Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Знам има два влеза за во лежиштето, еден помал и подолг слично на линииве.

_____________________________ ____
--- надополнето: 3 мај 2013 во 01:10 ---
PCI, AGP, PCI-E каква сака нека е, не постои карта со два "слота".
Ете пишав, може некако појасно ќе ви биде, пошо не се разбирам многу.
За тоа дека е АГП и кажа тип во Нептун, а мојата е баш ваква

___________________________ ____

Знам има два влеза за во лежиштето, еден помал и подолг слично на линииве.

_____________________________ ____
--- надополнето: 3 мај 2013 во 01:10 ---

Ете пишав, може некако појасно ќе ви биде, пошо не се разбирам многу.
За тоа дека е АГП и кажа тип во Нептун, а мојата е баш ваква

___________________________ ____

Вака како што викаш може да е AGP 4x. Е сега картава 6400GS нема шанси да ја најдеш, пробај на старо да најдеш HD 3850 AGP овие се AGP 4x/8x (или некоја друга, што ќе биде со AGP 4x слот) до пред некоја година се продаваа по фирмиве и гарант би нашол некоја на старо.

Да де на старо ја барам некој да не знам, таман работа на ново :)

http://clickmaldives.com/clickcompu.../r/graphics_card_256mb_pci-e_asus_eax1050.jpg

Ѓубрево мое, е слично на ова, зелено коло, само тие транзисторите му се понасредина, не вака како на сликата.

Е сега да му речеш на тој шо ти кажал дека картата е AGP да иде да се убие, PCI-E е ова :)
Друже чим се работи за PCI-E, батали ја картава, имаш 10000x подобро за малце пари до 30-50 евра или колку и да ти е буџетот на старо. Ако најдам нешто оглас некој ќе ти пишам.

Е сега да му речеш на тој шо ти кажал дека картата е AGP да иде да се убие, PCI-E е ова :)
Друже чим се работи за PCI-E, батали ја картава, имаш 10000x подобро за малце пари до 30-50 евра или колку и да ти е буџетот на старо. Ако најдам нешто оглас некој ќе ти пишам.
Мене ми е да не не издржи процесоров мој. Ипак постар компјутер е- 1 гб, пентиум 4, 3 гх. Пиши отприлика за ваков процесор што треба :)

Мене ми е да не не издржи процесоров мој. Ипак постар компјутер е- 1 гб, пентиум 4, 3 гх. Пиши отприлика за ваков процесор што треба :)

Процесорот ќе "издржи" секаква карта, проблемот е во тоа што нема да можеш да го искористиш целиот потенцијал на картата.
Ај барај на старо 8600GT, GT220, HD 3650 колку да имаш карта (таман во склоп со компјутерот :D) па понатаму ќе мењаш цел компјутер.

Процесорот ќе "издржи" секаква карта, проблемот е во тоа што нема да можеш да го искористиш целиот потенцијал на картата.
Ај барај на старо 8600GT, GT220, HD 3650 колку да имаш карта (таман во склоп со компјутерот :D) па понатаму ќе мењаш цел компјутер.
Abe nema problem kolku da funkcionira :) Za internet, za rabota i za PES 2013 :)

Вака, ја поврзав графичка хд 4730 радеон со s-video 4pin composite адаптер
S-Video%20to%20Composite%20Adapter

во предниот влез на тв, ми ја пронајде сликата од пц, но црно бела е. Пробував со сите од листава pal b, g, d, ntsc
не бива. Пробував и со неколку држави(многу ги има), пак исто. Чаре, телевизорот е нео 29 инч. од постарите? Има 2 скарт влеза, с-видео и предни а/в влезови. Таков тв ми е сега моментално покрај пц, колку да гледам филмови на поголем екран.
pal.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom