Повреди на колена, совети, прашања..

• Креатор на темата ФорцаМилан
  • Време на започнување
Член од
24 јануари 2013
Мислења
18
Поени од реакции
12
Што како каде, да го снимам коленото ? упут ова она што ми треба ?
Ах овие колена, јас уште мака си мачам :( , а инаку ти треба упат од матичен лекар за на ортопед, и потоа одма да си најдеш тремин и обавезно магнетна резонанца без неа апсолутно ништо да не преземаш, тоа ти е мој совет. позз

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.026
Поени од реакции
36.807
Каква снимка ти треба? Магнетна резонанца? Што проблем имаш? Си бил на специјалист околу проблемот?

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.270
Поени од реакции
6.988
чеј да го видам јас ќе ти кажам шо треба.......кажвај шо е маката да ти кажам шо ќе ти речат доктуриштава наши :)

Член од
9 март 2013
Мислења
15
Поени од реакции
3
Nedelava sakam da idam na specijalist,inace maticniot rece deka e istegnata rskavicata i mi dae nekoi tableti za podmackuanje na koleno. Osven sto e istegnata rskavicata rece deka i ligamentite bile optovareni od udarot. Hah inace toa e.. celo vreme krcka iii epteeen malce me boli znaci minimalno :)

Член од
9 март 2013
Мислења
15
Поени од реакции
3
Mene kolenoto mi krcka celo vreme.. Udreno e u pad. Slucajno ja potprasav onaka informativno maticnata i rece deka e istegnata rskavicata i optovareni se ligamentite od udarot. Dali se raboti za istegnat meniskus? I taka i taka ke idam snimka da napraam ali da potprasam ;)

tod

Член од
11 април 2013
Мислења
1
Поени од реакции
1
ZDRAVO DECKI NA SITE.SAKAM DA VE PRASAM DALI IMA NEKOJ PRAVENO ARTROSKOPIJA VO REMEDIKA POTOCNO KAJ ILIEV I KOLKU GO CINEL TOJ ZAFAT OD PRILIKA. SEGA NORMALNO SEKOJ ZAFAT SI IMA SVOJA TEZINA I CENA ALI PRAVIME MUABET ZA DESNO KOLENO SO POTVRDENA DIJAGOZA KAPACETO PAGA NADOLU I JA PRITISKA RSKAVICATA I TREBA DA SE VRATI VO PRVOBITNA SOSTOJBA BIDEJKI BEGA NANADVOR ILI NA DESNO I JA JADE SAMATA RSKAVICA.PRASUVAM CISTO ONAKA ZA DA ZNAM NA STO SUM I STO ME OCEKUVA :)
VI BLAGODARAM ODNAPRED ZA ODGOVOROT

Член од
12 април 2013
Мислења
5
Поени од реакции
27
Gledam deka ovde ima poveke luge koj aluvale so kolena zosto mene veke nekoe vreme me bolese prvo desnoto koleno sea pred 2 nedeli pocna i levoto da me boli. Otidov na doktor na ortoped i kazuvam se kako sto e velam mi pukaat kolenata na svitkuvanje mi rece nisto ne e toa , i velam deka koga trcam osekam nekoja tupa bolka i otposle me boli poveke, isto taka najmnogu osekam koga se kacuvam po stepenici i koga skokam. Doktorkata mi rece deka mozno e da e nekoja povreda koja sum ja zanemaril , ama ne se sekavam na takvo nesto i deka mozelo da mi bide od sedenje so svitkani noze. Daj ako znae nekoj nesto neka kaze da znam sto ponatamu.

Член од
26 април 2013
Мислења
48
Поени од реакции
42
уф... би сакала да го споделам и моето искуство и барам совет :( вчера дома вежбајќи лошо се свиткав странично и коленто осетив ми крцна ненормална болка осетив...Неможев да си ја подрмднам ногата потоа ме однесоа во болницата едвај и рекоа дека немам ништо скршено. Денес отидов на ортопедија имав много оток ми правеа пунквија 2 шприца крв ..... изгледа имам скинето некој лиманет ...или како што рече докторот некој дел од пателата ......Сега треба да правам магнетна резонанца во вторник и ке се утврде точно што е ... докторот ме исплаши ми рече:ако куртулисаш од операција ке имаш среќа .....многу ми е страв затоа што знам еден другар правеше операција ради лигаменти и потоа многу болки имаше неможеше да спие од болка...Уф ве молам дај ми некој совет ... се таму ми е паметот повеќе психички ке се уболам :(

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.270
Поени од реакции
6.988
уф... би сакала да го споделам и моето искуство и барам совет :( вчера дома вежбајќи лошо се свиткав странично и коленто осетив ми крцна ненормална болка осетив...Неможев да си ја подрмднам ногата потоа ме однесоа во болницата едвај и рекоа дека немам ништо скршено. Денес отидов на ортопедија имав много оток ми правеа пунквија 2 шприца крв ..... изгледа имам скинето некој лиманет ...или како што рече докторот некој дел од пателата ......Сега треба да правам магнетна резонанца во вторник и ке се утврде точно што е ... докторот ме исплаши ми рече:ако куртулисаш од операција ке имаш среќа .....многу ми е страв затоа што знам еден другар правеше операција ради лигаменти и потоа многу болки имаше неможеше да спие од болка...Уф ве молам дај ми некој совет ... се таму ми е паметот повеќе психички ке се уболам :(
како тоа вчера се повреди и беше на болница,ти рекле ништо не е скршено,па денес ти правеле пункција на отокот ,вчера те пуштиле без точна дијагноза и никаква интервенција(завој,гупс,лонгета),ова за мене е несфатливо..........

види ако крцнало и отекло ко балон најверојатно имаш напукнат или скинат лигаменет или рскавица(менискус) , како и да е слушај таму што ќе препорачаат лекарите,најмалце гипс и мирување не ти бега 2 недели,после тоа физикална терапија......среќно,па кажи шо направи....

Член од
26 април 2013
Мислења
48
Поени од реакции
42
јас може малку лошо објаснив.. прво ма однесоа овде во болницата и ми правеа ренгенска слика и рекоа дека немам проблем со коските но ме упатија на ортопедија и денес бев таму и ми правеа пункција поради отокот и ми ја ставија ногата во гипс ради мобилизација и сега во вторник ке правам магнетна резонанца и ке видиме за што точно се работи.

Член од
9 март 2013
Мислења
15
Поени од реакции
3
Huhuh i ja da se pozalam xD
Ima dosta vreme otkoa se imam udreno bas poslem udarot kolenoto duri od toas mi krcka.. i dodeka idam osekjam taka neso kao da se lizga t.e krcka..maticnata koa ja prasav slucajno informativno mi rece istegnata mi bila rskavicata i ligamentite optovareni od udarot.. mi prepisa nekoi si tableti, ali kaj moze tableti da pomognat za takvi stvari? Sovet nekoj? :)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.270
Поени од реакции
6.988
Huhuh i ja da se pozalam xD
Ima dosta vreme otkoa se imam udreno bas poslem udarot kolenoto duri od toas mi krcka.. i dodeka idam osekjam taka neso kao da se lizga t.e krcka..maticnata koa ja prasav slucajno informativno mi rece istegnata mi bila rskavicata i ligamentite optovareni od udarot.. mi prepisa nekoi si tableti, ali kaj moze tableti da pomognat za takvi stvari? Sovet nekoj? :)
рече снимка ќе направиш ............. шо бидна ??

во меѓувреме само вежбање квадрицепс за подобрување на состојбата на коленото

Член од
9 март 2013
Мислења
15
Поени од реакции
3
Popravam ocenki xD
Inace za snimka da ke praam denovive da zeam uput samo :)

T

Tamora

Гостин
Леле леле :place: ко ми излезе то капачето , цело колено 20 сантими пред мене замина , да не можам да се дособерам дома да си одам , бев на местач тогаш мојте не знам оти не ме однесле на болница и добро бидна шо бидна демек ме намести Ливанто (така се вика местачо )ама болки па ми се чини попот во бело го видов. Оттогаш има можи едно 10 години ама пак ме наболва ако се оптеретвам и чим трчам имам мака Зедов една којнска маст се мачкам после секој тренинг и гледам сега да не се напрегам многу , па ќе видиме.....

Kajgana Shop

На врв Bottom