Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Денес шетав во дуќаниве, дефинитивно мислата ми е на CUBE од Пробајк, дечкото се вика Лазе супер обајсни, а и самиот тој си е бајкер па баш со љубов збори за точаци и објаснуива. Супер ценичка направи за еден модел, со 29ки тркала deore апаратче, со хидраулични дискови, али од све мислам дека германец е германец. CUBE е ствано добар рам.
а амди е црнец

Член од
2 мај 2013
Мислења
37
Поени од реакции
5
Денес шетав во дуќаниве, дефинитивно мислата ми е на CUBE од Пробајк, дечкото се вика Лазе супер обајсни, а и самиот тој си е бајкер па баш со љубов збори за точаци и објаснуива. Супер ценичка направи за еден модел, со 29ки тркала deore апаратче, со хидраулични дискови, али од све мислам дека германец е германец. CUBE е ствано добар рам.
која ти е таа супер ценичка? и кој е точно моделот за да ги видиме и сотанатите делови.
поздрав

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
Таблетот треба да е со гпс. Поевтините таблети (како мојов) обично немаат гпс. Дај ми линк да видам за кој таблет си заинтересиран.
http://www.android-touchpad-tabletpc.com/china-psp_tablet_7_inch_touchpad_tablet_pc_with_wifi_g_sensor_android4_0-560057.html

Eве за овој станува збор.Малку ми пречи бојата што е розова,ама еден другар го купил 4500 денари и сега не му треба па ми го дава за 2000 денари.Според ова што го гледам изгледа нема gps,но и ако случајно има дали ќе можат да фати спорти пал?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
http://www.android-touchpad-tabletpc.com/china-psp_tablet_7_inch_touchpad_tablet_pc_with_wifi_g_sensor_android4_0-560057.html

Eве за овој станува збор.Малку ми пречи бојата што е розова,ама еден другар го купил 4500 денари и сега не му треба па ми го дава за 2000 денари.Според ова што го гледам изгледа нема gps,но и ако случајно има дали ќе можат да фати спорти пал?
Нема тој GPS, инаку каква цепаница од 7 инча за да ја користиш за Sportypal, обично се користи на мобилен телефон за да не ти смета при спортување. Инаку вреди за 2.000 ден. :)

Член од
15 април 2013
Мислења
44
Поени од реакции
37

Нема GPS така да нема да ти врши работа т.е не може да ти каже локација, брзина, снимање на рута итн... Најдобро ти е да си земеш поевтин андроид телефон со gps. Ем помало, попрактично и најважно ќе го прави тоа што ти треба.

Мислев GPRS, а се префрлив на временска зона. :icon_lol:
GPRS и GPS се две различни работи. Првото е трансфер на податоци во мобилна мрежа , a второто е сателит за позиционирање т.е она што му треба на вивакастро во моментов. Чисто колку да ги разграничиме поимите. Познавам луѓе што купиле одреден телефон затоа што мислеле дека GPRS и GPS е едно исто.

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
а амди е црнец
Не ти го контам коментаров, али ЈБГ изгледа немаш попаметна работа па бараш со некој муабет да си направиш.
--- надополнето: 8 мај 2013 во 23:19 ---
која ти е таа супер ценичка? и кој е точно моделот за да ги видиме и сотанатите делови.
поздрав
Еве овој модел за 30 900 денари http://www.cube.eu/en/hard/cross-country/aim-29/

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Не ти го контам коментаров, али ЈБГ изгледа немаш попаметна работа па бараш со некој муабет да си направиш.
Сакаше да ти каже дека иако е германски бренд, тој само се склопува во Германија. Рамките се произведуваат во Тајван (освен high end моделите), за деловите се знае, претежно Shimano и Аvid. Така да нема тука многу германско, освен концептот и дизајнот. :)

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Сакаше да ти каже дека иако е германски бренд, тој само се склопува во Германија. Рамките се произведуваат во Тајван (освен high end моделите), за деловите се знае, претежно Shimano и Аvid. Така да нема тука многу германско, освен концептот и дизајнот. :)
А колку сте сигурни дека CUBE не се произведува во Гемранија. Јас се што прочитав за нив сите фабрики и цело производство е во Германија. Може грешам, али најпродавам бренд се неколку години по ред, не е за џабе тоа. Како и да е, со И АМДИ Е ЦРНЕЦ ништо не се објаснува. Али тоа е , македонче

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
--- надополнето: 8 мај 2013 во 23:19 ---

Еве овој модел за 30 900 денари http://www.cube.eu/en/hard/cross-country/aim-29/
Моделот на линкот не е ниту со Деоре опрема, ниту со хидраулик дискови.
Земи си 26-ка, за тие пари ќе најдеш некој модел со хидраулик диск кочница.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
А колку сте сигурни дека CUBE не се произведува во Гемранија. Јас се што прочитав за нив сите фабрики и цело производство е во Германија. Може грешам, али најпродавам бренд се неколку години по ред, не е за џабе тоа. Како и да е, со И АМДИ Е ЦРНЕЦ ништо не се објаснува. Али тоа е , македонче
Друже, на сите светски брендови (Specialized, Scott, Giant, Trek...) рамките им ги произведуваат во Тајван, умре тоа време кога се произведуваа во матичните земји. И од каде ти е информацијата дека се најпродаван бренд и каде ??

Еве ти линк на интервју со Dan White од Cube bikes, прочитај :
We build most of our frames in the Far East. We then ship them back to our Waldershof factory and have our guys do all the quality checks, reaming, facing and assembly. This way we can maintain total control of the finished product to ensure the highest quality standards are met while remaining strongly competitive.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Cube се супер точачиња, но како што пиша Windfucker, овој модел што си го одбрал некако не оди со цената во однос на опремата. Прашај ги за таа цена што ќе ти понудат со 26 инчни тркала. Сигурно ќе добиеш повеќе од ова. :)

Член од
18 ноември 2011
Мислења
770
Поени од реакции
455
Cube се супер точачиња, но како што пиша Windfucker, овој модел што си го одбрал некако не оди со цената во однос на опремата. Прашај ги за таа цена што ќе ти понудат со 26 инчни тркала. Сигурно ќе добиеш повеќе од ова. :)
Да, знам дека ќе добијам, али јас сакам 29ки. А иначе не тврдев дека ги произведуваат во Германија ниту дека се најпродаван бренд, туку така прочитав по интернетот, не знам точно, не пратам баш, али од тоа што знам, според мене CUBE одлични точачиња. Имено му нудеа и мерида 100d мислам дека за тие пари, али од мерида и CUBE секогаш сум за Cube

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не можам да ја разбирам никако поентата со тоа произведено во Германија, небаре двајцата разбираат германски и ќе си прават муабет навечер.

Скоро сите популарни рамови ги прават во Индокина и буквално ништо не им фали.
Јас би одел со Меридава за таа цена.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Да, знам дека ќе добијам, али јас сакам 29ки. А иначе не тврдев дека ги произведуваат во Германија ниту дека се најпродаван бренд, туку така прочитав по интернетот, не знам точно, не пратам баш, али од тоа што знам, според мене CUBE одлични точачиња. Имено му нудеа и мерида 100d мислам дека за тие пари, али од мерида и CUBE секогаш сум за Cube
Кјуб се добри точаци, но тој моделот дефинитивно и тој што не се разбира ќе ти каже дека не вреди за 30.000.

Kajgana Shop

На врв Bottom