Делови од крстот на кој е распнат Исус Христос има во Македонија?

K

King_Stone

Гостин
Исус Христус Македонец Бабата на Шакира Македонка Снајдер фудбалерот Македонец Никола Тесла и тој Македонец Ријана по некое потекло си има Македонска крв и многу други почнува страв да ме фаќа сите Македонци пичку матер.Ебате беља за нас сите се Македонци што е работа со луѓево појма немам.Кој прост народ сме е чудо.Исти случај и репрезентацијата кога игра уште не е почната коментарот одма лае ИДЕМЕ ВО ПОЛУФИНАЛЕ И АКО ПРОЈДЕМЕ СИГУРНО СМЕ ПРВАЦИ а уште прво коло.Не зборите глупости ке ни се смејат катастрофа
Е ова ќе излезе,како она "фала ти Господе што ми ги створи ушите,за да можат да ми стојат наочарите"(Цитат од еден филм).Е така и овие со оваа теза.Бидејќи се викал Ристос(Ристо),а тоа е македонско име,и затоа Он е Македонец.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Во светот има неколку свети копја со кој е прободен Исус, има над 30 шајки со кој е закован на крст, има мислам околу 30 свети покрови (најпознат е торинскиот) со кој беше завиткано телото, има и неколку венци... а ако се соберат на едно место сите парчиња од крстот на кој бил распнат - то ќе тежи неколку тона. Во еден манастир во Австрија дури било чувано и шишенце со млекото на Богородица. Едно време беше многу добар бизнис тој со релквиите па светото бил проплавен со ковчиња, платна, метал и дрво со сомнително потекло.
А пронаоѓањето на крстот од Елена е легенда не вистина.
Во светот има 6 000 000 000 луге. Од кои 5 999 999 се тупави , само чичко лед е интелигентен.
Среќа наша што тој е македонец...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ова е жива вистина, не е мистерија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во светот има 6 000 000 000 луге. Од кои 5 999 999 се тупави , само чичко лед е интелигентен.
Среќа наша што тој е македонец...
7 милијарди се заклучно со март 2012
ееее кај одат парите за школство

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Auuuu...ushte 1 000 000 tupavi.
Alal vera cicko led...
хаха ме потсеќаш на едно детенце ехаа пред години - вистинска прикаска е, по историја наставникот го станува и му вели да каже за битката на Беласица, а малио ко теле гледа трепка со тие големи тажни очи и ќути... и наставнико , онака педагошки душебрижнички се обидува да открие зрак интелигенција кај малио почнува... Знаеш битката кај Беласица.... Самуил... кога ослепеа 15.000 македонски војници! И малио целио запрепастен вели “15.000 ослепеле... поооо шо збораш бе!!“

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
хаха ме потсеќаш на едно детенце ехаа пред години - вистинска прикаска е, по историја наставникот го станува и му вели да каже за битката на Беласица, а малио ко теле гледа трепка со тие големи тажни очи и ќути... и наставнико , онака педагошки душебрижнички се обидува да открие зрак интелигенција кај малио почнува... Знаеш битката кај Беласица.... Самуил... кога ослепеа 15.000 македонски војници! И малио целио запрепастен вели “15.000 ослепеле... поооо шо збораш бе!!“
Абе не сме ние на твое ливело на интелигенција.
Во наредните примери ке ти се молиме ако сакаш со прости примери да ни објаснуваш...
фала унапред...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Абе не сме ние на твое ливело на интелигенција.
Во наредните примери ке ти се молиме ако сакаш со прости примери да ни објаснуваш...
фала унапред...
до кое ниво на просто?
домашно животно... рептил... амеба??

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
до кое ниво на просто?
домашно животно... рептил... амеба??
Не верувам дека ти можеш да се спустиш на тоа ливело...
:cuc:

Би те замолил да се спуштиш само до ливелото на магаре.... после тоа ке ти дадам морков.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не верувам дека ти можеш да се спустиш на тоа ливело...
:cuc:

Би те замолил да се спуштиш само до ливелото на магаре.... после тоа ке ти дадам морков.
врати се на темата

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
врати се на темата
Кога ке поставиш интелигентни прашања до христијаните.
Се дотогаш....ке бидеш третиран на основа на твоите прашања.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Кога ке поставиш интелигентни прашања до христијаните.
Се дотогаш....ке бидеш третиран на основа на твоите прашања.
хахах срценце добро не гледаш ли колку очигледно си опседнат од мене на секој начин сакаш да предизвикаш конфликт, остри зборови, толку ли те повреди и потресе тоа шо беше казнет заради вулгарност на форумот?? беше помина, си ја научи лекцијата, сега врати се на темата, опушти се.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
хахах срценце добро не гледаш ли колку очигледно си опседнат од мене на секој начин сакаш да предизвикаш конфликт, остри зборови, толку ли те повреди и потресе тоа шо беше казнет заради вулгарност на форумот?? беше помина, си ја научи лекцијата, сега врати се на темата, опушти се.
Имаш комплекс на виша вредност?..дека некој е опседнат од тебе.
Заспан си и тоа ти дава за право да плукаш по Исус?
Јас ке те разбудам и ке почнеш да се крстиш...ако не комплекси дома ке си лечиш.кај мама и тато.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Имаш комплекс на виша вредност?..дека некој е опседнат од тебе.
Заспан си и тоа ти дава за право да плукаш по Исус?
Јас ке те разбудам и ке почнеш да се крстиш...ако не комплекси дома ке си лечиш.кај мама и тато.
уфф не си разбрал, промашена тема си што би ти рекла учителката, види пиле, јас не плукам по Исус, јас само го кажувам и почитувам историскиот, вистинскиот Исус, оној кој навистина постоел и живеел пред 2000 години, бил јудеец, назарен, се обидел да крене бунт против Римјаните, не успеал па бил фатен и заробен од римските војници и осуден како противник на Рим на смрт со распнување. Нит одел по вода нит лекувал слепост сакатост прша ишијас косопас диоптрија.... нит на крај на памет му било да оформува некоја нова религија.
Значи ти си бесен на мене оти не си ме разбрал. Не си сфатил.... од неинформираност си така љута и нераспложена.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
уфф не си разбрал, промашена тема си што би ти рекла учителката, види пиле, јас не плукам по Исус, јас само го кажувам и почитувам историскиот, вистинскиот Исус, оној кој навистина постоел и живеел пред 2000 години, бил јудеец, назарен, се обидел да крене бунт против Римјаните, не успеал па бил фатен и заробен од римските војници и осуден како противник на Рим на смрт со распнување. Нит одел по вода нит лекувал слепост сакатост прша ишијас косопас диоптрија.... нит на крај на памет му било да оформува некоја нова религија.
Значи ти си бесен на мене оти не си ме разбрал. Не си сфатил.... од неинформираност си така љута и нераспложена.
Абе се гледа од авион дека си разбрал...
Исус бил член на француската револуција и им дал првите идеи на маркс и енгелс.
Тоа во предходните векови....сега чекаме на тебе да ја почнеш револуцијата.
Те разбирам јас тебе...ти самиот не се разбираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom