Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Бугарски пасоши в които пише националност нема от 40 и повеке години.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Па да го прочиташе болдираното пред да ме цитираш едно ке сватеше зошто му реков да се прекрсти, а друго ке забележеше дека цитатот воопшто не беше наменет за тебе.
Ама веке кога почна самото име како име нема многу врска.
Јас имам руско име( барем мислам дека Владимир е од руско потекло) ама не сум русин туку Македонец.
Е арно ама тој може пак да се вика Никола но нема да биди Македонец туку ке биди бугарин. Гооолема разлика.
Владе многу популарно мора да било тоа,, руско'' име во бугарија, штом имаме бугарски кнез Владимир пред да има уште Киевска Рус :D

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Владе многу популарно мора да било тоа,, руско'' име во бугарија, штом имаме бугарски кнез Владимир пред да има уште Киевска Рус :D
Шо имате вие господине кога сте ја купиле таа роба? Да немало некој попуст на времето?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.411
Поени од реакции
24.125
Добро де заборавив дека прво си бил некој бугарин, па бог,па адам и ева и после сите останати.
Јас пак со цел ум реков дека е руско.
Проштавај нема да ми се повтори.
Арно што не се викам Борис и не речев дека тоа име е руско. Очи ке ми истеравте со цар борис:D.
Инаку друго ми беше муабетот, ама ај колку да помини денот.
--- надополнето: 6 мај 2013 во 19:00 ---
НЕ само што седи Никола + Презимето (оргинално) на пасошот, туку и под него пишува националност: МАКЕДОНЕЦ.

бтв, си видел ти бугарски пасош Асанчо? :tapp:
Ај ај не се прај сега, болдирано ти беше за што те цитирав.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Се јавија " патриотите " на форумов да им судат на останатите зошто не треба да земат бугарски пасош...

Колку се смеам за вакви работи... Кога солат памет а баш тие што се удираат во гради и се на некоја позиција мамата и ја ебаа на државата... Кој краде, кој притајува данок, кој прави далавери... И после чесниот што сака да работи , доаѓа во земјава и ги троши парите тука.Башка од тие пари одат за ДДВ за државата, баш тие се предавници :pos: немам коментар...

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Кога имав 19-20 години бев најголем патриот,верував до државата,верував во Вмро-Дпмне(да гласав за нив на првите избори откога станав полнолетен),бев најголемиот противник на тие што вадеа бугарски пасоши и слични такви работи.

Меѓутоа сега дојде време да почнам јас да работам,да си заработувам за себе,дојде време кога мајка ми и татко ми не ми помагаат како порано(кога ми даваа по 500 че за у град), и баш сега видов на своја кожа колку е трула и смрдлива оваа држава.И ја дадовме младоста,им ги дадовме гласовите на политичарите,а они никако не се одолжуваат за тоа.

Си мислам,што ми даде мене оваа држава,па за да ја и дадам нешто на неа.Сега некој ќе се избаци во стилот дека ми дала бесплатно образование,ми дала живот,чуство на припадност и слични гомнарии.Еве и ја ќе се запрашам што сум и дал на оваа држава,најверојатно ништо.АМА и Швеѓанецот не и дал ништо на Шведска,а гледај таа каков живот му обезбедила.

Не го оправував бугарскиот пасош кога се земаше за половен голф 4,ама доколку на некој му е неопходен да избега од државава,да оди да заработи некаде како што трудот се цени многу повеќе од тука,во тоа не гледам ништо лошо.

Неможеме да седиме дома и да ја јадеме љубовта према Македонија.Секој човек прво си гледа за себе,а после гледа за сите други.Значи прво ќе си гледам за себе, па после за Македонија.

Извинете патриотчиња ама јас тука не си гледам никаква иднина(не дека во странство или со бугарски пасош ќе имам сигурно подобар живот),и ќе се обидам негде на страна,а вие тука лупајте се во гради за Македонија и за Вмро-Дпмне,кога сите во таа партија влегоа од интерес за подобри позиции или за нови работни места.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Добро де заборавив дека прво си бил некој бугарин, па бог,па адам и ева и после сите останати.
Арно што не се викам Борис и не речев дека тоа име е руско. Очи ке ми истеравте со цар борис:D.
ќе ти простам, не можам на ден како денес да не ти простам, ама не заборавај дека не секој ден е Велигден ;)
знам дека не ти беше тоа моабетот, ама како што кажа да помине денот!

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
--- надополнето: 6 мај 2013 во 19:00 ---

Ај ај не се прај сега, болдирано ти беше за што те цитирав.

http://mk.wikipedia.org/wiki/Владимир_Расате

Кнез Владимир е син на Борис I и брат на Симеон I :)

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
абе бугарска работа, ја на кого докажувам???? абе и ние мислевме дека се ќе е у ред ама ете не е, и ние рековме 2001 нема шанси, ама ете имало, така да не биди многу многу сигурен, као демек у бугарија сите 7 милиони со право глас искачаат да гласат

Член од
23 февруари 2013
Мислења
71
Поени од реакции
16
Секоj Македонец, коjто е аплицирал за бугарски пасош е декларирал пред нотар дека е етнички Бугарин и носи отговорност согласно чл.313 от Наказателниат кодекс на Република Бугариja за верността на декларациjaта (y) Според чл.313 от Наказателниат кодекс за подаване на декларациja с лажливи данни има до 3 години затвор :tapp:

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
браво бе бугарче, 50 поена а???

Член од
7 мај 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
Со бугарскиот пасош може да се работи во цела Европа, не го земаат само за колите...
--- надополнето: Jun 21, 2011 6:21 PM ---

Епа лично познавам таков човек, другарче.. живееја во дупка со мајка му (татко му е починат) и мораше да се снаоѓа некако, се измалтретира многу додека да дојде до БГ пасош, сега во Германија живеат и подобро им е.
со вадење бугарски пасоши кога ке дојде ден кога ке речиме дека сме македонци тие ке ни ги удрат пасошите од глава и ке речат дека сме бугари и имаме бугарско државјанство и ние нисто не ке можиме:mad:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom