Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
имам вифи нет на лаптоп, мобилен ово оно, ама на пцто кај таскбар иконата има икс црвен и вика no connections are available. Исто и кај мрежната не свети сијаличката. Чаре?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
имам вифи нет на лаптоп, мобилен ово оно, ама на пцто кај таскбар иконата има икс црвен и вика no connections are available. Исто и кај мрежната не свети сијаличката. Чаре?
100% ти е уклучена мрежната? (хардверски и софтверски?)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
100% ти е уклучена мрежната? (хардверски и софтверски?)
абе се си беше ок додека бев дома, искочив на кратко се враќам гледам икс. Хардверски мора да е, а софтверски како да проверам да ти кажам? :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
абе се си беше ок додека бев дома, искочив на кратко се враќам гледам икс. Хардверски мора да е, а софтверски како да проверам да ти кажам? :)
Денес имаше грмење да не отишла мрежната. Единствено да пробаш друга мрежна да монтираш да видиш дали ќе работи.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Денес имаше грмење да не отишла мрежната. Единствено да пробаш друга мрежна да монтираш да видиш дали ќе работи.
ај, па ќе пишам :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Види во Device Manager дали има извичник кај мрежната или дали е disabled или нешто слично. Истото провери го во Network кај што стојат мрежните.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па ако има извичник кај мрежната во Device Manager можеби треба да се апдејтува драјверот и ресетирај. :)

Член од
25 април 2012
Мислења
443
Поени од реакции
580
незнам дали ова е права тема за мојот проблем али што е па битно. Еве вака, кога ке симнувам нешто преку торент ми го бута интернетот. На пр. ставам некој филм (небитно од која страна), се симнува едно 2-3 минутки и оп глеам снемало интернет. Вадам кабелот од ПЦ, го бутам пак и продолжува пак едно 3-4 мин. и пак исто и така до бесконечност. И незнам што да му правам, ептен ме напиња, ајде помагајте добри луѓе дур не сум го искршил модемот.

Член од
6 септември 2012
Мислења
71
Поени од реакции
21
дај кажете некој add-on или било што да мозе да се смени IP адреса само да биде за таблет не за PC, иам на PC anonymoX си работи океј али коа симнав на таблет ( Android) неќе зашто е последна верзија од Firefox 20.0.1 и сеа кај да најдам постара верзија за таблет идам на нивната страна за симнување џабе одма опција за андроид не за PC, дај кажете некој програм ,адд или било што за да можам да менувам IP колку да глеам филм ми е =D пошо таа страна е недостапна во МК, позз

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
дај кажете некој add-on или било што да мозе да се смени IP адреса само да биде за таблет не за PC, иам на PC anonymoX си работи океј али коа симнав на таблет ( Android) неќе зашто е последна верзија од Firefox 20.0.1 и сеа кај да најдам постара верзија за таблет идам на нивната страна за симнување џабе одма опција за андроид не за PC, дај кажете некој програм ,адд или било што за да можам да менувам IP колку да глеам филм ми е =D пошо таа страна е недостапна во МК, позз
Пробај инсталирај Opera Mobile и вклучи ја турбо опцијата така добиваш IP од јавните адреси на Опера.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Netflix? Tesko ...mozes da probas so hola unblocker add za firefox ama pak tesko i plus ke ti otvora add on i rekalmi non stop.

Член од
6 септември 2012
Мислења
71
Поени од реакции
21
тоа со opera неќе со ова другово унблокер ист проблем ко со anonymoX вика дека не е компатибилно со последната верзија на фирефокс, да ги еам... ина4е да Netflix e , на PC си глеам ама сецка не е тоа тоа , на таблет ни сецкање ем стакло слика само што ова дупи

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
не можам да го поврзам лаптопот со wifi ,значи го наогам името на рутерот али кога ке кликнам да се поврзам доле кај екранчето го кажува ова Windows was unable to find a certificate to log you on to the network TP-LINK

Член од
5 август 2012
Мислења
57
Поени од реакции
6
your computer is trying to use a dns server that is incorrect or doesn't exist ајде некои побрзо нека ми помогне оти ми заминаа нервите ?

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
малку безвеза прашање ама морам.

некој да ми помогне и предложи каков интернет да уклучам, некој од санвајрлес, неотел и слични како нив или овие од мобилниве оператори со усб 3г?

бидејќи сум под ќирија ми треба нешто не толку врзано за локацијата и да биде солидно во однос перформанси - цена.

Kajgana Shop

На врв Bottom