Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ако се донесе Гундоган,ондак Иниеста може да игра лево крило а Нејмар од десната страна,со што во средината пред Бускетс ќе има ротација од Цеск,Гундоган,Тиаго и Чави.Перфекција....Ако стварно мислаат да го земат,нека не пропуштат таква шанса,како што можевме да го земиме Озил.....

......................... Штеген...............
..Дани.......Пике........Т.Силва(Хумелс)......Алба......
........Цеск.........Бускетс.......Гундоган........
.........Нејмар......Меси.......Иниеста.......
:drk:

Мене повеќе ми се допаѓа ова:

---------------------------------Ханданович---------------------------------------Алвеш-----------Пике-----------------Хумелц-----------------------Алба----------------------------------Бускетц----------------------------------------------------------------Гундоган-------------Иниеста------------------------------------------Нејмар------------Меси------------------Алексис-------------
знам дека е нереално ама ај кога веќе фантазираме

Викаш Хандановиќ да го земеме за десен бек а?

Ханда​
Алвеш---Пике--Т.Силва--Алба​
Бускетс​
Тиаго--Иниеста​
Санчез--Меси--Нејмар​
Овие тројца да ги земиме како нас нема нигде, ама дури и за овие сум скептик.​

Флорентино Перез бил спремен да плати 120 милиони за Нејмар. Би било огромен удар за самодовербата на Барса...

А, од тие 120 милиони 40 ќе одат за Барса како оштета за раскинување на договорот што го има Сантос.

Јас да сум на местото на Росел би се правел глуп и би се молел да Нејмар да прифати да оди во Реал.

Зошто?

1. Нејмар нема шанси да успее во Реал. Никакви. Можат само да го играат вон позиција и никогаш нема да му дадат доволно време да се развие затоа што треба да игра на местото на Роналдо. Така да не е некој голем проблем за нас. Уште еден Робињо мање више.

2. Со тие 40 милиони + 10 милиони аванс што Сантос ќе мора да го врати идеш го купуваш Агуеро кој е многу покомплетен играч моментално од Нејмар (иако Нејмар има потенцијал да биде многу подобар) и ќе му треба многу помалку време да се адаптира и имаш супер напад следната сезона.

3. Со останатиот буџет од 50 милиони се купува Тијаго Силва.

4. Со парите што ќе се добијат од продажба на играчи се купува некој друг потребен играч
(Тер Штеген, Маркињос, Иско, Гундоган....).

Многу ќе ги заебе Перез ако го купи Нејмар...

Според мене :)
Куртоис
3 Одбрана​
Пике -------- Хамелс -------- Ракитски
5 Средина​
---------- Бускетс ----------------------​
Алвес --------------------- Чави ----------- Алба
--------------- Иниеста -----------------​
2 Напад​
-------------- Меси ---------- Ројс -----------------​
Вкупен состав :​
Голмани : Куртоис, Тер Штеген.​
Центар Бекови : Пике, Хамелс, Ракитски, Ботиа.​
Десни Бекови : Алвес, Монтоја.​
Леви Беков : Алба, Адриано.​
Последни Средина : Бускетс, Сонг​
Центар Средина : Чави, Фабрегас, Иниеста, Тиаго.​
Крилни Средина : Санчез, Тељо.​
Напад : Меси, Ројс.​
Купени : Куртоис (15-20м), Тер Штеген (5-10м), Хамелс (20-25м), Ракитски (10-15м), Ботиа (5-10м), Ројс (30-35м).​
Вкупна потрошувачка : (на големо) 115м, (со помали цени) 85м.​
Продадени : Валдес (10-15м), Пинто (5м), Пујол (Пенз.), Абидал (Пенз,), Бартра (5м), Маскерано (15-20), Џонатан (5м), Педро (15м), Виља (10-15м).​
Вкупна заработувачка : (на големо) 80м, (со помали цени) 70м.​
Пратетемуго ова на РОСЕЛ. Хахахахаха​
Шала на страна ја вака посакувам.​

Се шпекулира дека Адриано не сака да го продолжи договорот со Барса,а како замена за него ке се разгледува играчот на Валенсија, Жереми Матије.
Доколку Адриано си оди јас би сакал да го земат Жереми М. и мислам дека би бил доста корисен за Барса затоа што игра на повеке позиции(лев бек,крило и штопер) и е висок 192цм.(y)

Шала на страна ја вака посакувам.
Па па па, 3-5-2 формација, Алвес и Алба крила, Иниеста во средина... тепаш ти фудбал менаџер пријателе се гледа од далеку.

Иначе на @barcastuff има некој шпански новинар или не знам што е твита за трансферите во Барса.

Интересно е што и он вика дека Росел пробува да му наметне играчи на Тито.

Флорентино Перез бил спремен да плати 120 милиони за Нејмар. Би било огромен удар за самодовербата на Барса...
Не би се грижел јас многу за ова. Реал 99% нема тренер за наредната сезона така да мислам дека тоа ќе им биде прво во план и секако договорот со Кристиано па потоа ќе размислуваат за трансфери.

Мислам дека дури ниту Сити, Челси или ПСЖ не би можеле да ја платат оваа сума ама ајде. Си прават фама весниците заради продажба !

Сеа е моментот да го зееме Руни.
Руни, Меси, Нејмар, Тељо, Санчез у напад :drk:

Сеа е моментот да го зееме Руни.
Руни, Меси, Нејмар, Тељо, Санчез у напад :drk:
@LeeRoden: Instead of paying £40m for Wayne Rooney I'd sign Real Sociedad.

Најдобро кажано. Руни пред две години - да. Сегашниот Руни - не.

Речиси сигурно е дека Виља си оди на лето. Одличен играч губиме, ама кога веќе решиле кретените во управата, нека распродаваат се што Лапорта донесе. Уште читам се спомнуваат цени максумум до 10 милиони. :facepalm: Значи царови сме за давање на играчи за кило семки! И тоа играчи за кои претходно сме дале цело богатство.

Уфффф можам да го замислам Ројс како десно крило
Твојот миленик е маестрален ама чини колку цениот наш буџет за трансфери така да dream on :)

Речиси сигурно е дека Виља си оди на лето. Одличен играч губиме, ама кога веќе решиле кретените во управата, нека распродаваат се што Лапорта донесе. Уште читам се спомнуваат цени максумум до 10 милиони. :facepalm: Значи царови сме за давање на играчи за кило семки! И тоа играчи за кои претходно сме дале цело богатство.
Па сега што сакаш сегашниот Виља не е оној Виља што беше пред 2-3 години,што очекуваш од 31 годишен играч, ако се продаде Виља на негово место можи да дојди помлад и поискусен напаѓач.

If Barcelona cannot sign PSG centre back Thiago Silva (29), Vilanova doesn't rule out to not sign any centre back this summer.

Ако е ова вистина тогаш Тито треба да го обесат сред Камп Ноу!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom