Бугарија vs. Грција

• Креатор на темата Креатор на темата ice_cube
  • Време на започнување Време на започнување
кога имаш пари во џебот и си со убави луѓе и на двете места. можеш да поминеш добро, ама не можеш да очекуваш за два пати помалку пари во бугарија да поминеш по добро од г'рција.И не заборавајте Бугарите ви сметаат за свои луѓе а за Грците сте......

кога имаш пари во џебот и си со убави луѓе и на двете места. можеш да поминеш добро, ама не можеш да очекуваш за два пати помалку пари во бугарија да поминеш по добро од г'рција.И не заборавајте Бугарите ви сметаат за свои луѓе а за Грците сте......

Џабе тоа ние ве сметаме за сељаци така да исти курац тоа што и како не сметате вие.. Со пола од парите во БГ ќе поминеш поубаво него во ГР ако пари не се проблем и не ти е гајле за политика тогаш ГР може повеќе да понуди. Двете места (бар каде обично припаруваат македонци) се дупики во споредба со други места на светот ама ете блиску се а и македонче е навикнато да трпи и штеди па ок е

Бугарија е топ.Ко прво не врие Срби ко у Грчка,ко второ е поефтино,имаш украинки,русинки,скандинавки колку ти душа сака.И плус бугарките се многу дружељубиви :D.И фала богу не им го грлиш газот на факинг грчките цигани што шкртаат регистрации,кршат коли и не те сметаат за човек.

Туку им го грлиш газот на бугарите кои те сметаат за гаден бугар. Ајде бе доста со вакви муабети, споредувате еден мизерен и беден народ со друг. Немојте да ги ставате сељациве на астал кога се ви земаа и го потпишаа за свое. Дали одиш во бг или гр исти кур ти е. Ни едните добро ти направиле, ни другите.
Барем нема да јадеш гаден копар и чубрика, да гледаш сељаци еден тон, нема да се бањаш у најгадното море на свет со бранови и нема да даваш мито по пат плус да се плашиш дека ќе ти ја дигнат колата. Како може уште некој во тоа дувло бугарија да оди не ми е јасно. Ебеле украинки немој молимте се отепавте од ебење.
Грција нема забава во целина. Ако сакаш забава можеш само во Лаганас на Закинтос, Миконос и на Крф во Ипсос и Кавос каде царуваат Англичаните.

може на закинтос нема сељаци, но поголеми лигуши и ретарди од англичаните не сум видел..

Затоа не се иде на место каде има Англичани, тоа ти се животни, додека не исповратат се не прекинуваат да пијат, племе.

елитен хотел во Бугарија, перат тањири во базенот. Бегајте бре од таа багра. Ако имате ниски критериуми за одмор, ок, ама не споредувајте со Грција, колку и да ги хејтаме поим се за туризам.

Грција е многу поорганизирана за туризам од Бугарија, споредбата со морињата и ресурсите е смешна. Не знам каква е ситуацијата, но пред кризата Грците беа неколку години по ред со најдобри и најчисти плажи во светот.
Проблемот е само што треба да си мазохист или пак да си згазниш на сопствениот интегритет за да му ги оставиш сопствените пари таму за да можат со истите твои пари државата Грција да ти го успорува развојот на твојот просперитет.

Од друга страна Бугарија е многу послаба од туристичка гледна точка и морето им е катастрофа, но е поефтина и има подобар ноќен живот од Грција.

Затоа не се иде на место каде има Англичани, тоа ти се животни, додека не исповратат се не прекинуваат да пијат, племе.

Ти си имаш твој они свој вид на забава... за нив ти си племе идеш на одмор со пари колку што они трошат на една вечер, каков е тоа одмор? ;) Па и готвите да заштедите :icon_lol: ептен одмарате :P
--- надополнето: 5 мај 2013 во 12:19 ---
елитен хотел во Бугарија, перат тањири во базенот. Бегајте бре од таа багра. Ако имате ниски критериуми за одмор, ок, ама не споредувајте со Грција, колку и да ги хејтаме поим БЕА за туризам.

* Само угостителските објекти и хотели што беа менаџирани од странци.

Ти си имаш твој они свој вид на забава... за нив ти си племе идеш на одмор со пари колку што они трошат на една вечер, каков е тоа одмор? ;) Па и готвите да заштедите :icon_lol: ептен одмарате :P
--- надополнето: 5 мај 2013 во 12:19 ---

* Само угостителските објекти и хотели што беа менаџирани од странци.

Секој народ има еден вид на забава, идеш пиеш се журкаш и си идеш дома како човек. Ако под поимот забава треба да го подразбираме она што го прават Англичаните низ секое туристичко место, тогаш во ред, они се класа, ние сме сељаци. Затоа не ги избегнува цел свет од места за одмор. И вие Австралијанците не сте поарни, затоа и се поддржувате. Идете во тројка и со Американците и журкајте се кај сакате, само кажете каде сте, да ве лоцираме пред време.
Да трошиш и да се понашаш како стока не е исто.

Секој народ има еден вид на забава, идеш пиеш се журкаш и си идеш дома како човек. Ако под поимот забава треба да го подразбираме она што го прават Англичаните низ секое туристичко место, тогаш во ред, они се класа, ние сме сељаци. Затоа не ги избегнува цел свет од места за одмор. И вие Австралијанците не сте поарни, затоа и се поддржувате. Идете во тројка и со Американците и журкајте се кај сакате, само кажете каде сте, да ве лоцираме пред време.
Да трошиш и да се понашаш како стока не е исто.

хахаха... Абе ок не се лути одма, само сакав да кажам кој како си го сфатил.

Тоа дека секој народ има еден вид на забава е грешно, секој човек за почеток има различен вид на забава не пак народи. Англичаните што ти ги спомињаш се углавно дечишта на стаг журки или најдоланата класа. Тие идат на ефитини места да се журкаат така да затоа и се гледате, за вас екслузивните места во елада за нив се клуб мед одморчиња ич пари лесни жени, многу алкохол.

Иначе ние сме секаде кај што е забавно ;) Од Хаваи до Ибица од Аспин до Маунт Фиџи, си имаме пари :P Еве сега и ти од дојчланд гарант за ибица или мајорка ќе гледаш пола е ваша :D

Кои гнаси се тоа англичаните,се понашаат буквално ко од ланец да се пуштени.Пред 4 години бев на Скијатос,ако почнам да пишувам што све видов ќе треба да ме банирате од форумов.

Очигледно не си бил во Ибица
--- надополнето: 5 мај 2013 во 07:47 ---
Изборот ти е сељак во грција каде што ќе треба да се стискаш и нема да присуствуваш на подобрите журки зашто ќе ти биде скапо или да идеш и да истераш нормален одмор во земја каде ќе те иритираат ситници. Се на се грчка е подобра опција ако имаш пари ама касниш едно 30-40 години од кога било топ бар за нас. Може котеќ да јадеш и колата гратис кабриолет да ти ја направат така да покрај пари за одмор бонус интезивна него е исто возможно. Бугарија тој проблем ќе го немаш ама затоа морето не им е ко бело море. И на двете места смештајот е ОК за балканци и на двете места има забава на едното ќе ти биде полесна и поевтина на другото ем ќе те дерат ем ќе те мрзат
Еј, Ало. Јас не го присилив да оди во Грција, па да се возбудуваш овде. Човекот си праша, и јас, како и многу други му одговорија. За мене Грција е подобро место за одмор, и Грците воопшто не се замараат со тоа од кај си, а и цените не се многу високи, сосема се прифатливи за македонски стандард. И пак ќе повторам ,,за мене Грција е подобро место за одмор,, толку.

Еј, Ало. Јас не го присилив да оди во Грција, па да се возбудуваш овде. Човекот си праша, и јас, како и многу други му одговорија. За мене Грција е подобро место за одмор, и Грците воопшто не се замараат со тоа од кај си, а и цените не се многу високи, сосема се прифатливи за македонски стандард. И пак ќе повторам ,,за мене Грција е подобро место за одмор,, толку.

за тебе се однесуваше само првиот дел де... смешна е споредбата на закинтос и тасос со ибица. Тоа е исто ко да го споредуваш дојран со охрид и да кажеш дека горе доле исто е...

хахаха... Абе ок не се лути одма, само сакав да кажам кој како си го сфатил.

Тоа дека секој народ има еден вид на забава е грешно, секој човек за почеток има различен вид на забава не пак народи. Англичаните што ти ги спомињаш се углавно дечишта на стаг журки или најдоланата класа. Тие идат на ефитини места да се журкаат така да затоа и се гледате, за вас екслузивните места во елада за нив се клуб мед одморчиња ич пари лесни жени, многу алкохол.

Иначе ние сме секаде кај што е забавно ;) Од Хаваи до Ибица од Аспин до Маунт Фиџи, си имаме пари :P Еве сега и ти од дојчланд гарант за ибица или мајорка ќе гледаш пола е ваша :D

На Ибица бев пред три години, јас таква клапа на Англичани не видов. Забава е забава, сите весели играат, пијат, се дружат, нема бе лазење по земја, тангата на глава и удавена во повраќаница, тоа е англиски-амерички-австралијански начин на забава. На Мајорка исто се изолирани во еден град и никој не иде таму, освен нив. Остатокот сите се забавуваме на ист начин, сигурно оти сме сељаци за погоре споменативе. Само пример да ги земам кога ќе дојдат браќата во Охрид, па тоа и Охрид да ти се одмили и се по ред. Тоа е Фаранг, различен код, од ланец пуштени, за десет дена незнаат у која повраќаница да се удават, мислат Господ за јајца го фатиле. Али ете на кој им се допаѓа таква гнасотија да гледаат слободно нека идат на места каде што одат они, се знае на Балканов кои места ги држат Англичаните.
И незнам зошто ваков подценувачки тон елитни места за нас во Грција биле местата како Кавос, Ипсос и Закинтос, аман бе Фаранг па ние машина за перење оддамна имаме, барем знаеме што е елита, а што не. Исто како што е за нив Закинтос и за нас е ист. Една од најефтините дестинации. Биле дечишта, па и нашите дечишта идат на истите места па не се понашаат како стоки. Дури добивам впечаток дека нашите тинејџери се едни од најмирните деца, тоа значи дека се фино и културно воспитани :)

На Ибица бев пред три години, јас таква клапа на Англичани не видов. Забава е забава, сите весели играат, пијат, се дружат, нема бе лазење по земја, тангата на глава и удавена во повраќаница, тоа е англиски-амерички-австралијански начин на забава. На Мајорка исто се изолирани во еден град и никој не иде таму, освен нив. Остатокот сите се забавуваме на ист начин, сигурно оти сме сељаци за погоре споменативе. Само пример да ги земам кога ќе дојдат браќата во Охрид, па тоа и Охрид да ти се одмили и се по ред. Тоа е Фаранг, различен код, од ланец пуштени, за десет дена незнаат у која повраќаница да се удават, мислат Господ за јајца го фатиле. Али ете на кој им се допаѓа таква гнасотија да гледаат слободно нека идат на места каде што одат они, се знае на Балканов кои места ги држат Англичаните.
И незнам зошто ваков подценувачки тон елитни места за нас во Грција биле местата како Кавос, Ипсос и Закинтос, аман бе Фаранг па ние машина за перење оддамна имаме, барем знаеме што е елита, а што не. Исто како што е за нив Закинтос и за нас е ист. Една од најефтините дестинации. Биле дечишта, па и нашите дечишта идат на истите места па не се понашаат како стоки. Дури добивам впечаток дека нашите тинејџери се едни од најмирните деца, тоа значи дека се фино и културно воспитани :)

Тоа ти зборам де, значи различна класа на луге (ова подразбира и англичани) иде на различни места. На Ибица денес идат друг тип на англичани оние кој се пред се заинтересирани за музиката и средна класа... Оние најдолните се преселија на кипар пред 10тина год. Глупо е цела нација да ја окарактеризивуаш ко пијаници и сељаци кога не си имала контакт со асални луге од таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom