Култни или популарни филмови кои НЕ сте ги гледале

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Хахаха, се спремам да го гледам подолго време ама никако да ми текни !

Еве сега го пуштам да се симнува :D

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Кажи де пример, како некој филм од Линч, браќа Коен и сл. .
Кој беа сега тие...

Сум кажал и порано, вакви хејтерчиња без причина кои дискутираат на негледано се релевантни ко ланскиот снег. На кого се накурчени не знам само. Демек ако го гледаш филмов шо е дискутиран и култен си будала и тапа фраер.

"Fight Club го неам гледано а и нема ни да го гледам мамето негово"
Браво бе бате, прав ребел си.

Он топик: Тhe Deer Hunter го немам гледано најмногу ради времетраењето. Ама ќе го гледам некогаш... :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Хари Потер и култни филмови :pos: :pos: :pos:

p.s. Star Wars ги неам и ваљда сум еден од мноооогу ретките. :нинџ:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.699
Поени од реакции
88.706
Кој беа сега тие...

Сум кажал и порано, вакви хејтерчиња без причина кои дискутираат на негледано се релевантни ко ланскиот снег. На кого се накурчени не знам само. Демек ако го гледаш филмов шо е дискутиран и култен си будала и тапа фраер.

"Fight Club го неам гледано а и нема ни да го гледам мамето негово"
Браво бе бате, прав ребел си.

Што да правам, таков сум...kill me

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.204
Поени од реакции
10.234
Ќе ме банирате од темава кога ќе слушнете кои филмови ги немам гледано се уште.
1. Jurassic Park
2. Fight Club
3. One flew over cuckoo's nest
4. Shawshank Redemption
5. Matrix
6. The Godfather
7. Titanic
8. Clockwork Orange
9. Casablanca
10. Star Wars
11. Star Trek
12. LOTR
....
They're too much :unsure:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Titanic го неам глеано, али кај и да е до крај на годинава ќе го изглеаме со цимерот Steve-G .:icon_lol:

Matrix, Star Wars, Lord of the rings ништо од тоа нема глеано. До скоро ич не ме привлекуваа вакви adventure, fantasy, sci-fi филмови, али серијата Game of Thrones ми го промени мислењето, па кај и да е ќе ги изгледам годинава.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Заклучок: Повеќе од половина форум нема поим што е култен филм. Твајлајт и Хари Потер. :facepalm:
Заклучок број 2 - не читаш насловот. :icon_lol: Пишува и популарни филмови. А Хари Потер серијалот е и те како популарен. :P

T

templar55

Гостин
Не го гледај оти попромашени 2 сати во животот не сум имал од тој фален Fight Club. Сум гледал еден куп филмови, али то е срање.
--- надополнето: 5 мај 2013 во 10:55 ---
Од мене неколку филмови незнам дали ги сметате во култни или не:
Bourne (prvite 3 mi se najaki posledniov taka taka), Conspiracy XIII, Shooter (2007), Transporter, Death Race, Undisputed (2 i 3 del), Never back Down (1 i 2), Fast and Furious, District B13, District Banilue 13 Ultimatum, Contraband( 2012), Leon: The proffesional (1994)....
Не ми текнуваат и други моментално али некако во последно време слабо сум видел добар филм.
Се гледа дека обожаваш ефтини акции од типот "на брат ми кога му ја скршија кичмата" и поради насловот си помислил дека fight club е таков филм ама си се заебал ( треба да активираш мозок за таков филм).
Филмовите што ги наведе немаат никаква уметничка вредност нити некогаш ке имаат и се светлосни години далеку од култни.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
( треба да активираш мозок за таков филм)
Абе хипстери, не ми го сјебувајте и ФЦ

Филмот не бара мозок и може секој да го гледа, не ги лажете децава

T

templar55

Гостин
Абе хипстери, не ми го сјебувајте и ФЦ

Филмот не бара мозок и може секој да го гледа, не ги лажете децава
Кој хипстер бе ало нормален си. Не гледаш дека детето гледа тепачки филмови, Ке си помисли за fight club дека е филм каде едниот сака физички и психички да го малтертира другиот. Тој што не гледал повеќе од тоа како Бојка со скршено колено тепа се живо по затвор за ваков филм ке ТРЕБА да активира мозок пошто мозокот не му перцепира ништо друго освен бокс у фаца.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Гледам многу се буните околу тоа дека луѓето овде набројуваат филмови кои не се култни! Затоа погледнете го насловот на темата кој гласи „Култни или популарни“ затоа нема никаков проблем да се наброи и Хари Потер на пример.

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
За „популарни“ пишувам.....пошо глеам за „култни“ нешто многу не пишувате.....
- LOTR ги гледав за да не ги навредам другарите (кои книги купуваа на времето)....и се каам ради тоа - 10 залудно изгубени саати,
- у истиот куп (говна) ми е Хари Потер - мој ТВ нема да види,
- Фајт клаб сум пробал.....коа не иде, не иде,
- за Титаник сум горд што не сум го гледал иако го ценам Камерун како режисер (ме фати у средношколски период и го гледаа претежно цмиздрала и девојчиња....),
- Индијана Џонс (и брдо филмови со тој глумецот) ги избегавам.....
- Стар Ворс - 0/6 изгледани (или колку и да се таму, не ме ни интересира),,
- Pulp fiction и се' од опусот на Тарантино презирам.....неќам да го сфатам (ако има нешто воопшто за сфаќање кај него),
- од Бонд имам сериозен процент филмови „промашено“ (намерно).....
- .....за овие поновиве булшит блокбастери од типот Трансформери, Спајдермени и слични „менови“ (освен Бетмен) и фраери од типот на Брус Вилис, Афлек, Харисон Форд и нивните бљувотини не ми се ни пишува....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
За „популарни“ пишувам.....пошо глеам за „култни“ нешто многу не пишувате.....
- LOTR ги гледав за да не ги навредам другарите (кои книги купуваа на времето)....и се каам ради тоа - 10 залудно изгубени саати,
- у истиот куп (говна) ми е Хари Потер - мој ТВ нема да види,
- Фајт клаб сум пробал.....коа не иде, не иде,
- за Титаник сум горд што не сум го гледал иако го ценам Камерун како режисер (ме фати у средношколски период и го гледаа претежно цмиздрала и девојчиња....),
- Индијана Џонс (и брдо филмови со тој глумецот) ги избегавам.....
- Стар Ворс - 0/6 изгледани (или колку и да се таму, не ме ни интересира),,
- Pulp fiction и се' од опусот на Тарантино презирам.....неќам да го сфатам (ако има нешто воопшто за сфаќање кај него),
- од Бонд имам сериозен процент филмови „промашено“ (намерно).....
- .....за овие поновиве булшит блокбастери од типот Трансформери, Спајдермени и слични „менови“ (освен Бетмен) и фраери од типот на Брус Вилис, Афлек, Харисон Форд и нивните бљувотини не ми се ни пишува....

А ти што уопште глеаш:P, освен Сулејман и лисјата паѓаат?

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Јас си кажав што не гледам.....и не планирам да гледам....

Kajgana Shop

На врв Bottom