Јас ја имав среќата да бидам удрен директно во местото кај што може на лице место да те остават дури и при најмал удар. Кај што се спојуваат вратот и главата.
И тоа изненаден удар од позади, дали со бокс или со пендрак не знам (и тоа специјалецот ми улетал со голема брзина како што видов отпосле), и тоа што е најтрагично, единствено нешто што правев е што се обидував да спасам некои. Се освестив брзо,бар се надевам само не ми се десило нешто ко потрес на мозок, или нешто слично чии симптоми ќе ги видиш после некое време.
Да ги гаѓав ајдеде, туку улетав во густото за да извадам едни деца од таму пошто видов дека крвнички ги замаваа, а они само се затекнаа таму. Свесен бев за ризикот, ама не очекував дека баш таму ќе ме мавнат. Добро има ли некој нормален во државава???
Значи не гледаа што прават, јас гарантирам дека бар 80% од тие што беа на запад изедоа пендрак/бокс/клоца, а дел беа буквално претепани
И тоа ова беше она поблагиот дел. Тоа што се случуваше надвор беше СРАМ за оваа држава. Па кој сака нека биде, тоа е срамно нешто.
Да бегаат луѓе во парк, да вознемириш цел реон од парк до рекорд, за да гониш 70-тина навивачи е вистински резил.
Имаше 15-тина дефендери, многу комбиња и коли, неколку од оние како тенкови со солзавци, и алфите од цел регион
Да не навлегувам сега во детали
Јас не знам кој после нешто вакво ќе оди повторно на стадион.
И особено за КОГО ЌЕ ОДИ НА СТАДИОН??? Не знам како воопшто се излажавме да одиме денес. А се гледаше одпочеток дека спремаат нешто вакво, кога видоа дека има дупло помалку навивачи од полиција/специјалци.