баш како што ти објасни AnonymousB,и воопшто не е опасно.Како мислиш сплав
баш како што ти објасни AnonymousB,и воопшто не е опасно.Како мислиш сплав
Со сопствен превоз и тоа преку Грција обавезно, преку Албанија немој да помислуваш. Ако сте со економично количе (немој да ме утепаш ако возиш "мечка" а количе реков) уште повеќе ќе се исплати.Ми се оди на местово фамилијарно годинава, оние што биле дали се со сопствен превоз, по кој пат е најдобро да се патува, за мали деца да не има некои опасности кои треба да ги знаеме и слично би била благодарна ако ми кажете.
Ова е сплавот.Како мислиш сплав
Ако е од Скопје, подобро е да се иде преку Битола, затоа што се крати на патСо сопствен превоз и тоа преку Грција обавезно, преку Албанија немој да помислуваш. Ако сте со економично количе (немој да ме утепаш ако возиш "мечка" а количе реков) уште повеќе ќе се исплати.
Има две опции, едната е да се иде преку Гевгелија т.е. граничен премин Богородица или преку Битола граничен премин Меџитлија.
Првата по влез во Грција се продолжува по Е75 се до пред Солун каде се исклучуваш десно и се приклучуваш на Е90 и најубаво да си пуштиш автоматски возач се до Игуменица. Игуменица е малце сјебано зашто нема некој ознаки и слично.
Втората опција по влез во Грција преку Меџитлија се продолжува по Е65 се до Кожани каде тука се приклучувате на Е90 и терате до Игуменица и понатаму исто е се
Ова главно на патот се однесува, опасности за мали деца во однос на море и големи бранови и слично нема. Се се затворени плажи т.е. нема плажа дугачка над 100 метри и напред море, тука се познатите островчиња.
Препорачливо е со кола највеќе и поради дел од плажите кој се феноменални а се малце оддалечени како што е таа каде го гледаш Крф што би рекле ти се чини дека ако фрлиш со камен ќе мавнеш некој таму.
Јадењето по ресторани е горе доле со цени како кај нас, нешто поефтино нешто малце поскапо али балансирано е се на се.
Ова од искуство од лани, дополнително нешто сега за сега не ми текнува. Ако имаш некој прашања дополнително слободно прашај.
Ова е сплавот.
Благодарам на опширниот одговор. Кај Игуменица има ли знаци за накај Албанија или по слободна претпоставка да возиме?Со сопствен превоз и тоа преку Грција обавезно, преку Албанија немој да помислуваш. Ако сте со економично количе (немој да ме утепаш ако возиш "мечка" а количе реков) уште повеќе ќе се исплати.
Има две опции, едната е да се иде преку Гевгелија т.е. граничен премин Богородица или преку Битола граничен премин Меџитлија.
Првата по влез во Грција се продолжува по Е75 се до пред Солун каде се исклучуваш десно и се приклучуваш на Е90 и најубаво да си пуштиш автоматски возач се до Игуменица. Игуменица е малце сјебано зашто нема некој ознаки и слично.
Втората опција по влез во Грција преку Меџитлија се продолжува по Е65 се до Кожани каде тука се приклучувате на Е90 и терате до Игуменица и понатаму исто е се
Ова главно на патот се однесува, опасности за мали деца во однос на море и големи бранови и слично нема. Се се затворени плажи т.е. нема плажа дугачка над 100 метри и напред море, тука се познатите островчиња.
Препорачливо е со кола највеќе и поради дел од плажите кој се феноменални а се малце оддалечени како што е таа каде го гледаш Крф што би рекле ти се чини дека ако фрлиш со камен ќе мавнеш некој таму.
Јадењето по ресторани е горе доле со цени како кај нас, нешто поефтино нешто малце поскапо али балансирано е се на се.
Ова од искуство од лани, дополнително нешто сега за сега не ми текнува. Ако имаш некој прашања дополнително слободно прашај.
Ова е сплавот.
Кај Игуменица ако знаете грчки најубаво ќе се снајдете, во спротивно и на англиски вака така некако ќе се разберете, ние ептен на среќа најдовме еден што знае англиски па не упати како што требаБлагодарам на опширниот одговор. Кај Игуменица има ли знаци за накај Албанија или по слободна претпоставка да возиме?
Леле сплавов страшно изгледа
А патот низ Албанија каков е за до таму? Разбрав дека е поарно низ грција ама од технички причини не е изводливоКај Игуменица ако знаете грчки најубаво ќе се снајдете, во спротивно и на англиски вака така некако ќе се разберете, ние ептен на среќа најдовме еден што знае англиски па не упати како што треба
Со напомена идевме со печатени карти од виаМишелин и гугл-мапс , ако имате гпс немате гајле.
Сплавот само така изгледа, ние на враќање го фативме натаму утнавме па отидовме до Саранда па назад Ксамил. Патот за накај Саранда е ужас али се прави, може поголем дел и е направен досега.
П.С. Еве како би идело подобро да се влезе во Игуменица, ние влеговме на првиот влез па затоа малце потешко ни беше да се снајдеме.
Од искуство на други што патувале и што правев муабет и што истражував пред да идам е за никаде т.е тесен, нерамен, дупки итн итн. Отвори на некој форум наш за автомобили и слично имаш што да прочиташ.А патот низ Албанија каков е за до таму? Разбрав дека е поарно низ грција ама од технички причини не е изводливо
se naoga, smestuvanje ti e okolu 14 evra od vecer, a za agencija ima poveke sto vozat proveri vo meridijan za poveke info.Да ми кажеше некој за кај 15-20 јули дали би можел да најдам сместување без претходна резервација од тука, и по кои цени би платил за ноќевање, и дали има некоја агенција што врши превоз до таму
Како кај нас...можеби нешто поскапи. Единствено во тој ресторанот на еден од островчињата кај Ксамил цените се поскапи од на пр. во Парга да седниш в таверна.Какви се цените во кафичите и рестораните во Саранда?
Како кој нас, пошто во Прилеп кај мене се евро пијачките, Скопје не знам колку се (не знам од каде си ми е поентата).Како кај нас...можеби нешто поскапи. Единствено во тој ресторанот на еден од островчињата кај Ксамил цените се поскапи од на пр. во Парга да седниш в таверна.
Кај нас бе брат, Пелагонија !Како кој нас, пошто во Прилеп кај мене се евро пијачките, Скопје не знам колку се (не знам од каде си ми е поентата).