Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Tomasino
Деветка на Кире Лазаров после повредата...
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=16478
која повреда кој бакрачи....
Нормално...
Абе знам јас шо куче е тој Лазаров...отсекогаш праел како шо му одговара,вистински политичар,овај комотно можи да се проба за лидер на некоја партија....
Во Битола шо викаме МАТРАПАЗ......
Е сега да се сериозни овие од РФМ колку шо кажуваат,одма казна за Кирче,одземање на капитенската лента,и последен ултиматум или ќе се однесува професионално или ќе лета од репрезентација...
Си игра курот со цела нација,изиграва повреден а овде ми игра со некои Хуеска,Вила де Аранда...и крши нозе...типичен глумец и политичар....:sick:
Кога се опорави од"тешката повреда"?
Море мрш таму души продадени сите,кога ги носеа на раце пред триумфалната капија на Грујо,кога локаа шампањско се курчеа дека и со една нога ќе играат за Македонија...
Сега им донесоа селектор кој нема да биди марионета и толку беше од патриотизмот.....:tapp:

Нормално...
Абе знам јас шо куче е тој Лазаров...отсекогаш праел како шо му одговара,вистински политичар,овај комотно можи да се проба за лидер на некоја партија....
Во Битола шо викаме МАТРАПАЗ......
Е сега да се сериозни овие од РФМ колку шо кажуваат,одма казна за Кирче,одземање на капитенската лента,и последен ултиматум или ќе се однесува професионално или ќе лета од репрезентација...
Си игра курот со цела нација,изиграва повреден а овде ми игра со некои Хуеска,Вила де Аранда...и крши нозе...типичен глумец и политичар....:sick:
Кога се опорави од"тешката повреда"?
Море мрш таму души продадени сите,кога ги носеа на раце пред триумфалната капија на Грујо,кога локаа шампањско се курчеа дека и со една нога ќе играат за Македонија...
Сега им донесоа селектор кој нема да биди марионета и толку беше од патриотизмот.....:tapp:

Aj ostaj go na strana provincijalizmov i kazhi ako imash neshto da kazhesh. Chitam i po drugi vesnici isti komentari , no dovalno si bezobrazen pa mozham da si dozvolam i jas vakov komentar. Koj rekol prvo "tehska povreda" ? Toa nikoj apsolutno go nema kazhano, iako za mene lichno toa i e tehska povrda i poima neam kako mozhe da si dozvoli voopshto da igra so nekoj stadoium na kila. Za povredata imash izveshtaj na stranata na negoviot klub od dekemvri lani. Proveri si.

Krshel noze na mechot? Go gledashe mechot? nikogash ne igral po vnimatelno i bez kontakt, ali se shto shutna vleze.

Si igra "kurot so cela nacija"? Sigurno. Nie nafta pieme i ako igrashe on gotovo, otide shpanija. Mislam daj bidi realen.

Navredite od tipot "lokale shampanjsko", "se kurchele", "prodadeni dushi" ti se bedni i ne zasluzhuvaat komentar.

I za kraj prestanete da plukate po istite tie shto do vchera ste gi velichele- i so pravo. Ne zasluzhuvaa. A Kiril posebno ne.

Aj ostaj go na strana provincijalizmov i kazhi ako imash neshto da kazhesh. Chitam i po drugi vesnici isti komentari , no dovalno si bezobrazen pa mozham da si dozvolam i jas vakov komentar. Koj rekol prvo "tehska povreda" ? Toa nikoj apsolutno go nema kazhano, iako za mene lichno toa i e tehska povrda i poima neam kako mozhe da si dozvoli voopshto da igra so nekoj stadoium na kila. Za povredata imash izveshtaj na stranata na negoviot klub od dekemvri lani. Proveri si.

Krshel noze na mechot? Go gledashe mechot? nikogash ne igral po vnimatelno i bez kontakt, ali se shto shutna vleze.

Si igra "kurot so cela nacija"? Sigurno. Nie nafta pieme i ako igrashe on gotovo, otide shpanija. Mislam daj bidi realen.

Navredite od tipot "lokale shampanjsko", "se kurchele", "prodadeni dushi" ti se bedni i ne zasluzhuvaat komentar.

