Иначе да појаснам , дел од вас може и незнаеле . Човекот на почетокот на видеото е Peppino Prisco , според мене еден од најголемите и најлегендарни фанови на Интер , воедно беше и потпретседател на Интер долги години и учествуваше во славењето на голем број титули за Интер , 10 скудета , 4 купа , 3 супер купа , двете титули од Лигата на Шампионите , 2те интерконтинентални титули и 3те од Купот на Уефа , почина во 2001 година . Grande Peppino е легенда која засекогаш ке биде запаметена не само од фановите на Интер , тој беше една од поомилените фаци и кај фановите на Јуве и Милан , дури и Малдини по неговата смрт изјави : Дербито Милан - Интер без Пепино никогаш нема да биде исто .
Еве дел од неговите легендарни изјави , ако Мурињо понекгаш знае да ве насмее , Пепино тоа секогаш ке успееше да го направи без разлика дали го мразите или сакате :
- Koга се ракувам со фан на Јуве , ги бројам прстите на мојата рака
- Најголема радост ? Милан во Серија Б , и тоа не еднаш , два пати
- На прашањето што мислите за мечот Милан - Асколи , он одговори : Не знам , не следам нисколигашки фудбал
- Пред почетокот на сезоната , на прашањето што мисли за Милан , он одговори : Се плашам дека и оваа сезона ке опстојат во Серија А .
- Да гледаш Милан - Кавезе 1 : 2 ( 1983 ) на телевизија , со нашиот роднина во Серија Б ,тоа е многу добар начин да оздравиш кога си болен
- Интер настанал двоејќи се од друштвото Милан , тоа покажува колку далеку можеш да отидеш почнувајки од ништо ( ова е мојата омилена ) .
- Играч кој најмногу го сакам ? Нормално , Факети , кога игравме против Наполи имаше Магла , кога постигна гол веднаш тргна да ме бара , му беа потребни 3 минути за да ме најде .
Ги има повеќе , јас овие ги одвоив, приметивте , јаде гомна сто на саат и за Милан и за Јуве , али верувајте , токму и поради тоа беше омилен , кога умре почит му дадоа и фановите на Милан и Јуве покрај остатокот од фудбалска Италија . . . . Peppino per Sempre !