[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

  • Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Мајка ми мора да има, ако не по комшии ќе барам:)))
 
Мајка ми мора да има, ако не по комшии ќе барам:)))
Дрш идеја :свиркам:
images
 
А бе се ќе направат жените на форумов, само Windfucker да не тепа со гравчето и со неговите земјени тави. Ептен предизвик ќе му направиме неделава, па може и ќе се откаже од премногу притисок :D
 
А бе се ќе направат жените на форумов, само Windfucker да не тепа со гравчето и со неговите земјени тави. Ептен предизвик ќе му направиме неделава, па може и ќе се откаже од премногу притисок :D
Само уште он да го сфаќаше сево ова така, па може и ќе се осетеше под притисок. :))
 
И како let3 да најдете селско лепче печено во селска фурна :rolleyes:
 
Еве го моето тавче гравче!
Сега ве напуштам неколку денови, ќе бегам од „цивилизираниот“ свет.
Така да, кога ќе се логирам наредната недела, да видам тука гласови за мене!:sneaky:

SomeoNe! Еве гледај што гравче сум направила. Уште сакаш да ме жениш? ;)

У рерна...
IMAG0167.jpg

Пред лапачка!
IMAG0172.jpg
 
еднаш една рече таман работа ако некој почне ова натпреваров сериозно да го сфаќа :) горе доле сите удривте на сериозно со што повеќе ке се трудите и темата ке биде боље.

Let 3 раскажи ми за тој грав со овес :D
blue ladybug ме настрви со кромидчето и гравот, ако не кснам вакво нешо у рок од саат време бетер од на нигер ке ми стане :D
 
еднаш една рече таман работа ако некој почне ова натпреваров сериозно да го сфаќа :) горе доле сите удривте на сериозно со што повеќе ке се трудите и темата ке биде боље.

Let 3 раскажи ми за тој грав со овес :D
blue ladybug ме настрви со кромидчето и гравот, ако не кснам вакво нешо у рок од саат време бетер од на нигер ке ми стане :D
Е па ајде бујрум на гравче ;)
Може и ќе гласаш за мене неделава :ROFLMAO:
 
Добар грав, далеку се слуша :D
Да видиме кој ќе биде најдобриот и најслушаниот :pos:
 
со јачмен де :P
За тој грав обично користам од темниот - кафеавиот грав, стандарндо се вари и се истура првата вода, после во тенџере оди масло на него препржувам праз (секогаш користам праз место кромид) ко ќе подомекне додавам сецкана сланина, некоја сува (или свежа) пиперка тоа кратко се пропржува, лајца црвена пипер и одма оцедениот грав и со топла вода залевам - 5-6 зрнциња црна пипер. Се вари на тивко а за тоа време на страна се вари јачмен, мојата мерка е пола кило грав - 100 грама јачмен. кога јачменот е речиси сварен (по тврдоста на зрното оценувам) го турам јачменот в гр ав и се доварува. Јачменот побрзо се вари од гравот и треба да се стави кога и гравот е при крај. 10-15 минути пред крај ставам сол, вегета, ловор и лајца доматно пире или пола филџан домата. На крај секогаш вадам пиперките дали сувви или свежи го стругам месестиот дел а кожичките ги фрлам, кје ги иситнам со нож како кашичка и ги враќам во гравот. Ова е даламтинска рецепта има неколку варијации али мене овака ме бендиса, треба да се зема јачмен кој е за јадење пошто постои и оној кој е за стока или живина ранење а не е ист. Ист е рецептот и грав со макарони само што место јачмен одат макарони , и ова ми е од далмација.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom