Семинарски, состави, есеи, задачи

• Креатор на темата Креатор на темата ATG
  • Време на започнување Време на започнување
:pos::pos::pos:

Што си правел на часови ебаго ?

Ова јас не 2-пати туку сто пати би го "превртел".

Што не запишувате на часови таму, што после некој друг да ви го спасува газот?

Сега јас, последна година ( Средно Образование ) да им држам предавање :pos::pos:

http://makedonskijazikiliteratura.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Знаеш да куцаш на нет ?
Потражи си ги и другите, освен ако не си се снашол.

Абе друго ми е муабетот...
Да не има некој готов да не му се наоѓа иначе за на блогспот и баба ми знај, после тоа дома си напишав нешто од таму, нешто од учебник и помина :)

Да не му се најдува на некој Есеј по Англиски со теми :
1. To counterfeit or not to counterfeit? Benefits and consequences.
2. E-business vs. traditional business. Differences.
3. Do you think celebrities should get involved in international politics and economics? Why/Why not? Give examples.
4. E-mail vs. Snail mail. Differences and benefits.
5. The importance of the channels of distribution.

Луѓе некоја тема по предметот бизнис? Благодарам однапред.

Е вака сега, ако може некој да ми помогне на тема бизнис план.Треба да ми биде готов до понеделник а ја појма немам што да правам а ми се заканува таа кокошката дека ќе ме остави на полагање ако не и однесам.Некое линкче од готов бизнис план би ми завршило голема работа.Пишете ми по ПП
Фала однапред

Нешто за меѓународни сметководствени стандарди?? :cuc:

Вака сеа, на братучеда ми и дадоа некои си бош теми за писмена и доколку некој има решение за овие теми, т.е. состави, нека помага под итно.

1. Преку личниот пример најобро се влијае на средината во која се живее
2. Мојте погледи и надежи за во иднина
3. Науката животот го олеснува, а уметноста го разубавува

Помагајте итно :)

Да не му се најдува на некој материјал, книга во pdf или нешто слично за царини во Република Македонија?

Семинарска, есеј од областа на етиката, или подобро, од компјутерската етика?

здраво пријатели,нов сум на форумов незнам дали е ова вистинското место за поставување на прашање. дали ке може да ми помогнете на состав по македонски јазик
темата е:од македонска крвава свадба
поточно:Цвета симбол на непокорот и безусловната љубов кон татковината и својот народ.
Ако некому му се наоѓа ваква тема ако може нека ми пише во пп.

Ми требаат есеи за темите:
1. Убиственоста на парите во драмата "Парите се отепувачка".
2. Женските ликови во романот "Крпен живот"

ИТНО Е ! На 23.05 правам писмена. Испратете ми тука или на е-маил oli_theking_sk@hotmail.com ве молам.

Ми требаат есеи за темите:
1. Убиственоста на парите во драмата "Парите се отепувачка".
2. Женските ликови во романот "Крпен живот"

ИТНО Е ! На 23.05 правам писмена. Испратете ми тука или на е-маил oli_theking_sk@hotmail.com ве молам.
За ликовите во крпен живот...

Доста Рожденката е еден од главните ликови во романот. Таа е мариовска селанка која видела бел свет работејќи извесно време во Солун кај рускиот конзул. Била убава и стројна, но со својата облека и градски навики таа не им се допаднала на Мариовци. Им пречи на Мариовци нејзиниот културен однос, нејзиното поздравување со „добро утро“ и „добар ден“, како и тоа што си го брише носот во шамивче. Тие и завидуваат на убавите и нови градски јадења што ги приготвува, на прекрасните шарени килими што ги ткае - но, за неа нема препреки - решена е новото и убавото да го донесе во селото. Не се обѕрнува на озборувањата, туку си продолжува по својот пат. Нејзин најхрабар и најголем чекор ќе биде тоа што ќе ја испрати својата ќерка во училиште.

Како и на сите жени, нејзина најголема желба е да има семејство и поколение, како и да му обезбеди на тоа поколение што поудобен живот. Во тој поглед таа не се разликува од јатрва и Митра. И таа сака да го земе имотот на Трајко за своите деца, но тоа го прави на поубав, поитар и поинтелигентен начин.

Митра е типична мариовска селанка, неука, проста, суеверна и на моменти многу злобна. Таа посакува нова снаа во куќата, но само за да има помош, а не и заради среќата на деверите. Кон Доста се однесува лицемерно, но нејзината лажна љубезност набрзо ќе прерасне во отворена омраза и љубомора. Таа и завидува на умешноста, и завидува на породот, и завидува на среќата и љубовта која Доста ја има со Илко, и завидува што нејзините деца се секогаш чисти и дотерани, и завидува што и двете ќе ги прати во училиште. Но, сепак најгрозно е што ја посакува смртта на нероденото бебе, па дури и помислува да стане убиец. Тоа е врв на нејзината лошотија и злоба.

Парите се отепувачка ја има на Википедија раскажана
Прочитај ја... Темата не ти е многу тешка, ќе можеш и сам да склопиш некое есејче :D

Некој од медицинарите да има семинарска по Биохемија и Нега на Болен.. Ви благодарам однапред.

Луѓе хитно ми треба семинарска наследно право, на било која тема... Да не му се наоѓа на некој случајно? Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom