Toa сето не може да ја смени реалноста дека гејојте 5 пати повеќе од нормалните страдаат од психози, депресии обиди за самоубиства и самоубиства.
Пак не си во право.
Истражувањата служат за да се воочи некој феномен во реалноста, за да може истиот да се проучи
непристрасно. То што ти го правиш е
пребирање и
наменско толкување. Во денешната реалност тоа се вика протугерисување или вмроизирање. Пошироко е познато како спин.
Твојот спин е во тоа што
причините за депресиите, неврозите и самоубиствата на гејојте ги припишуваш
исклучиво на испитаниците и нивната физиологија (за што немаш никаков доказ или навестување), но не и на општествената средина од која
во најголема мера и зависи менталната состојба на испитаникот. Ти сето ова секако го знаеш, ама не оди во прилог на твојата со години пенавена теза дека педофил, некрофил и педер е исто срање.
И мене би ми било срам после 5 години пенавење едно исто да признаам дека не е така. Епа, не е така.
Колку за потсетување: Јас тврдам дека „педеризмот“ се разликува од сексуалните девијации папагалски повторувани од некои си недоразмислени форумџии (главно: педофилија, зоофилија, некрофилија).
Ти викаш дека е све тоа исто срање.
Ја ти викам: Не е така, Лет, кај гејојте станува збор за двајца„
заемно согласни, свесни, возрасни луѓе. (за понесконцентрираните: животни се аут, лешеви се аут и деца се аут или, повизуелно:
педофилија,зоофилија,
некрофилија.)
И ти тука ти почињаш да трокираш, па наместо да збориш за болдов, ти пенавиш за животни, деца, шеици...
Исправи ме ако не сум во право, ама пробај да ми кажеш
каде грешам наместо да ми повториш колку било ненормално да се ебе овца, на пример.
--- надополнето: 8 мај 2013 во 20:17 ---
Сега ти шлајфоваш во место...чоеко те поби во аргументи и дијалог.Ти сега вероватно пробуваш да го истакнеш твојот интелек со некој лексиконски термини...
Интелекот си го покажафме одавна. Сега плешеме за публига.
Постои разлика помеѓу аргумент и валиден аргумент. Тоа што Лет со години го пишува е аргументирано (објаснето и поткрепено), но не и вистинито.
Види што вика Лет:
1. кај гејојте има повеќе психози, сконост кон и обиди за самоубиство, депресија, шотијазнам. (што е
речиси точно)
па затоа, вика Лет,
2. гејојте се болни луѓе, пошто
3. се геј.
Ова што Лет го прави се вика, ако не се лажам,
реципрочна грешка и може да настане случајно или намерно.
Сеа, истражувањата што ги збори @Let 3 (нека корегира ако не е така) се главно од истражувања кај (1) тинејџери и адолесценти или (2) репрезентативни
национални примероци.
Лет не ти кажува дека овие примероци се репрезентативни и географски и демографски, а тоа значи дека се испитувани и гејој од свирипичино и гејој од центаро на велеградо.
Или, за уште појасно, кога на 13-годишњакот у Арканзас нема да му се дигне кога со браќата ја пердашат братучетка им, малиот ќе го јаде психофизички додека не си ја расвета главата со тоа карабинот од дедо му.
Да не пенавиме. Не се што добро звучи кога ќе го прочиташ е вистина. Не се што ти се чини логично, е.