?

Епа одговорете му дека не е во право, споредете му со други примери, побијте го, зошто се обидувате да го дискредитирате како личност?
После плачете кога ве пцуе Гаро, тоа не ви се свиѓа, нормална дискусија не ви се свиѓа, што побогу треба да направам со темава? Да ја фрлам во канта најдобро.

Никој не рече дека така ќе ја оставам работата, до сега само го читав, сега ќе му покажам и каде греши.

И не мора со закани за кантосување на темата. Сите сме нервозни, ама држиме ниво кога се дискутира, никој не рече дека ни смета Јамајка или кој и да е друг на темава, само начинот на кој аргументираат (Гаро ете како пример, кога веќе го спомна).
На форум за лјубов и секс најмногу се зборува за хомосексуални бракови.Малце сумлива ми е работава!:cautious:

Welcome to the club тогаш. Сега и ти си дел од таа дискусија.

Јас не видов никаде дека си ти лично навреден. Ако си навреден од нечиј коментар, постои опција пријава, па пријавувај, барем за овој подфорум имаме активен модератор кој не гледа низ прсти, ако некој те навредил, ќе го јаде.
Не сум лично навреден, навреден сум индиректно преку некои изјави кои и неможат да се санкционираат. Зборев за арогантноста на некои Хомосексуалци во јавните настапи, кои навредуваат одредена целна група, на пример верниците, кои се нарекуваат глупи и така натака.

Од друга страна, ти се обидуваш со малку плунка да залепиш неколку факти во има на некоја твоја верзија за тоа што е педофилијата, која баш се контрира со општо-прифатените тези за истата. Не за џабе реков дека се работи за лична теорија. Исто така, поврзаноста што се обидуваш да ја прикажеш може да навреди некои хомосексуалци. Или океј е ако тие се навредат, по цена на дискусијата? Само тебе случајно да не те навредиме.
Види сега вака, животот е тежок, поготово за оние кои не се прифатени. Што очекуваше ти во таа борба? Цвеќиња од своите противници? Па јас сум бе доста толерантен човек и никаде не повикав да се убијат сите педери и сл. Ја вртам водата на своја воденица имам муниција за уште 3 војни да изводам со хомосексуалците. Џабе ви е и унакрсно што ме делкате :)
Мислам дека тебе ти е тоа јасно. Колку повеќе го игнорирате фактот со Паштуните, толку повеќе на глава ќе ви скока. Колку повеќе ја правите дискусија по жустра, толку повеќе пак на глава ќе ви скока. Тоа се фактите и како што кажав ни Зигмунд Фројд лично не би можел да ви помогне околу тоа. Јас како што реков настапувам од позиција на сила, и имам предност 99,9 метри на трка од 100 метри. :) Но мислам дека ти е јасно.

Јас на пример нир сум исфрустриран (барем не заради тоа за кое дискутираме), нити сум арогантен (можеби така се поставувам некогаш овде), нити омаловажувам некого (можеби изворот на некои информации кои ги имаат, или нивото на запознаеност со некоја тема). Лични навреди јас колку што се сеќавам, никому не сум поделил.
Не реков за тебе, како што гледам си доста смирен, зошто ако не се лажам ти ја сваќаш фактичката состојба, но и како што гледам си кренал раце.

Доста хомосексуалци и други луѓе би гледале косо на ова, но јас сум за малку поагресивна акција во однос на барањата на хомосексуалците. Никогаш не сум бил некој пасивен, трпелив, или хардкор миротворец, па да молам на милост и убави зборови некој да ме третира како човек од еднаков калибар, по вредност. Сепак се работи за мои лични права. Среќа не е на мене се оставено да организирам, бидејќи лично гледам вака никој од владеачката гарнитура ни ги лази мува и абсолутно никакви резултати нема, и мислам дека не не сфаќа никој сериозно, и да беше до мене, со палки и со молотови пред Влада ќе бевме нацртани за протести. Не да веам знамеца и банерчиња облечен во нешто шарено / виножитно и да рипкам на улица како Дороти со Тото на жолтата патека.
Тоа е веќе политичка одлука, кој колку е спремен да ја носи. Ниту мислам да се мешам, а најмалку да ви давам памет.

Абе чоек, јас ниту измислувам факти ниту донесувам научни заклучоци, јас само донесувам заклучоци кои би ги донел секој нормален човек.
Фактите за Паштунското општество се:
1. 80% од мажите се хомосексуалци пошто имале сексуален однос со маж.
2. Скоро сите хомосексуални мажи биле силувани на возраст од 7-15 години
3. Скоро сите хомосексуалци практикуваат секс со деца помеѓу 7-15 години.

Ти можеш сега да користиш каква сакаш литература и колку сакаш да си начитан. И самиот Фројд да дојде во одбрана на хомосексуалците, кај обичниот народ тоа нема да помине.
Ете ја грешката бе. Самиот акт не те прави хомосексуалец по ориентација? Имаш мал милион случаи каде мажите во затвор се пердашат. Па кога ќе излезат се стрејт бе не ни помислуваат да дупат машко. Или за ова немаш чуено?

Now we talking.... :)

Ок, држи вода. Но имаме една тенденција во светски рамки, а тоа е еманципација на жената, која ете закаснила во арапскиот свет но секако се случува. Имаме во арапскиот свет жени докторки, учителки. Доста жени од арапскиот свет, Турските држави и Иран кои се школуваат на запад и така натака, меѓутоа кога сме веќе кај правата на жените, сигнификантно е дека единствено нема во тој правец напредок во Паштунското општество, таму жената е под силна опресија. Сега малце се олабави да нема јавни погубувања на жени, после Америчката окупација. Но тоа не е дека хомосексуалното општество тоа го налагало, туку дека окупаторите тоа го налагаат.

Значи опресијата према жените е исто така наметнато однесување во едно општество, точно е дека тоа било наметнато скоро во сите општества и точно е дека тоа полека во светски рамки се искоренува. Значи еволуцијата на општествата се движи генерално во позитивен правец со некои отстапки. Додека кај Паштуните тоа не е случај. Не само што сеуште постои опресија према жената, и натаму постои хомосексуална педофилија. И без исклучок таму хомосексуалноста е наметната. Што ја става во редот да Disorder.

Значи се согласуваме Паштуните се изолирано општество кое функционира како што функционира и претставува исклучок во Светски рамки. Исклучокот никогаш неможе да биде правило. Правилото вели хомосексуалноста е вродена ориентација иста како хетеросексуалната и бисексуалната. Толку околу исклучоците.

jamajka напиша:
Кажи ми друго едно општество, каде што 80% од машките деца се жртви на хомосексуална педофилија. Или хетеросексуална педофилија или било каква педофилија. Значи кога збориме за општество каде што 80% од машкото население е хомосексуално и кое својот хомосексуализам луѓето го влечат од најраните денови од детството, тогаш само по себе се наметнува тоа мислење.

Да, не постои, тоа е изолиран случај и нема повторување во Светски рамки.
jamajka напиша:
Ок, значи ти збориш за европската медицина, што е на пример со Кинеската медицина, Индиската медицина, Руската медицина, Арапската медицина, Кубанската медицина? Нели овие медицини застапуваат 2/3 од светската популација и повеќе?

Јас зборам за Светска здравствена организација. Под поимот Светска подразбираме организација на ниво на Свет не на ниво на држави. Во таа Светска организација хомосексуалноста како болест не постои, јок ја нема во болест и тоа треба да почитува во Светски рамки. Јасно како бел ден нели.

jamajka напиша:
Погрешно размислување, владата било да е оваа сега, било да е сегашната опозиција нема да си става трн во здрава нога по ова прашање. Трет пат ќе кажам, владата има начин да им оди на ќејф на граѓаните и притоа да ја протурка својата политика, со пресметани ризици. Во ситуацијава каква што е, и со кампањата нивна каква што е, ништо нема да постигнат. Ама апсолутно ништо, освен поголем гнев кај народот.
Доколку се насочат кон народот, суптилно и ненападно, тогаш имаат некаква шанса да бидат прифатени како луѓе. Дотогаш во очите на народот кај нас, ќе бидат болни, а Паштунското општество ќе биде аргументот, кој неможе да го собори една неегзактна наука, каква што е медицината.
Околу начините за остварување на права секогаш може да се дискутира и да се надоплнува со идеи, за да се избере најдобриот начин. Јас не мислам да се води кампања кон народ, бидејќи народот има интернет, има другари и пријатели и слично. Новите генерации немаат никаков проблем со хомосексуалноста. Имаат проблем старите генерации, додека не се сврти целиот круг, односно моите генерации додека не станат родители и баби нема да се промени генералниот став на Македонците. А Паштунското општество е пример за исклучок, никаков аргумент не е. Кога ќе бидат 99% од општествата како нив во Светски рамки тогаш ќе збориме за аргумент, дотогаш е интересен податок за исклучок.

jamajka напиша:
Нормално е црквата да биде против хомосексуалците, и тоа треба да се прифати како нормално. И нормално е десничарските партии да бидат против хомосексуалците и тоа треба да се прифати како нормално. Доколку се насочи кампања против тие партии и против црквата, движењето е осудено на пропаст, дека политичките структурри што сега највеќе ги подржуваат хомосексуалците(левицата) до вчера ги криминализираше, немој да си мислиш дека доколку дојдат на власт во овие услови, ќе бидат на некое поинакво становиште. Не е многу далечно минато кога они беа на власт...

Политичките партии пред се ги интересира власта, како ќе ги вклопат работите во својата идеологија.... ее тоа е веќе политиката... Но во секој случај револуционерни чекори превземаат револуционерите, а не политичките партии.

Нормално е црквата да биде против хомосексуалноста, нормално е. И нормално е десничарите да бидат против. Во Македонија и левичарите се против кога ќе дојдат на власт. Значи во целина ова општество е против брак и деца на хомосексуалци. Во ред така е.
Исто така црквата е против тиранија и сиромаштија, против крадење и педофилија, против сите земски задоволства. Фактички црквата во Македонија во превод е против себе си, затоа и верувањето во неа е паднато на најнизок можен степен од постоењето. Со свој камен по глава велат. Исто така десничарите се против терорист за министер, против окупација, патриоти и така натаму. Малку да ги притиснат не се против ништо, туку само за фотеља. Исто и левичарите, нема овде никаква идеологија, има само интерес. Утре кога ЕУ ќе ги стисне, истите оние кои велат стоп за Хомосексуални бракови како почиња ќе испаднат на ТВ да кажат дека ги одобруваат и како е тоа напредно и дрн дрн. Буквално истите фаци кои се траскаа од земја дека нема да ги помилуваат Хашките, а го направија тоа, па за ова лесна работа.
jamajka напиша:
Точно, арогантен сум и ми се може, пошто јас во случајов сум од позиција на сила и на трка од 100 метри имам 99.9 метри предност. За да те почекам и да биде фер, треба да ме намамиш. Со оваа метода што се користи мене ми останува само да те дотолчам, зошто ако хомосексуалците се сега вака арогантни и суетни, нема да бидат ништо поразлични од Паштуните ако им се даде моќ.

Точно е, имаш предност имаш позиција. Освен тоа успеа да наметнеш исклучок како правило, само зависи кој како те чита :)

Фактите за Паштунското општество се:
1. 80% од мажите се хомосексуалци пошто имале сексуален однос со маж.
2. Скоро сите хомосексуални мажи биле силувани на возраст од 7-15 години
3. Скоро сите хомосексуалци практикуваат секс со деца помеѓу 7-15 години.

Ти можеш сега да користиш каква сакаш литература и колку сакаш да си начитан. И самиот Фројд да дојде во одбрана на хомосексуалците, кај обичниот народ тоа нема да помине.
Од вкупниот број сексуално злоставувани деца ширум светот, 2*/3 се од женски пол а 1/3 од машки.
Соодносот на сексуално злоставувани деца од хетеросексуалци и хомосексуалци е 11:1.

Ова се научни истражувања, а твоето е спин со кој се обидуваш да создадеш лажна претстава за хомосексуалците,.

Ете ја грешката бе. Самиот акт не те прави хомосексуалец по ориентација? Имаш мал милион случаи каде мажите во затвор се пердашат. Па кога ќе излезат се стрејт бе не ни помислуваат да дупат машко. Или за ова немаш чуено?
Тоа би било валидно доколку сме на суд и правиме вештачење на некоја изјава.... вака не поминува.

Од вкупниот број сексуално злоставувани деца ширум светот, 1/3 се од женски пол а 1/3 од машки.
Соодносот на сексуално злоставувани деца од хетеросексуалци и хомосексуалци е 11:1.

Ова се научни истражувања, а твоето е спин со кој се обидуваш да создадеш лажна претстава за хомосексуалците,.
jamajka; еве ти потоп и на вториот дел за стриктна поврзаност на хомосексуалност и педофилија. Останува уште за што да разговараме?:)

Па тогаш зошто прикажуваш нешто кое што не соодвествува со нашето окружување како факт за нашето поднебје. Нели е малку нелогично од твоја страна да наметнуваш мислење кое го читаат голем број на деца.
Познавам примери на деца кои се обидувале преку темава да се спознаат себеси и да си објаснат зошто го чуствуваат тоа што го чуствуваат. Зошто тие се хомосексуалци. Ти со твоите ставови воопшто не предизвикуваш конструктивен начин на комуникација. Ако некој е себичен си ти то тоа што ги израмнуваш педофилите со хомосексуалците, што споредуваш полов акт врз дете со секс помеѓу истополови партенри кои се свесни и согласни.
Патем ги фрлаш во заборав сите факти и аргументи изнесени од милиони стручњаци во светот и ми кажуваш дека изјавата треба да се вештачи. Па ако е така воопшто не ја спомнувај тука и не ја прикажувај како факт и аргумент.
Земи начитај се за хомосексуалноста, сексуалната ориентација воопшто, сексуалната ориентација кај мажите/жените па бујрум тука.

Ова е општата тема за хомосексуалност, па збориме за етиологијата, или збориме за бракови меѓу истополови партнери? Ако ја сум у грешка, спојте ги сите теми за хомосексуалците, па да кукурикаме сите заедно на исто буниште.

До бракови да стасаме мора да збориме и за вакви исклучоци во некои општества. Другата тема ја однесовте во канта. Уште оваа остана, па да ја задржиме.

Членовите на малцинските групи се често карактеризирани со стереотипи што ги претставуваат како опасност за најранливите членови на мнозинството. На пример, Евреите во средниот век беа обвинети за убиство на Христијански бебиња во нивните ритуали. Црните мажи во САД често биле линчуван откако биле лажно обвинет за силување на бела жена.

Педофилија и Хомосексуалност
истражувачки труд на Грегори Харек, проф. на универзитетот Калифорнија

1.За јавното мислење и стереотипите:
Бројот на Американци кој веруваат во митот дека геј луѓето се злоупотребувачи на деца опаѓа со тек на времето. Јавното мислење може да се следи од јавните анкети и истражувања на американската популација.
1970 - 70% од Американците веруваат дека хомосексуалците се закана како учители по школите затоа што сексуално се инволвираат со своите ученици.
1999 - 19% хетеро мажи, 10% хетеро жени верувале дека повеќето геј луѓе имаат тенденција да злоупотребат дете.

На прашањето дали би дозволиле геј човек да биде учител на вашето дете, се изјасниле вака:
1977 - 27% Би дозволиле геј човек да ги школува нивните деца
2005 - 54% би дозволиле геј човек да ги школува нивните деца

2.Проучувајќи го истражувањето:
Иако повеќето Американци не ги бележат луѓето како злоупотребувачи на деца (сексуална смисла), ваквата конфузија останува раширена. За да се разберат фактите треба да се проучат резултатите од истражувањето кој се комплицираат од неколку проблеми.
1*Репрезентативноста на популацијата од истражувањето е сведена на луѓе кои доброволно извршиле излагање и педофили кои побарале стручна помош.
2*терминолошките разлики кои постојат во ваквиот тип на истражување и кои можат да бидат конфузни а често и да водат кон погрешни заклучоци.
3.Терминологија
Педофилија - психолошко нарушување на возрасен човек карактеризирано со привлечност (сексуална) кон предпубертетлии. Важно е да се направи дистинкција бидејќи ова незначи дека мора да се задоволат овие страсти. Имено постојат оние кои и покрај психолошкото нарушување никогаш не делуваат кон задоволувањето на своите страсти.
Хебефилија - психолошко нарушување кај возрасен ловек карактеризирано со привлечност (сексуална) кон адолесценти
- Педофилијата и Хебефилијата се однесуваат на психолошкиот фактор на индивидуата, односно неговиот ментален склоп.​
Злоупотребата на деца, сексуално малтретирање, вршење сексуален акт со малолетник под присила се користат да го опшат актот со кој се задолуваат страстите.

Друг значаен проблем во терминологијата е тоа што сексуалното злоставување на машко дете од страна на возрасен маж е опишано како хомосексуално злоставување на дете. Но овој опис се користи самиот сексуален акт но не реферира кон сексуалната ориентација на силувачот. Многу од луѓето намерно или ненамерно грешно го толкуваат овој термин како опис на сексуалната ориентација на силувачот.
Понатаму педофилија се карактеризира со неможноста на возрасниот човек да создаде емоционална и сексуална врска со друго возрасно лице, односно е привлечено од деца. Под поимто деца се подразбираат и машки и женски. Исто така од истражувањата се дошло до заклучок дека мнозинството на лица кои се педофили, не им е важен полот на детето кое го злоставуваат. Педофилите најчесто и немаат сексуална ориентација бидејќи никогаш не го развиваат капацитетот за остварување на сексуална врска кон друг возрасен маж или жена.
Педофилите неможат да се сместат во групата на хомосексуалци/хетеросексуалци/бисексуалци бидејќи нивниот фокус лежи во годините односно возраста на детето.
ИСТРАЖУВАЊЕ НАПРАВЕНО ВО МАСАЧУСЕТ НА ПЕДОФИЛИ ОСУДЕНИ ЗА СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВУВАЊЕ МАЛОЛЕТНИК:
175 субјекти (педофили, осудени, со признаено дело)
87%-153 субјекти биле хетеросексуалци во однос на сексуалната оринтација која ја прикажувале и декларирале
13%- 22 субјекти биле бисексуалци во однос на сексуалната оринтација која ја прикажувале и декларирале

ДРУГО ИСТРАЖУВАЊЕ ВО КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР ВО ДЕНВЕРСКАТА ДЕЦКА БОЛНИЦА
Имено истражувањето се спровело во период од една година од 1 јули 1991 до 30 јуни 1992 врз деца кои пријавиле сексуално злоставување од страна на возрасно лице.
Од 269 случаи само 1% злоупотребувачот бил хомосексуалец што е 2 случаи.

ДРУГО КАНАДСКО ИСТРАЖУВАЊЕ кое се вршело со прикажување на слики на деца кои на сликите биле облечени или голи придружено со аудио кое прикажувало сексуален акт со моделот на сликата. При истражувањето се мерело промена на волуменот на пенисот. Истражувањето покажало дека хомосексуалците не се повејќе склони кон педофилија одколку хетеросексуалците.

Доколку некој сака да прочита целосно бидејќи е многу за преведување нека се упати на следниот линк.
Слободно препрочитај ги статистиките

Никој не рече дека така ќе ја оставам работата, до сега само го читав, сега ќе му покажам и каде греши.

И не мора со закани за кантосување на темата. Сите сме нервозни, ама држиме ниво кога се дискутира, никој не рече дека ни смета Јамајка или кој и да е друг на темава, само начинот на кој аргументираат (Гаро ете како пример, кога веќе го спомна).

Welcome to the club тогаш. Сега и ти си дел од таа дискусија.

Уф далеку од нервоза, во исто време и учам и пишувам. Само сите имате посебни желби, на еден ова му смета, на друг она му смета, на трет незнам што. И морам со сите поединечно да се објаснувам.
Се знае канта како се заработува, исто се знае и бан како се заработува.

Не сум лично навреден, навреден сум индиректно преку некои изјави кои и неможат да се санкционираат. Зборев за арогантноста на некои Хомосексуалци во јавните настапи, кои навредуваат одредена целна група, на пример верниците, кои се нарекуваат глупи и така натака.
...................

Претпоставувам дека ова се однесува на мене. Мене не ми смета некој што е верник, никој не му го ускратува тоа право, али не може мене тој истиот верник да ми кажува дека јас сум болен, да ми кажува што е морално а што не, каква заедница е нормална итн итн само зашо он така си читал во некои библии, а кои патем јас никогаш нит сум отворил такво нешто да читам ниту пак планирам тоа да го читам. А верниците во МК слободно нека си читаат библии, нека купуваат икони, нека веруваат, НО да не забораваат дека МК е демократска и секуларна држава, така што секој има право да не биде религиозен (како што и тие имаат право да бидат религиозни), секој има слобода да прави што сака се додека никој не е повреден во тоа што го праи, исто додека одредена група чувствува дека им се ускратени некои права, може слободно да ги бара тие права итн итн :)
Патем, 'глупи' може да се наречат оние верници кои стварно се залагаат и сметаат секој Македонец да мора да биде религиозен, да мора да биде хетеро и сл глупости. А со другите верници кои си веруваат само за себе и кои не го пикаат носот каде што не му е место, никој нема проблем.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom