L
lady fairy
Гостин
Полнети тиквичи.
Тиквичките ќе ги исечеш на парчиња од по 6-7цм, а потоа ќе ги извадиш семките од внатрешноста ама ќе оставиш околу 1цм од долната страна. Потоа ќе го направиш филот за полнење од: ориз, печурки, семките од тиквичите, соја трошки, моркови, кромид, магдоноз и пиперка ( ова го пржиш стандардно првин кромид, па морков, пиперче, тиквичката, печурките,ориз, соја) потоа ги полниш тиквичките со филот и ги затвараш со крукче од патлиџан, ги редиш во тавче и додаваш посолена и зачинета топла вода 2/3 од садот го затвараш со фолија и печеш.
Тиквичките ќе ги исечеш на парчиња од по 6-7цм, а потоа ќе ги извадиш семките од внатрешноста ама ќе оставиш околу 1цм од долната страна. Потоа ќе го направиш филот за полнење од: ориз, печурки, семките од тиквичите, соја трошки, моркови, кромид, магдоноз и пиперка ( ова го пржиш стандардно првин кромид, па морков, пиперче, тиквичката, печурките,ориз, соја) потоа ги полниш тиквичките со филот и ги затвараш со крукче од патлиџан, ги редиш во тавче и додаваш посолена и зачинета топла вода 2/3 од садот го затвараш со фолија и печеш.