I za kraj prestanete da plukate po istite tie shto do vchera ste gi velichele- i so pravo. Ne zasluzhuvaa. A Kiril posebno ne.
Може не треба дасе плука, ама што си е политчар си е полтичар Кире за тоа е у право.

Друже фрази за ПРОВИНЦИЈАЛИЗАМ на комшиите,роднините можиш да им продаваш мене не....;)
Ако мислиш дека ќе ме навредиш со ова се лажиш,баш обратно е.....;)
И како да не бидам безобразен кон некој кој се заебава со сите ракометни љубители во Македонија....
Шо демек на високо ниво треба да дискутираме на форумите?....не е ова тв дуел....
Ние сме навивачи,јас 20 години здравјето го имам оставено на ракометните трибини за Македонија,и до срце ме боли кога се заебава некој со нас,макар тој бил лично Кире Лазаров..
Нема амнестија за никој....
Шо се навреди па ти толку,да не ти е брат Лазаров?
Гледам пратиш ракомет па да почнам со ред....
Кој го бојкотираше Савевски?
Кој изиграва селектор,директор,капитен на репрезентација повеќе од една декада?или грешка сум нешто?
Кој не доаѓаше на утакмици зошто немало "услови"?кога најмногу и требаше на Македонија...
Нормално капитен е,ќе реагира на условите,ама да прави такви работи не доликува...
Па поголеми спортисти и звезди од него давале пари за репрезентацијата само за да играат за неа...и никогаш не кукале како него....
Кој ја наруши атмосферата во тимот со случајот Стојановиќ?баш пред СП во Вараждин....
Која тешка повреда ја здоби со Шпанија...
Толку ли не можеше да стегни сили макар и да проба да одигра некоја минута..без разлика шо однапред се знаеше дека е загубена битката со Шпанците.....и покрај се,луѓето шо дојдоа во Скопје од цела Македонија заслужија одговор шо се случи....
Остај ти шо пишело на неговата страна,луѓето во Македонија ретко ја отвораат неговата страна,се информираат од весници,интернет портали,телевизии...јас на ниедна телевизија не сретнав подетално образложение шо се случи со дечкото....
Макар и да имало,со самото ова шо настапи по само 7 дена на меч на Атлетико на тотално неважен меч и изигра цел меч во напад го поништува цело оправдување.....
Во првенство каде шо одамна се знае дека се заковани на второ место,без опасност да бидат загрозени,ниту пак да ја загрозат титулата на Барса......
Вака сам се избламира до максимум....
И малите деца знаат дека смрди нешто овде...и дека ова не е целата приказна...
Џабе ти објаснувам кога цела нација го дели моето мислење,сите видоа шо се случи на ТВ,нема потреба од толкување....

Друже фрази за ПРОВИНЦИЈАЛИЗАМ на комшиите,роднините можиш да им продаваш мене не....;)
Ако мислиш дека ќе ме навредиш со ова се лажиш,баш обратно е.....;)
И како да не бидам безобразен кон некој кој се заебава со сите ракометни љубители во Македонија....
Шо демек на високо ниво треба да дискутираме на форумите?....не е ова тв дуел....
Ние сме навивачи,јас 20 години здравјето го имам оставено на ракометните трибини за Македонија,и до срце ме боли кога се заебава некој со нас,макар тој бил лично Кире Лазаров..
Нема амнестија за никој....
Шо се навреди па ти толку,да не ти е брат Лазаров?
Гледам пратиш ракомет па да почнам со ред....
Кој го бојкотираше Савевски?
Кој изиграва селектор,директор,капитен на репрезентација повеќе од една декада?или грешка сум нешто?
Кој не доаѓаше на утакмици зошто немало "услови"?кога најмногу и требаше на Македонија...
Нормално капитен е,ќе реагира на условите,ама да прави такви работи не доликува...
Па поголеми спортисти и звезди од него давале пари за репрезентацијата само за да играат за неа...и никогаш не кукале како него....
Кој ја наруши атмосферата во тимот со случајот Стојановиќ?баш пред СП во Вараждин....
Која тешка повреда ја здоби со Шпанија...
Толку ли не можеше да стегни сили макар и да проба да одигра некоја минута..без разлика шо однапред се знаеше дека е загубена битката со Шпанците.....и покрај се,луѓето шо дојдоа во Скопје од цела Македонија заслужија одговор шо се случи....
Остај ти шо пишело на неговата страна,луѓето во Македонија ретко ја отвораат неговата страна,се информираат од весници,интернет портали,телевизии...јас на ниедна телевизија не сретнав подетално образложение шо се случи со дечкото....
Макар и да имало,со самото ова шо настапи по само 7 дена на меч на Атлетико на тотално неважен меч и изигра цел меч во напад го поништува цело оправдување.....
Во првенство каде шо одамна се знае дека се заковани на второ место,без опасност да бидат загрозени,ниту пак да ја загрозат титулата на Барса......
Вака сам се избламира до максимум....
И малите деца знаат дека смрди нешто овде...и дека ова не е целата приказна...
Џабе ти објаснувам кога цела нација го дели моето мислење,сите видоа шо се случи на ТВ,нема потреба од толкување....

Odgovor posle nedela, ali dovolno dolg : ). toa e obvrski i stvari : ).
Prvo pogreshno si me sfatil okolu “provincijalizmot” i “pomislata na navreda”. Nemoj ni sluchajno da pomislish deka bi navredil nekogo zoshto e od vamu ili tamu. Koga rekov “provincijalizam” mislev na maalskite rekla-kazala stavovi koi gi iznese vo prviot post, koi kako da se kazhani na nekoe sred selo. Znachi sosema pogreshno si me sfatil deka sum sakal da te diskreditiram so toa “provincijalizam “ od drugi prichini, osven ovie koi gi navedov.
Vo ovoj tvoj post ti naveduvash nekoi raboti za koi jas voopshto nishto ne ti prigovoriv. Ti kahzav deka za ona so povredata ne si vo pravo. Ti pak КојатешкаповредајаздобисоШпанија... ti kahzav deka ne e tehska ama e neprijatna.Deka pola godina ja vleche i deka cheka pogoden momento, po krajot na sezonata najverojatno da ja sanira. AMA DA VLEZEL BAR NA PARKET DA SE OSTAEL? Mislam sea da ne preteruvame.
Toa deka po nedela dena igral, isto ne ti drzhi. Prvo ti kazhav deka ne izigra kojznae shto bez ralzika shto dade 9 gola, glavno shutirashe i pogagjashe, prilichno statichno i vnimatelno. SIgurno ne trebashe da lezhi i da izgubi forma, koga znae deka kluchnite mechevi od cela sezona treba da se odigraat i deka mora da bide tamu. Vo sprotivno bi se operiral, kako shto kazhavi bi zavrhila sezonata ushte sega.
Vikash: Остајтишопишелонанеговатастрана,луѓетовоМакедонијареткојаотвораатнеговатастрана,сеинформираатодвесници,интернетпортали,телевизии...јаснаниеднателевизијанесретнавподеталнообразложениешосеслучисодечкото.... Prvo ne pishuva na negovata strana tuka na onaa na klubot.E sea “lugjeto od Makeodnija retko ja otvorale”, pa shto da prai. Na RFM stranata koja treba da izvestuva za reprezentativcite ushte stoi, shto ja znam, najava za orgnaizirano navivanje Varazhdin 2009.
Prashanjata shto gi postavuvash se interesni ali ne ja ti razbiram poentata, iako site gi postavuvaat, pa ako mozhesh te molam da mi objasnish. I jas pratam rakomet , ne 20 godini, kako shto kazha za sebe, sigurno si i postar, ama nekoi 15-tina sigunro.
Којизиграваселектор,директор,капитеннарепрезентацијаповеќеодеднадекада?илигрешкасумнешто?
Neznam dali treba da gi navedam iminjata na selektroi i direktori na repreznetacija ili da zamisluvam deka postoi tokmu vo makeodnskata rakomenta reprezentacija nekoj masonski red Lazarov, koj manipulira so site mozhni strukturi vo makeodnskiot rakomet i ja kroi sudbinata na mak rakomet. Mislam sosema e suludo. Ona teorii na zagovor vo rakomet. ALO LUGJE OVA E SPORT, SE POBEDUVA, SE GUBI, SE SMEESH, PLACHESH, SE PRAZNISH. TOA E TOA. TIE SHTO IGRAAT IGRAAT PROFESIONALNO. ZHIVEAT OD TOA. ZEMAAT PARI. MOI PARI . PLAKJAM ZOSHTO UZHIVAM DA GI GLEDAM KAKO IGRAAT. KRAJ. TOCHKA. NAVIVAM ZA VARDAR. SAKAM KOGA POKAZHUVAAT LOJALNOST KON KLUBOT ZA KOJ NAVIVAM. TOLKU . KRAJ. Aleksandar makedonski, turcite, makedoncite, makeodnshtinata, tie shto ne predadoa, vmro-esdees toa vi e sve na Ploshtad. ZNACHI NADOVR OD SALA. Daj ostajte gi ovie muabeti.
Vkiash: Којнедоаѓашенаутакмицизоштонемало "услови"?коганајмногуитребашенаМакедонија... Te molam aj kazhi mi koga i bilo “najteshko na Makeodnija”? Ne razbiram, valjda mislish na Balkanskite vojni. Ja na toa prvo pomisluvam ama ne mozham da sfatam kakva vrska ima KIRIL LAZAROV so toa. Mislam shto gi meshate rabotive?
Ne mozham da sfatam. Bash zad rakometot koj ni e najuspeshen sport se vrtat muabeti koj se totalno von umot i za ova ti rekov deka se “provinciski muabeti”. Ne deka neshto tuka drzhi tuku onaka kolku da se kazhe.
Posle vikash: КојјанарушиатмосфератавотимотсослучајотСтојановиќ?башпредСПвоВараждин.... Aj vekje ovoj mit da go otvorime. Shteta shto ne go viknaa za Spanija mechot, pokraj povratnicite koi Shundovski gresheshe shto ne gi vikal neli? Onie shto polnea mrezhi vo Zimbabve i Burkina Faso. Kahzi mi JAS da ne se stepav so selektorot??? Ti eve ne pochutvash nedisciplina, pa kazhi mi bi go vratil vo timot?
Vikash: Папоголемиспортистиизвездиоднегодавалепаризарепрезентацијатасамозадаиграатзанеа...иникогашнекукалекаконего....
Epa belki ne sme do toa deredze dojdeni drugar, igrachive da plakjaat za reprezentacija. Imashe pred da dodat za spanija i nekoj komentar. Shto bara lazarov na spisok koa nema da igra? Za da ne plakja pat nazad. Totalno ludilo. I ne znam dali kukal ili baral samo normalni uslovi. Ako n ego prael toa teshko deka denes kje mozhea da go potkrenat nivoto od pred 5 -10 godini.
I za kraj vikash :Ималитедецазнаатдекасмрдинештоовде...идекаованеецелатаприказна...Џабетиобјаснувамкогацеланацијагоделимоетомислење.

Genralizacijava so nacijata ti e vrv, nemam zbor. Neznam samo za koja prikazna zboruvash. Gi ima mnogu, ali na site im e zaednichko toa shto se izmisleni i zlonamerni.

--- надополнето: 20 април 2013 во 14:31 ---
puuuf kolkav post. i posle pa kazhi deka ja navreduvam...

Izmesha i babi i zabi ti bato... Ne pisi pojke tolku golemi postoj. Em ke ne kurtulis nas, em sam ke se kurtulis :)

Можам да потврдам дека по завршувањето на оваа сезона нема повеќе да настапувам за Атлетико Мадрид. Имав три успешни сезони и многу радости во црвено-белиот дрес. Наскоро ќе ја знам мојата иднина и ќе го соопштам името на мојот нов клуб„ кратко потврди Лазаров околу шпекулациите за наредната сезона.
од неговата официјална веб-страна.

Во Барса ли ке иде? Тоа се шпекулираше пред некој ден...

највероватно Хамбург или па Катар :)
Нека се проба во Бундес лигата, таков врвен ракометар да не заигра во најдобрата лига е греота.
Па после нека оди во Катар и нека прај пари.

Нека се проба во Бундес лигата, таков врвен ракометар да не заигра во најдобрата лига е греота.

би требало да ја прифати таа понуда но Хамбург без Дувњак и Вори нема да е тоа што е сега..

Мислам дека целта му е освојување ЛШ пред Бундес.

Нека оди во Кил ако сака да освои ЛШ.

Мислам дека целта му е освојување ЛШ пред Бундес.

Епа ЛШ у Катар ќе освои? :D
Ја мислам дека у Фуксе ќе цепа, нели и од таму имаше понуда?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom