Syn, a zosto dosega nisto ne izjavi?Dosega zbor ne izjavi od koga go otpustija, i od koga si najde rabota togas pocna da praka otrovni strelki..Toa mi bese poentata na prasanjeto..A toa Chelzi po default na naslovot go napisav..I druga rabota..Sto barase da sedi Murinjo 3 godini vo Celzi ako sopstvenikot voopsto ne znael sto e fudbal, i tolku mu se mesal?I kako sto znam Murinjo bese otpusten, a ne go napusti sam klubot..Ima razlika vo toa...Primer jas ke rabotam nesto, nema da mi se bendisva rabotata..Prirodno e da ja napustam rabotata zosto ako ostanam toa ke bide izmacuvanje za mene..A ako ostanam 5 godini?Toa za mene ke bide ravno na tortura...I sega, pretpostaveniot me izbrka od rabota, i jas vikam deka pretpostaveniot ne razbiral nisto za rabotata...Deka vrska si nemal, vaka taka...A zosto sedev 5 godini ako ne mi bilo ubavo?Toa e ist slucajot so Murinjo!
Да не се фаќаме сеа со постови пак за Мурињо , Мурињо кога дојде во Челзи ги имаше потребните услови за работа , т.е. сам бираше кој да дојде а кој да си отиде , но тоа важеше за првите две години од менаџирањето .По Светското во Германија Роман се одлучи за еден од неговите омилени играчи Шева и плус за Балак кого го донесоа без паричен надоместок , т.е. само му понудија договор и тука започнаа проблемите , се донесоа двајца солидни играчи кој како големи имиња Мурињо беше принуден да ги вметне во своите тактички замисли на сметка на помладите фудбалери ( тука беа Робен , Кол , Есиен , Рајт Филипс и тн и тн ) , се наруши тимскиот дух , од 4-3-3 се премина на 4-4-2 и сето тоа резултираше со губење на титулата во домашното првенство . Мурињо изјави :''
Ako jaс му се мешам во бизнисот на Роман тој ке доживее бакрот , ако он се меша во мојата работа , Челзи ке пропадне '' и неколку дена покасно следеше и отказ . Мурињо не е точно дека не даваше изјави за Роман и за неговото фудбалско незнаење по отпуштањето , али нормално дека истите изјави прекинаа зашто немаше резон нонстоп да напиња за истото , сега е во нов клуб , со нов претседател и се што направи е што ги спореди двајцата сопственици Роман и Морати , и се согласува со тоа што го изјави , и да гледаме објективно , се што Мурињо кажа за Роман додека беше тренер во Челзи се отсвари , засилувањата на Роман донеса губење на титулата уште во првата сезона .
Убеден сум во егоманијакалноста на Роман , типот беше исфрустриран што Мурињо беше центарот на вниманието , сите велеа Мурињо е виновен за секој успех на Челзи , Мурињо ова ,Мурињо она , името на Роман ретко се спомнуваше , чашата беше прелиена со Шева и Балак , кога на крајот се покажа дека Мурињо беше во право и нормално комплексот '' центар пажња '' го направија своето , Мурињо беше отпуштен без некоја особена причина , почеток на сезона беше и следуваше гостување на Олд Трафод , очаен потег на Роман да покаже кој е кој .