Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/961826-ЕMGE---KOMPANI-Skuteri-Baotian--BT49QT-20

Еве ти линкче, прашај си :)
Иначе, за која намена ти е моторот? За ,,од овде до онде’’ или нешто поише ?

Па така нешто, не мислам за трки на Водно, како се со квалитет има ли некој на форумов таков како е задоволен и со потрошувачка како се движат
--- надополнето: 4 мај 2013 во 13:17 ---
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=742320
Ај зирнете ја мојава, Баотианг, налик на априлиа, тро е поширока во пластиката и поголема. Претерано нова :) Да не е заинтересиран некој ?
kiko001 ова посебно за тебе. :)

Многу пари, среќно со продажбата

Нов планираш да купиш или половен?

Сакам да кажам дека се скапи и ретко кој дава 2500 евра за скутер, ете тоа сакам да кажам со "Ретко кој има Априлиа", ако веќе не сфати :)
Со ова сакаш да кажеш дека ти си имал многу пари и си купил априлиа, то ест ти купиле априлиа ? И не е ова курчење ?

Со ова сакаш да кажеш дека ти си имал многу пари и си купил априлиа, то ест ти купиле априлиа ? И не е ова курчење ?
Да, се курчам.
U-Mad-Bro.jpg

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=742320
Ај зирнете ја мојава, Баотианг, налик на априлиа, тро е поширока во пластиката и поголема. Претерано нова :) Да не е заинтересиран некој ?
kiko001 ова посебно за тебе. :)
ај само кажи ми колку пари го зема кога беше нов скутеров... цена ме интересира на ново

ај само кажи ми колку пари го зема кога беше нов скутеров... цена ме интересира на ново

Ти го комплетира моторчето, најде тоа што ти фалеше ?
стави некоја слика ако го имаш сликано да видиме

Проблем со 150 cc кинески скутер, поконкретно ваков
interceptor-150-red_l.jpg

Значи во возење престана да забрзува, се слуша дека машината нормално работи и ги крева обртаите ама не мрднува моторов.
Моја претпоставка вака по логика најверојатно е каишот, ама ако разбира некој појче нека кажи, шо друго би можело да биди?
Проблем е само заради шо не е мој, иначе лесна работа. И по колку се каишите за 150 cc?

Ти го комплетира моторчето, најде тоа што ти фалеше ?
стави некоја слика ако го имаш сликано да видиме
го комплетирав друже го средив комплет уште со документите треба да средам скроз ама 100 евра дополнително ке ме кошта - го возам на туѓо им и моментално не ми се даваат веќе пари искрено... 100 го купив уште 200 или 250 дадов за оправки поправки и тоа е тоа.. нова ремонтирана машина имам со цел потрошен материјал сменет офарбано тип топ... пластиките мислам кажав старите си ги напраив - кај шо беа пукнати не се познава само на 2 места фалат парчиња ама не се ни приметуваат и да ти кажам веќе го возам моторот - скоро 500 600 километра до сеа поминав за 2 3 недели :) го тестирав на рамно како се понаша на успони на уздолници и задоволен сум бајаги - со потрошачка е океј - 3 литра троши ама тешка шасија има (120 кила е само моторот)- слики посебно од него немам иам некоја ама лоша слика... ке аплоадирам сеа некоја слика каков бил и каков е сеа моторот па видете... ке стаам и други слики само понатака коа ке го сликам убаво моторот...

п.с - да не има некој заинтересиран за делови - по грешка купив делови за него - предна гума со се бандаш во одлична состојба 130 30 13 - со се брембо кочен систем и диск + осовина + предна маска НОВА воопшто не користена за фости
--- надополнето: 5 мај 2013 во 20:32 ---
1000 Евра мислам
друже... мислам дека многу му бараш - сепак знај дека продаваш половен мотор и со самото тоа 30 посто од цената шо си ја платил ти одма одбиј... вака гледам бајаги зачуван е моторот - според мене 650 - 700 евра ке можеш да му земеш за повеќе тешко..

Значи во возење престана да забрзува, се слуша дека машината нормално работи и ги крева обртаите ама не мрднува моторов.
Моја претпоставка вака по логика најверојатно е каишот, ама ако разбира некој појче нека кажи, шо друго би можело да биди?
Проблем е само заради шо не е мој, иначе лесна работа. И по колку се каишите за 150 cc?
Ламелата ?

На која брзина престанува да ти забрзува?
Убо рече членот над мене, може да е ламелата

Типувам на каишот. Иначе не се воопшто скапи - околу 500 денари.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Имам Пежо Спидфајт 3ка. 6000 поминати километри. После 2-3 километри од стартувањет на моторчето, почнува да ми шушти нешто кај ауспухот. Што можи да е?

Mnogu KURCENJE na forumov i ne si go falite samo svoiot motor ako si kupil kinez odma najdobar e vakov e ko aprilija e malku trosi itn... i da e najlos nema sansi da se priznae, kako da kazes ne ti go biva si se zaebal. I ja vozam kymco i sum prezadovolen ali nemozam da tvrdam deka e podobar od aprilija ili bilo koe drugo motorce pa i kinez da e. koga kje vozam aprilija kje kazam koj e podobar olabavete malku.

P.S nema sansi da vozam aprilija nemam 12 godini, a baska sam si go kupiv kymcoto :D

Mnogu KURCENJE na forumov i ne si go falite samo svoiot motor ako si kupil kinez odma najdobar e vakov e ko aprilija e malku trosi itn... i da e najlos nema sansi da se priznae, kako da kazes ne ti go biva si se zaebal. I ja vozam kymco i sum prezadovolen ali nemozam da tvrdam deka e podobar od aprilija ili bilo koe drugo motorce pa i kinez da e. koga kje vozam aprilija kje kazam koj e podobar olabavete malku.

P.S nema sansi da vozam aprilija nemam 12 godini, a baska sam si go kupiv kymcoto :D
немаш 12 години а возиш кимчо.... и сам си го купил... и викаш да не се курчат кој е подобар а па тврдиш дека априлија е подобра....

дете смешно си.... :)

ја иам кинез од 50ка на 80ка напраен па никад не се искурчив со моторот - мојов ко шо гледам крајна брзина му е 70 75 некаде (неможам да кажам точно) и си го купив ја за лични потреби за натака навака - место летно време да одам со кола до било каде и да трошам 9 литра бензин со моторов истото го правам и трошам 3 пати помалце гориво...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom