Езотерија, Окултизам - А. Кроули, П. Дунов, Д. Фортуне ...

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
И најголемиот консуматор на дроги...ѕвер 666...:pos:
Ја излече астмата?
Тој најголем конзуматор... ? Абе ајде... А Оскар Вајлд? Едгар Алан По?
Кроули би сонувал да е нај-наркоман на своето време - тој е лав во подзнак и во најлошото би бил нај само за да Е нај! :D
Ти воопшто не го разбираш Кроули како човек... не како магус туку како човек... треба да му ги читнеш коренспонденциите со своите браќа и сестри од Редот...
Вака е залудно да зборувам...

Што зезаш и ти сега? Гурџиев не пробал од арапските треви? Веруваш во тоа дека не пробал?
Ха, ме насмеа... :P

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Шо бе како мене :icon_lol:
Де бре, ок - никој не е како тебе...
Твојот збор за Еонот е... Харалампие :D
Вредноста е HARA-LAMP-IE=373=13=AChAD(Единство)=AHBH(Љубов) Ете ти ТЕЛЕМА :D

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621
Де бре, ок - никој не е како тебе...
Твојот збор за Еонот е... Харалампие :D
Вредноста е HARA-LAMP-IE=373=13=AChAD(Единство)=AHBH(Љубов) Ете ти ТЕЛЕМА :D
Пази што најдов хаха
The wonders of the prime Number 373 know no bounds. Its identitification with Diety - specifically God the Son - is made expicit in the verse above, as well as Revealtion 19.13 where Jesus Christ is called the Word of God. The relation between God and the Word is reiterated in the alphanumeric structure of John 1.1 where we find the identity:
Word

Logos
= 373 =
and God was

kai Theos en

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Пази што најдов хаха
The wonders of the prime Number 373 know no bounds. Its identitification with Diety - specifically God the Son - is made expicit in the verse above, as well as Revealtion 19.13 where Jesus Christ is called the Word of God. The relation between God and the Word is reiterated in the alphanumeric structure of John 1.1 where we find the identity:

Word
Logos
= 373 =

and God was
kai Theos en
Абе нема зафкранција кај мене :D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
хепта-грамче...темава ти е промашена.
кроулчо нема врска со езотеријата, кроулчо е поврзан со сатаната, затоа не мешај поими.
Те разбирам јас тебе убаво...секта со инстиктивна карактеристика и матерјална корист.
3 члена се во сектата:
1. хепта-грамчо со чин капетан прве класе.
. празно.
. празно.
клисар од прв ред-ипси
клисар од втор ред-магнус

Овој клисарот од втор ред веке се покајал.
Клисарот од прв ред е во фаза на рефлектирање.Откако му помина фазата на ентузијазам и виде дека од една догма поминува во друга, сатаничка, сега моментално рефлектира за тоа како безболно да се извлече.
За тебе ни е јасно. Родители со различна религиозност, и за да не навредиш ниту еден од родителите, си се пишал секташ. Само си заглавил повеќе, бидејки си промашил окултизмот и си прешол откај сатаната.Тебе кроули ти е спас, поготово ако сите плаќаат чланарина. Така , уште некое време и нема потреба да одиш 3та смена...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Ти бе уживаш ли во животот? Во два часот напладне се заморуваш со Кроули и не знам ти што... ти имаш ли семејство да одиш на пикник на овој ден - иако си во Италија?
Која забеганост забележувам јас на форумов... ц ц ц страшно :facepalm:
Колку не го разбираш Кроули... умрен човек не го вадиш од уста... исто како и Исус... нормален си? Ќе стане Кроули или Исус да ми те оправи каде грешиш?
Аман бре човек кај замина ти?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Никаде не е заминат, таму кај што е, бил и пред 17 години и пред 27 и пред 37. ;)
Ме иритираат залутани луѓе кои поеќе ги интересира теории на заговори и бладања отколку вистината...
Лудоста кај луѓето во исто време и ме растажува а и ме тера во бес за раскинуавње на нивното „месо“ :)
Ах, езотеријата ја расправаат луѓе како Ѓурџичот... Ма стап од леска за него миниму 100 пати... 111 ако мене ме прашувате... бидејќи Алеф е 111 и значи Вол на еврејски... и стои на тарот картата Будала... Но овој не е будала во езотериска смисла, како Парсифал... ами како некоја ниска лудост - под бездната.. замаен од хаосот на елементите и школите...

Само ќотек! :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ме иритираат залутани луѓе кои поеќе ги интересира теории на заговори и бладања отколку вистината...

Лудоста кај луѓето во исто време и ме растажува а и ме тера во бес за раскинуавње на нивното „месо“ :)

Ах, езотеријата ја расправаат луѓе како Ѓурџичот... Ма стап од леска за него миниму 100 пати... 111 ако мене ме прашувате... бидејќи Алеф е 111 и значи Вол на еврејски... и стои на тарот картата Будала... Но овој не е будала во езотериска смисла, како Парсифал... ами како некоја ниска лудост - под бездната.. замаен од хаосот на елементите и школите...

А што па има да те нервираат. Нека си бладаат дека знаат нешто. Убо си вели Кастанеда "Beware of those who weep with realization, for they have realized nothing". Им фали само поголемо огледало, ама по можност да може да зборува, секое утро ко ќе истопорат пред него да им кажува како се најубави, најпаметни, најразбудени... и се друго нај.... Но и огледалата лажат, зарем не?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Абе јас не сум Кастенада сфаќаш... Јас сум Хепта :)
Различен начин имаме на дејствување со Кастенада :D

Езотеријата е едно, а егзотеријата што им е дозволено да ја знаат е друго...
Ама кој да разбере од овие тврдоглави самопрогласени мудреци на езотеријата :D
Мене ми е интересно вака...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Шо се нервираш бе? Не сум ни јас Кастанеда. Прочитај шо пишал и за кого се однесуваше, аман па више да не ви пререче чоек. Бреее :P

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Ako go procitas kastaneda.moze kje se otkazes od telemata i kje stanes shaman :P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Пак немаш аргументи да ме побиеш , него само лични провокации и заканување со употреба на сила...:pos:
Јаки ти се аргументите...:facepalm:
Така се изучува езотеријата, ....со стапови...:tapp:
--- надополнето: 2 мај 2013 во 13:15 ---

А што па има да те нервираат. Нека си бладаат дека знаат нешто. Убо си вели Кастанеда "Beware of those who weep with realization, for they have realized nothing". Им фали само поголемо огледало, ама по можност да може да зборува, секое утро ко ќе истопорат пред него да им кажува како се најубави, најпаметни, најразбудени... и се друго нај.... Но и огледалата лажат, зарем не?
Коалиција на секташ и атеистички будист?
Моја омилена комбинација ....:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.282
Поени од реакции
12.275
Па реков јас претходно дека ниту една глупост не може да се побие со аргумент... А и одговарано е на твоите луди идеи во врска со езотеријата и праксата, ама ти не ни читаш туку си продолжуваш со својот муабет, како сам да си на форумов.. Не е нормално така, а да бараш аргументи ти е промашена работа. Имаше аргументи, научи ги нив, после друго.
Како може неинициран да го побијам кога зборува за егзотерија?
Најдобро е да се зафркава човек кој ќе изгледа навидум сериозен ;)
3 члена се во сектата:
1. хепта-грамчо со чин капетан прве класе.
. празно.
. празно.
клисар од прв ред-ипси
клисар од втор ред-магнус
Ова за тебе се битни работи кои треба некој да им даде аргумент? Не е ова навреда нели, ова е многу битно за темава? :facepalm:
Или изјава од стилот: Кроули е сатанист и нема врска со езотерија - и сега јас треба да велам не не е и да ти вадам размисли и да ти ги објаснувам? Па кажано е тоа милион пати, ти ако забораваш, твој проблем. Ова се навреди и твојата неспособност да разбереш било што...
Создавач на таен Ред, поглавар на полутаен Ред за тебе нема врска со езотерија? Сигурно никој нема врска од езотеријата освен ти... чувствувам јас вибрации во универзумот - дојден е нов спасител, ти :facepalm: Парсифал :)

Прочитај се над тоа „Само Ќотек“, па ако си добар, ќе ти кажам што значи во езотериска смисла... многу профано ги разбираш зборовите мои...
Лошо судиш бидејќи ништо не знаеш за темава - и го знаеш насловот на темава да си прашам јас? Или бидејќи јас пишувам па дојде да ми кажеш нешто мене? :cautious:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Пак немаш аргументи да ме побиеш , него само лични провокации и заканување со употреба на сила...:pos:
Јаки ти се аргументите...:facepalm:
Така се изучува езотеријата, ....со стапови...:tapp:
--- надополнето: 2 мај 2013 во 13:15 ---

Коалиција на секташ и атеистички будист?
Моја омилена комбинација ....:pos:
Со секташи ко Ѓурѓевјанци не праиме коалиција. Најсмрт комбинација. :pos:
И мојата секако “омилена“ еволуција: Православен Христијанин -> Вистински христијанин ->Езотеричен христијанин -> Дервиш ->Секташ гурабија ->Едно големо ништо

Колку ограноци има на Гурџиевата “школа“ по светов знаеш ли што ја држат купилињата на Георгиј Иванович??

Kajgana Shop

На врв Bottom