Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Кажете барем едно "Благодарам" за тоа што ве исфрливме од ЛШ :icon_lol:

Инаку честитки за синоќа, и веќе 90% го имате трофејот во раце, не верувам дека Бенфика ќе направи некои поголеми проблеми на Челзи

Rafael Benitez > Jorge Jesus :icon_lol:

Мх, како не ја уплатив на ситно, не ми се мрдаше од дома :(

Ќе биде тешко против Бенфика и тоа многу.

Друго нешто што сакам да споменам е околу Торес. Тоа што упати таков шут му се случува на секого (и на Дрогба му се имаше случено многу пати), но само бидејќи е Торес тој е одма за потсмев, дрво е и сл. Торес на овој натпревар изигра одлично - откако го постигна голот никој не искоментира за него. Ме нервира кога се гледа единствена грешка на натпреварот којашто секој ја прави без разлика на голман, дефанзивец, напаѓач, а не целокупниот придонес и залагање на натпреварот...

И за Луиз е исто, единствено нешто што направи денес е одличниот погодок што го постигна (слично како Оскар против Јувентус), инаку беше незабележителен. Многу простор се оставаше во средината.
Такви удари очекувам од Мата, Хазард, Оскар, Торес, Лампард, Ба... карактеристични од времето на стариот Челзи... Токму тоа ме нервира нерешителноста да се упати шут надвор од 16. Единственото нешто кое тоа го прави од поновите е Оскар.
Најмногу ми е криво за Мата - се со цел да му ја погоди на некој постојано додава-нафрлува, шутира само внатре од 16-никот, а има одличен шут...

Според мене е солиден за замена - против полесни противници, а далеку е од тоа да биде првотимец. За напредок кај него има простор да, но не гледам кај него да биде предводник на неговата позиција, во клуб со големи амбиции...
Ова е само јас како го гледам, исто како и за Калу претходно и Марин сега. Не значи дека ќе бидам во право, но тоа е моето видување околу него.
А околу останатите двајца Милер и Шурле искоментирав како играчи на ниво над Мозес, чисто само за споредба. Шурле како лево, а Милер како десно „крило“ (многу често игра во Баерн на таа позиција, кога го нема Робен - повреден или на клупа).
Пак ќе повторам дека ова е само моето мислење, не мора да е така. :)

21 година има, воопшто не игра лошо, не знам зошто не би можел да игра во клуб како Челзи. За Калу е измислен, даде двоцифрен број погодоци во првата сезона, во ваков Челзи и не е постојан стартер.
Гледам потенцијал да биде еден од најдобрите десни крила, ги има сите предиспозиции.

Нека ни е честито финале момци, ја само што се вратив од викендица, и се пријатно изненадив со голов на Луиз, одлично! Играме со Бенфика, не е непознат противник за нас, можеме да ги згазиме ако изиграме како што знаеме во финалиња! MAKING HISTORY NOT RELIVING IT!

Статистика за Торес и маската:
Пред маската: гол секои 3.8 меча
Со маската: гол секои 2.5 меча

А не требаше до сега веќе да престане да ја носи маската? :D

Ај дајте статистика за Торес голови,асистенци...итн...

едит :

Во ПЛ има 7
Во ЛШ има 3
Во ЛЕ има 5

А во ФА и Капитол не најдов...

А не требаше до сега веќе да престане да ја носи маската? :D
Требаше.
--- надополнето: 3 мај 2013 во 15:19 ---
Ај дајте статистика за Торес голови,асистенци...итн...

едит :

Во ПЛ има 7
Во ЛШ има 3
Во ЛЕ има 5

А во ФА и Капитол не најдов...
Е па по некоја моја логика има 5 гола комбинирано во ФА и Капитол.

Појма немам колку можи да има само еден гол му памтам и тоа против Бердфорд или како и да се викаа...значи горе доле ова сезона ќе има околу 20 гола во сите конкуренции...па не е лошо...
--- надополнето: 3 мај 2013 во 15:22 ---
Во Комјунити и СКК по еден?

Во Комјунити ? 2-1 беше Бертранд даде...

Појма немам колку можи да има само еден гол му памтам и тоа против Бердфорд или како и да се викаа...значи горе доле ова сезона ќе има околу 20 гола во сите конкуренции...па не е лошо...
22 има до сега мислам.
Лошо е. До крај на сезона ако стигне до 30 добро ќе биде, вака сега за сега тапа некако.

Во Комјунити и СКК по еден?
Да. AL. Торес го даде првиот и единствениот
--- надополнето: 3 мај 2013 во 15:25 ---
Прегледај го приврзокот 63227
1 јуни - враќање на Мурињо!:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

П.С: До Geezer, да го бришам сега акаунтот и да ме њама или ко ќе биде официјално?:icon_lol:
Мурињо на прес-конференција денеска: Немам одлучено каде летово.

едит: Се мисли на тоа во кој клуб ќе работи следно а не на која плажа ќе биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom