Дали мислите дека кај девојките повеќе нема искрена искрена љубов, и повеќе изневеруваат од машките?

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Има девојки со искрена љубов ама се многу помалку за разлика од девојките што изневеруваат.

На денешно време тешко да најдеш девојка што нема да те изневери барем еднаш или ти неа да ја изневериш!

buttercup.l

Duchess
Член од
11 септември 2010
Мислења
34
Поени од реакции
45
Јас у принцип се опкружувам со луѓе што знаат да ценат карактер, амбиции и памет, а не колку им тежи џебот на другите.
Така да можам само да кажам дека не сме сите девојки исти, ама непобитен факт е дека повеќето од нас се такви што повеќе сакаат скап накит и брендирана гардероба одколку љубов. Како и да е таквите не траат долго, проѕирни се...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Исто ѓубре сме и ние и тие.Тераш со една официјално ,ако имаш шанса работиш нешто дополнителна работа од страна,Фејсбук...Луѓето како најсовршени животни се и најсебични и најлакоми.Го сакаме и нашето, ама скоро секогаш (барем на прв поглед) тревата ни е позелена од другата страна на оградата.Ко ќе видиш поубо ,се е до начинот на наводнување.

ILoveGeeks

God's unwanted child
Член од
31 мај 2011
Мислења
7
Поени од реакции
6
Дали денешните деца знаат што е љубов? Дали денешните девојки пијат повеќе од машките и изневеруваат? дали денешните машки се поголеми кучиња од минатото? И сите другите глупави прашања во тој стил кои го содржат зборот денешни се бесцелни и залудни. Затоа што се‘ е исто, само начинот на кој се искажува тоа се сменил. Во минатото луѓето започнувале со интимни односи исто како и сега, ако не е порано, се мажеле/женеле ако не и порано. А оа зборам за генерацијата на нашите родители, за предходните тоа е веќе малку покомплицирано( договорени бракови, бегалки , сл). Мислење од типот во денешно време нема љубов , и сл. може да имат само тие кои имаат некакви фрустрации на темата или пак биле премногу романтични, па се соочиле со реалноста.

Член од
26 август 2011
Мислења
94
Поени од реакции
33
Нема врска тоа, што има врска дали е женско или е машко? Дали е порано или дали е денес? Ако порано во околина каде што ретко кој имал секс пред брак се наоѓале исклучоци, така и денес каде скоро секој има секс пред брак се наоѓаат такви да се држат по старите обичаи.

Поентата на ова горе е да кажам дека се зависи до личноста, каква е, а не до тоа дали е женско или машко :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Ако машкото не слуша и не работат заедно на проблемите нормално девојката ќе брка друг.Машкото има улога како заштитник да ја зближи врската и да креира иднина.Ако ги снема тие две способности добар лидер и креативност во нови работи,тие се повеќе ќе се караат и ќе станат несигурни во себе па и во својата врска.Баш како танц секогаш машкото води и колку жените сакаат да доминираат на крај секогаш ќе отидат кај тој што е машко со поцврст карактер од нивниот,а и други причини како користење за заборавање на бившиот,пополнување на емоционална дупка во самата себе тогаш жените бараат нешто повеќе од сега што го имаат.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Женските изневеруваат повеќе бидејќи:
  1. Полесно е за женско да изневери. Машките полесно даваат од женските. За да бидеш дупач треба да бидеш убав, фит, да имаш пари, кола, саат.... За да бидеш курва не ти треба ништо. Не мора ни да бидеш многу убава.
  2. Статистиката вика дека просечна девојка има повеќе сексуални партнери од просечен тип, на иста возраст. Имаше една сцена во Американска пита кај што една од ликовите викаше: сакаш да дознаеш со колку имал некој тип, подели го бројот што ќе ти го каже со 3, а за да дознаеш колку имала некоја типка, помножи го бројот што ќе ти го каже со три. И генерално испаѓа точно. Женските имаат повеќе сексуални партнери што значи дека некои машки ебат далеку повеќе од некои други. Значи додека ние верните спиеме, и рака во оган ставаме од што сме сигурни дека се верни, нашите девојки се клецкаат со опасниот тип, дупачот со пари, кола, фаца... све.
Најдов една интересна приказна и ме интересира што мислите, има ли вистина во приказнава?

Вика: Women are basically emotionally driven: if they feel it, they do it. Then they will rationalize it to themselves later. Nothing is more meaningful, or compelling to a woman than: 1) the way she feels and 2) learning more about her inner self and having emotional realizations.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Дали има вистина у приказнава?
Нема една грешна ствар у причава.
Се е точно, и што поскоро мажите го сфатат принципов и се помират со фактиве, толку поскоро ќе видат пичка.
Текстов е епик затоа што во 1 страна ти објаснува нешто за кое се пишувани еден тон книги. Извадено е нај битното.
Ова важи за СИТЕ жени. Сите. Сите се исти курац. Компарацијата со кучето и стекот.. прејако, i needed that.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.780
Е предугачко е за читање, посебно вака потпијанета :)
Значи, да, жените се движат според ,,како се чувствувам,, - и тоа во моментот.
Ако во моментот ,,почувствувам,, дека треба да легнам со некого, ќе легнам.

Само што, мажите погрешно го разбираат тоа ,,емотивно доживување,,. Кај мажите малце поинаку функционира. Затоа што веднаш ќе речете - еее, така, на секој втор ќе ,,чувствува,,. Не е баш таква ситуацијата. За да една жена биде привлечена од еден маж и да почне да ,,чувствува,, и да знае дека греши, а сепак направи нешто, тој некој, во нејзините очи, треба да вреди многу.
За мажот да ,,почувствува,, доволно е пред него да биде - жена.
На жената, сепак, и се потребни многу повеќе работи.

Во животот само еднаш сум ,,почувствувала,, нешто према некого, а да не можам да си објаснам што е тоа. Не е нешто убав, паметен не е нешто премногу, не е ни па глупав. Не е ни ,,сако привлечност,, , можеби бунтовничка привлечност повеќе. Но тој еден човек, во моите очи бил многу голем, доволно голем за се друго да маркирам како ,,небитно,,.

И тука е моментот каде што женската логика не може да биде ,,разбрана,,.

Да, ако таа почувствува нешто силно према некого, ќе те изневери.
А ќе почувствува, што било према било кој, само ако и е досадно. Или едноставно, ако тој некој има нешто што овој дома нема.
И да, жените изневеруваат од љубов. Не заради секс. Многу поретко е заради секс.
Само ако ти дома заборавиш дека таа е секој ден посебна и најдобра на светот, брзо ќе најде некој што ќе и го овозможи тоа - макар и на еден ден.

И можда нема да сфатиш што сакам да кажам, пробувам да бидам конкретна, не знам колку добро ми оди :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Така, така. Али со било кој човек, пошо сите се нешо несигурни, треба да се понашате посамоуверено, посреќно и пофраер во друштво и да покажувате нешто измеѓу приврзаност и игнорирање. А и мажите би варале исто како жените, кога почесто жените би го правеле првиот чекор.

Заклучок: прво уверете се во муабетов, онака колку да не патите од неебитис и да си набилдате его доволно за да почнете со потрагата во која ќе можете да идете без трикови, па може ќе наидете на некој/а компатибилен/а + искрен/а, со тоа што за искреноста секако ќе дознаете тек икс години подоцна.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.780
Така, така. Али со било кој човек, пошо сите се нешо несигурни, треба да се понашате посамоуверено, посреќно и пофраер во друштво и да покажувате нешто измеѓу приврзаност и игнорирање. А и мажите би варале исто како жените, кога почесто жените би го правеле првиот чекор.

Заклучок: прво уверете се во муабетов, онака колку да не патите од неебитис и да си набилдате его доволно за да почнете со потрагата во која ќе можете да идете без трикови, па може ќе наидете на некој/а компатибилен/а + искрен/а, со тоа што за искреноста секако ќе дознаете тек икс години подоцна.
Реалноста е дека сите изневеруваат :) Затоа што секој различно го дефинира изневерувањето :)
За мене е нормално со дечко ми да коментираме други девојки/дечки, за моја другарка е тоа еднакво на изневерување, го остави дечкото (после 2 и кусур годишна врска) затоа што се загледал во некоја згодна девојка. Мене ми е тоа банално - но која сум јас да одлучувам што е, а што не е исправно за некој друг?

Изневерувањето е прашање на прилика.
И не можат да ми зборуваат за изневерување луѓе кои се во врска со некого 6 месеци.
После 6 месеци, треба уште пеперутки околу парот да летаат.
Прашањето ,,неверство,, настапува после неколку години, тогаш кога слободно се шеташ пред дечкото со подникнат влакна, го бацуваш сабајле со неизмиени заби, и баш те боли дали косата ти е исчешлана кога ќе те види.

Затоа реков - никој не е имун на изневерување. Жените мораат да знаат дека се убави и посакувани.
Ако се друго некој и приушти, ама ова не, таа ќе најде начин некој повторно да и ја врати самодовербата.

Инаку, не ти се обраќам лично тебе, иако така изгледа, се обраќам до сите на темата :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Реалноста е дека сите изневеруваат :) Затоа што секој различно го дефинира изневерувањето :)
За мене е нормално со дечко ми да коментираме други девојки/дечки, за моја другарка е тоа еднакво на изневерување, го остави дечкото (после 2 и кусур годишна врска) затоа што се загледал во некоја згодна девојка. Мене ми е тоа банално - но која сум јас да одлучувам што е, а што не е исправно за некој друг?

Изневерувањето е прашање на прилика.
И не можат да ми зборуваат за изневерување луѓе кои се во врска со некого 6 месеци.
После 6 месеци, треба уште пеперутки околу парот да летаат.
Прашањето ,,неверство,, настапува после неколку години, тогаш кога слободно се шеташ пред дечкото со подникнат влакна, го бацуваш сабајле со неизмиени заби, и баш те боли дали косата ти е исчешлана кога ќе те види.

Затоа реков - никој не е имун на изневерување. Жените мораат да знаат дека се убави и посакувани.
Ако се друго некој и приушти, ама ова не, таа ќе најде начин некој повторно да и ја врати самодовербата.

Инаку, не ти се обраќам лично тебе, иако така изгледа, се обраќам до сите на темата :)
Нема никакво оправдување. Раскинуваш со едниот ако сакаш да си со друг, просто. Но, такви се луѓето, освен што не знаат што сакаат, не ни размислуваат рационално кога треба.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.780
Нема никакво оправдување. Раскинуваш со едниот ако сакаш да си со друг, просто. Но, такви се луѓето, освен што не знаат што сакаат, не ни размислуваат рационално кога треба.
Хах, лесно е да зборуваме од страна, кога нешто се случува на наша кожа, не е така едноставно.
Човекот не бира кој ќе го привлече, и не мора да значи дека не го сака постојаниот партнер, поверојатно е дека постојаниот партнер заборавил колку е таа посебна :)

Едноставно, се оградувам од судење на други луѓе и туѓи постапки.
Како што кажав, и сум изневерила, и ме изневериле.
Дали можам да поминам преку тоа, зависи колку ми значи личноста.
Ако овој мојов дечко денес ме изневери, веројатно ќе поминам преку тоа.
Потешки работи сме прошле заедно, можеме и една ,,ноќ,, да ја поминеме.
Не можам да простам ако се работи за повеќе ,,ноќи,,. Тоа е друга ситуација.
Но еден, изолиран случај, не би дозволила да ми уништи се што со години сум градела.

На крајот, сексот не го гледам како нешто така свето, секс е секс.
Пострашно би ми било да се вљуби во друга, него да ,,испразни тестиси,,.
Ќе боли и второто, ама далеку помалку него првото.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Хах, лесно е да зборуваме од страна, кога нешто се случува на наша кожа, не е така едноставно.
Човекот не бира кој ќе го привлече, и не мора да значи дека не го сака постојаниот партнер, поверојатно е дека постојаниот партнер заборавил колку е таа посебна :)

Едноставно, се оградувам од судење на други луѓе и туѓи постапки.
Како што кажав, и сум изневерила, и ме изневериле.
Дали можам да поминам преку тоа, зависи колку ми значи личноста.
Ако овој мојов дечко денес ме изневери, веројатно ќе поминам преку тоа.
Потешки работи сме прошле заедно, можеме и една ,,ноќ,, да ја поминеме.
Не можам да простам ако се работи за повеќе ,,ноќи,,. Тоа е друга ситуација.
Но еден, изолиран случај, не би дозволила да ми уништи се што со години сум градела.

На крајот, сексот не го гледам како нешто така свето, секс е секс.
Пострашно би ми било да се вљуби во друга, него да ,,испразни тестиси,,.
Ќе боли и второто, ама далеку помалку него првото.
Па не е некоја голема философија, ќе те привлече некој кој има нешто што ти недостига кај себе, а го имаш као интерна особина. Колку повеќе некој наликува на она што ти би сакала да бидеш, толку полесно би те привлекол. Или ако не е тоа, тогаш можеби има некои особини кои те потсетуваат на некој друг, можеби татко или бивш. Ако размислиш за тоа повеќе од една избрзана вечер, ќе го сфатиш, и нема да имаш желба за варање. И не ме цитирај веќе со твоите лични примери, пишувај дневник додека ние другите си гледаме отстрана и си философираме по форуми. :P

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.780
Па не е некоја голема философија, ќе те привлече некој кој има нешто што ти недостига кај себе, а го имаш као интерна особина. Колку повеќе некој наликува на она што ти би сакала да бидеш, толку полесно би те привлекол. Или ако не е тоа, тогаш можеби има некои особини кои те потсетуваат на некој друг, можеби татко или бивш. Ако размислиш за тоа повеќе од една избрзана вечер, ќе го сфатиш, и нема да имаш желба за варање. И не ме цитирај веќе со твоите лични примери, пишувај дневник додека ние другите си гледаме отстрана и си философираме по форуми. :P
Личен дневник? Лол.
Јас кажувам свое мислење, како ти твое, нели.

Ако ти го гледаш сексот како нешто свето, или пак сметаш дека половиот орган на твојот партнер е под твоја јурисдикција, јас не гледам така на работите.
Не знам зошто мислиш дека твојата философија е исправна, а мојата не е? :)

Секој ден те привлекуваат - повеќе или помалку, повеќе личности. Тоа не значи дека со секој од нив би имала нешто, под претпоставка дека немаш воопшто врска.
Потребно е многу повеќе од ,,привлекување,, за таков чекор.

Kajgana Shop

На врв Bottom