Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

M

Mr.InF3ction

Гостин
Amaterasu

Нормално е во споредба со другите факултети резултати да има малце покасно, барем за задачите затоа што сепак секој на свој начин решава и тоа може да е точно и треба да го тупи, да сфати што уствари се случува...НО мразам кога после 2 недели ќе прашаш "кога одприлика ќе има резултати?" и типов ќе одговри " не знам, уште не почнав да прегледувам"

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Amaterasu

Нормално е во споредба со другите факултети резултати да има малце покасно, барем за задачите затоа што сепак секој на свој начин решава и тоа може да е точно и треба да го тупи, да сфати што уствари се случува...НО мразам кога после 2 недели ќе прашаш "кога одприлика ќе има резултати?" и типов ќе одговри " не знам, уште не почнав да прегледувам"
ЕМК? :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Добро е што групата за аниамција на финки се труди да направи нешто креативно , но не ми е јасно последново видео не оди баш на промоција на финки , туку како напрад на професорите. Тоа е нормално студенти да го прават за професорите но најчесто тоа оди анонимно , а тука цел cast има кој и што креирал. :)
Нели групата за аниамција на финки е подржана од факултетот ? не знам многу за групата но кога вејќе се нарекува групата за аниамција на финки , мислам дека има подршка од факулетот.
Ако знае некој која е идејата со оваа група нека објасни.

EDIT: Сега го разгледав претходниот пост и сватив дека од професор била идејата ....немам коментар после ова ... можеби професорот мисли дека уште е студент :)

EDIT 2 : Морам да искоментирам уште нешто , во cast-от гледам 6-7 луѓе што работеле 3д за клипчето а во клипчето 3д елемент е само индекот што се фрла кон професорите (така) , нешто што се прави за 1 сат од еден човек.
Сите други ефекти се вклучуваат во специјални ефекти.
индексот и неговото фрлање беа 2 минути работа всушност, а 3д се набројани сите тие бидејки работеа/вме на други 3 проекти од кои 2 се pacman и space invaders видеата, и третото беше кантер мапа од факултетот која немаше време да се доврши (ама сепак ќе се доправи без временски рок)
да не зборам дека имаше огромни проблеми со пиратски софтвер и лиценциран виндоус, администраторски права немавме на компјутерите + бевме ептен тесни со време

и да, и мене не ми се сфиѓа видеото со деканатот али тоа е што е. :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Сега сме на еден предмет 13 студенти. Уште чекаме резултати :)

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.202
Поени од реакции
1.212
Абе океј е да бидат малце покасно, ама кога ќе дознаеш дека 90 % од тестовите биле прегледани уште пред една недела и дека сега сите чекаме резултати само затоа што некому му е мрза да ги прегледа, е крајно неодговорно :S

Член од
20 јуни 2012
Мислења
147
Поени од реакции
40
ајде да речиме дека ќе се помириме со тоа што ке се чека за резултати, но проблемот е во тоа што тоа не значи дека внимателно ќе се прегледаат тестовите туку прегледувањето е набрзина и неквалитено најчесто резултира во штета на студентите, во стил "ах од брзање не сум го видел тоа".

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.991
Поени од реакции
12.553
Проблеми дома си имам не ми вервет дека уште немат резултати,мислет се сум паднала и лажам сеа. Озбилно,за првите колоквиуми многу побрзо имаше резултати, понеделникот од ко заврши колоквиумска веќе имавме резултати Калкулус и ДМ, КРС средата, ептен оддолжија сега.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.991
Поени од реакции
12.553
Ај за CRC да прашам, ако ги имаме D и G, CRC кодот ќе биде остатокот од делењето или остатокот додаден на D?

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Ај за CRC да прашам, ако ги имаме D и G, CRC кодот ќе биде остатокот од делењето или остатокот додаден на D?
Samo ostatokot od delenjeto, so toa sto koga delis, na D treba da dodades n-1 nuli, kade sto n e broj na bitovi na G.

Член од
3 мај 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
De dokolku moze nekoj da gi objavi rezlutatite od kalkulus 2 i od kompjuterski komponenti, ne mi dava da poglednam nisto na e-kursevi. Fala

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
ај ако сака некој нека ми го прати тоа што работевме компоненти петтите лабораториски го заборавив линкот на 0.мк, бтњ после 28 дена излегоа резулатите по предметов ....... :cuc:

Член од
12 март 2013
Мислења
92
Поени од реакции
17
Ако може некој да ми објасне што е и што се изучува по предметот Калкулус

Kajgana Shop

На врв Bottom