Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Jose to Roman: You & Chelsea have no history

Сакал нејќел, ќе мора полека да го засакам Жозе, ја кажа вистината за која што јас често се залагам и ја подржувам!
:cuc:
Chombe?Znaes sto se cudam?Sto kaj bese dosega so vakvi izjavi, ili od koga se vraboti vo Inter, Murinjo sekoj den izjavuva nesto protiv Abramovic i Chelzi, a koga dremese bez rabota kutese..Ili mozebi se nadevase na come back?

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Абе кој Балотели кој бакрачи... Видете го Џовинко и видете што е млада надеж... не Балотели дал 3 гола и ајде сега кој сум јас... Балотели ни за малиот прст не можи да му се фати на Џовинко...:salut:

F

fantomX

Гостин
Jose to Roman: You & Chelsea have no history

Сакал нејќел, ќе мора полека да го засакам Жозе, ја кажа вистината за која што јас често се залагам и ја подржувам!
:cuc:
Си се запалил по наслово ама не си прочитал до крај...
Нигде не вели дека Челзи нема историја, оти и самио знај дека то не е точно. (сакал ти или не) Челзи има долга историја, само не толку трофејна како други клубови.
го вели само ова,
“Abramovich hasn’t got history or family history behind him.”
нешо во шо и ја се согласувам.
Абрамович нема врска од фудбал и со фудбал, зато и Мурињо не е во Челзи туку сега имаме празно менаџерско столче и еден куп ѕвезди, некои некорисни.
Ќе го засакаш, а? А до вчера го оспоруваше како менаџер...:tapp:
Реков ја комплекси се...

F|eR

Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Абе fantomX јас не можам да сватам зш се распаваме за вакви екипи... Дали памтите како го сереа Златан Ибрахимович додека играше во Јуве?? А од ко појде во Интер Ибракадабра ова она... Истото беше и за Виера... Го нарекуваја Камила ова она... Сега е нај јак тука е докажано... Евеја и по трет пат истата песна, само сега со Мурињо... Па мислам дека се докажано:salut:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Chombe?Znaes sto se cudam?Sto kaj bese dosega so vakvi izjavi, ili od koga se vraboti vo Inter, Murinjo sekoj den izjavuva nesto protiv Abramovic i Chelzi, a koga dremese bez rabota kutese..Ili mozebi se nadevase na come back?

Ајде да го цитираме Мурињо , Moratti has been breathing football since he was a child,” said Mourinho.

“But he never speaks about ‘his’ Inter. To him the team belongs to the fans.

“Abramovich hasn’t got history or family history behind him.”

Никаде не зборува против својот поранешен клуб , збори стриктно против Абрамович , и не кажува нешто што не е точно , апсолутно е во право , ем да не заборавиме дека од Челзи беше отпуштен токму порати контра изјавите против Роман Абрамович така да не го прави истото само по вработувањето во Интер и периодот пред да биде вработен .

Едит : Fantom ме претрка во објаснувањето , ем насловот очигледно ве збунил , истиот важи за поврзаноста на Роман со Челзи , која никогаш не постоела , ја искористи приликата да го купи Челзи и го направи тоа , истото ке го направеше со било кој друг клуб , не дека Роман бил запален фан на Челзи цел свој живот .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Syn, a zosto dosega nisto ne izjavi?Dosega zbor ne izjavi od koga go otpustija, i od koga si najde rabota togas pocna da praka otrovni strelki..Toa mi bese poentata na prasanjeto..A toa Chelzi po default na naslovot go napisav..I druga rabota..Sto barase da sedi Murinjo 3 godini vo Celzi ako sopstvenikot voopsto ne znael sto e fudbal, i tolku mu se mesal?I kako sto znam Murinjo bese otpusten, a ne go napusti sam klubot..Ima razlika vo toa...Primer jas ke rabotam nesto, nema da mi se bendisva rabotata..Prirodno e da ja napustam rabotata zosto ako ostanam toa ke bide izmacuvanje za mene..A ako ostanam 5 godini?Toa za mene ke bide ravno na tortura...I sega, pretpostaveniot me izbrka od rabota, i jas vikam deka pretpostaveniot ne razbiral nisto za rabotata...Deka vrska si nemal, vaka taka...A zosto sedev 5 godini ako ne mi bilo ubavo?Toa e ist slucajot so Murinjo!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Syn, a zosto dosega nisto ne izjavi?Dosega zbor ne izjavi od koga go otpustija, i od koga si najde rabota togas pocna da praka otrovni strelki..Toa mi bese poentata na prasanjeto..A toa Chelzi po default na naslovot go napisav..I druga rabota..Sto barase da sedi Murinjo 3 godini vo Celzi ako sopstvenikot voopsto ne znael sto e fudbal, i tolku mu se mesal?I kako sto znam Murinjo bese otpusten, a ne go napusti sam klubot..Ima razlika vo toa...Primer jas ke rabotam nesto, nema da mi se bendisva rabotata..Prirodno e da ja napustam rabotata zosto ako ostanam toa ke bide izmacuvanje za mene..A ako ostanam 5 godini?Toa za mene ke bide ravno na tortura...I sega, pretpostaveniot me izbrka od rabota, i jas vikam deka pretpostaveniot ne razbiral nisto za rabotata...Deka vrska si nemal, vaka taka...A zosto sedev 5 godini ako ne mi bilo ubavo?Toa e ist slucajot so Murinjo!

Да не се фаќаме сеа со постови пак за Мурињо , Мурињо кога дојде во Челзи ги имаше потребните услови за работа , т.е. сам бираше кој да дојде а кој да си отиде , но тоа важеше за првите две години од менаџирањето .По Светското во Германија Роман се одлучи за еден од неговите омилени играчи Шева и плус за Балак кого го донесоа без паричен надоместок , т.е. само му понудија договор и тука започнаа проблемите , се донесоа двајца солидни играчи кој како големи имиња Мурињо беше принуден да ги вметне во своите тактички замисли на сметка на помладите фудбалери ( тука беа Робен , Кол , Есиен , Рајт Филипс и тн и тн ) , се наруши тимскиот дух , од 4-3-3 се премина на 4-4-2 и сето тоа резултираше со губење на титулата во домашното првенство . Мурињо изјави :'' Ako jaс му се мешам во бизнисот на Роман тој ке доживее бакрот , ако он се меша во мојата работа , Челзи ке пропадне '' и неколку дена покасно следеше и отказ . Мурињо не е точно дека не даваше изјави за Роман и за неговото фудбалско незнаење по отпуштањето , али нормално дека истите изјави прекинаа зашто немаше резон нонстоп да напиња за истото , сега е во нов клуб , со нов претседател и се што направи е што ги спореди двајцата сопственици Роман и Морати , и се согласува со тоа што го изјави , и да гледаме објективно , се што Мурињо кажа за Роман додека беше тренер во Челзи се отсвари , засилувањата на Роман донеса губење на титулата уште во првата сезона .

Убеден сум во егоманијакалноста на Роман , типот беше исфрустриран што Мурињо беше центарот на вниманието , сите велеа Мурињо е виновен за секој успех на Челзи , Мурињо ова ,Мурињо она , името на Роман ретко се спомнуваше , чашата беше прелиена со Шева и Балак , кога на крајот се покажа дека Мурињо беше во право и нормално комплексот '' центар пажња '' го направија своето , Мурињо беше отпуштен без некоја особена причина , почеток на сезона беше и следуваше гостување на Олд Трафод , очаен потег на Роман да покаже кој е кој .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.995
Поени од реакции
5.610
Syn, vo red e toa..Jas samo prasav..>ZOSTO DOSEGA NE ISKOMENTIRA NISTO MURINJO, TUKU CHEKASE DA SE VRABOTI ZA DA KOMENTIRA?Dali mozebi ocekuvase deka ke se pomirat so Abramovic?...A inaku odnosot im bese takov, i toa e realnosta..A Murinjo trebase da se otkaze odma cim pocna Abramovic da mu se mesa vo rabotata, a ne da kuti, i da dobie sam otkaz..I posle otkazot, ne komentirase nisto..I sega op, go zedoa Inter, i sega praka otrovni strelki kon Abramovic..Zosto toa ne go pravese pred da se vraboti vo meguperiodot od otkazot do vrabotuvanjeto vo Inter..Toa mi bese prasanjeto...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Кико , и медиумите знаат разчично да ги интерпретираат работите , Мурињо во моментов само направи споредба на Роман со Морати , нормално е истото , не е точно дека Мурињо по отпуштањето не говореше за истото , и пред и по отпуштањето низ 100 интервјуа говореше за Роман и нивните односи , буквално се беше кажано , нелогично е година дена нонстоп да говори за тоа и да се повторува, сега дојде во Интер и се што направи е сопредба на два сопственика на клуб кој се разликуваат , нешто што претходно не можеше да го прави бидејки не беше вработен .

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
June 10 20:45 Greece vs. Sweden

Ибра изјави дека ќе биди фит за овој натпревар и се надевам дека ќе го поздрави нашиот јужен сосед со некој гол!

Оф токик.
Презентацијата што ја имам за во вторник по Англиски, нормално ја направив за Интер.
Презентацијата ми почнува со:
In 1908 was born one of the greatest teams of the world, called F.C. Internazionale. The constitutive act reads:It will be born here, at the Orologio restaurant, meeting place of artists and it will be always a team of great talent. On this splendid night it's colours will be given: The black and the blue with a golden background of the stars. It will be called Internazionale, because we are brothers of the world."

F|eR

Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Абе кој Мурињо кој к*рци кој палци... Ако беше толку добар стручњак зошто не освои лига на шампиони? Зошто последнава година-две не освои премиер лига? Или додека имаше силни поединци во Челзи успеваше некако да дотурка до титулата... Не сакам да навредам никој од тука што навива за Челзи ама така е.... И јас да го имам тој кадар на играчи што го имаше во Челзи можам да бидам трењер... За стучњак јас го сметам Арсен Венгер! Човекот со деца од 19-20 години состави екипа која стварно вреди... А не Мурињо игра со состав вреден милиони милиони евра и ке ми кажува дека е добар трењер... Мурињо е обичен човек, а не ФУДБАЛСКИ СТРУЧЊАК!!!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Абе кој Мурињо кој к*рци кој палци... Ако беше толку добар стручњак зошто не освои лига на шампиони? Зошто последнава година-две не освои премиер лига? Или додека имаше силни поединци во Челзи успеваше некако да дотурка до титулата... Не сакам да навредам никој од тука што навива за Челзи ама така е.... И јас да го имам тој кадар на играчи што го имаше во Челзи можам да бидам трењер... За стучњак јас го сметам Арсен Венгер! Човекот со деца од 19-20 години состави екипа која стварно вреди... А не Мурињо игра со состав вреден милиони милиони евра и ке ми кажува дека е добар трењер... Мурињо е обичен човек, а не ФУДБАЛСКИ СТРУЧЊАК!!!

Honours for 5 years

* 2 Portuguese Championships (FC Porto, 2002/03, 2003/04)
* 1 Cup of Portugal (FC Porto): 2002/03
* 1 UEFA Cup (FC Porto): 2002/03 <-----:helou:
* 1 Portuguese Super Cup (FC Porto, 2002/03)
* 1 UEFA Champions League (FC Porto): 2003/04 <-----:helou:
* 2 FA Premier Leagues (Chelsea FC): 2004/05; 2005/06 <-----:helou:
* 2 Carling Cups (Chelsea FC): 2004/05, 2006/07
* 1 FA Community Shield (Chelsea FC): 2005
* 1 FA Cup (Chelsea FC): 2007

And you were saying . . . ?! :helou:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Чесзи беше во завршницата на лигата на шампионите под водство на Мурињо.. А последниве година две не беше тренер на челзи.. лани си замина од Челзи.
И ај не лупајте глупости само колку да се најдите во муабет.. Ако имате нешто паметно повелете, а за глупости и провоцирање НЕ НЕ ЗАМАРАЈТЕ.
ДАли виде дека на предходните постови шо ги пиша и кои беа провокација не ти одговори никој? Како да не постоеле.. затоа ич не се мачи.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
тропна и остана жив значи се што освои мурињо според тебе е случајно така ? без разлика што немаше пораз во португалија со порто и две години по ред освојуваше европски титули со просечни играчи (освен карваљо и деко) како маниче , коштиња , карлос алберто , фереира итн итн . и што секако го направи тоа што раниери ни во најлудите сништа не можеше да го направи да им донесе титула на челзи после 50 години иако ги имаа истите ресурси на располагање со една голема предност на раниери а тоа е дека подолго време беше во тимот и имаше можносто подобро да го надгради и да го воигра , да не го спомнувам просекто од 2 титули по сезона или пак квалитативниот раст на играчите ко дрогба,есиен. карваљо, тери , чех , лампард и кол од кои последните двајца беа изгибени на терен под водство на раниери

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom