Цигари (каква марка пушите/општа дискусија)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.094
Поени од реакции
23.561
E , ova e jako , bev vo edno predgradie na Pariz , i sednavme vo eden kafic i na edna masa so sedese edno bate , si poracuva kafe bateto i ova so e kutijata kako na slikata samo ne bese malboro tuku vinston si ja vadi na masata , si vadi i filtri i so masinceto "strak-strak" , si praj cigara i si ja pali so kafeto , e toa bese mnogu jako
--- надополнето: 26 април 2013 во 03:13 ---

inace dobri se ovie cigari , si gi pravis kako so sakas , ako sakas pobrzo da gori stavas pomalku tutun , a ako sakas pobavno poveke tutun , si ja pravis po zelba , kako so ti e najubava
Башка тоа, туку аромата на тутунот е многу поинаква од пакованите. Некако е по свеж, по тазе. Незнам пред тоа пушев нормално малборо од пакета, ама вкусот му беше неспоредливо полош од овој во конзерва.

Член од
26 април 2013
Мислења
6
Поени од реакции
0
Почнав пред 5 години со винстол силвер...Ама многу слаби ми беа и почнав давидоф да пушам

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.801
Поени од реакции
49.882
\​
преку 6 години лојалност, Малборо за сиромашни !​

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Да ви кажам многу го тупите со цигариве. Јас да сум ќе ги забранам за производство, да видам дали ќе умрете без цигари. Колку да се има нешто у рака, чиста навика. Корист- никаква. Штета- огромна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.094
Поени од реакции
23.561
Да ви кажам многу го тупите со цигариве. Јас да сум ќе ги забранам за производство, да видам дали ќе умрете без цигари. Колку да се има нешто у рака, чиста навика. Корист- никаква. Штета- огромна.
Исто така нема да умриш ни без ракија, вино, коњак, музика, телевизија, интернет, жени па и без најголем дел од облеката и прехранбените продукти.
Јас сум се да зе забрани и како во Камбоџа да биди кога беа Црвените Кмери.
Кој е За ?

Член од
21 септември 2012
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.443
Исто така нема да умриш ни без ракија, вино, коњак, музика, телевизија, интернет, жени па и без најголем дел од облеката и прехранбените продукти.
Јас сум се да зе забрани и како во Камбоџа да биди кога беа Црвените Кмери.
Кој е За ?
Владе, облека нет ракија вино итн итн не им пречат и штетат на другите кога ги "конзумираш"... нвм, голема дискусија може да се развие на оваа тема.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.094
Поени од реакции
23.561
Владе, облека нет ракија вино итн итн не им пречат и штетат на другите кога ги "конзумираш"... нвм, голема дискусија може да се развие на оваа тема.
Има таква тема, инаку твоето тврдење е во најмала рака дискутабилно, посебно за алкохолот.
Исто е дискутабилно што е поштетно, дали чад од цигари или денешното сувомеснато, но како што реков има таква тема па повели

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
значи почнав со крадење од дедо ми мте и од баба ми партнер, од комшиите шо ги криеја по хидранто крадев сет, па после коа почнавме да ги конзумираме секојдневно удривме на родео филтер(22 денариии, пуууу да заѓинеш труејќи се), па коа ѓи снема краток период бренд бело, и од втора средно па навака бос меко

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
На првата цигара не се сеќавам, ама првите „за озбилно„ ми беа

Закон цигара ми беше долги години.

Член од
8 декември 2010
Мислења
84
Поени од реакции
16
Дали кај нас се продаваат Winston ONE?

Член од
6 септември 2008
Мислења
58
Поени од реакции
8
Дали кај нас се продаваат Winston ONE?
Овие цигари ги нема кај нас, за жал нашиот пазар е многу сиромашен со цигари, ги има само овие што ги гледаш на сајтов http://www.doma.com.mk/artikli.aspx?KatID=675&GlavnaID=9&ProdID=1&Filter=0&Strana=6&Sort=4. Иначе јас сум човек што цел живот дегустирам цигари и УЖИВАМ во мирисот на цигарите и тутунот(читај смрдеата) ама пушам по една, до две цигари на ден.(затоашто мн добро знам што содржат, колку се штетни, и како предизвикуваат зависност). Како мал почнав со пури, значи доста долго искуство имам :D. Ги имам пробано сите цигари кои се продаваат на нашиот пазар, дефинјитивно најубав шмек(блиску до вистинскиот тутун) имаат Camel(жолтите) и Davidoff-Gold, другите цигари немаат шмек на тутун, повеќе мирисаат на цвеќе-особено WINSTON. Веќе подолго време пушам Давидоф Голд и рамни им нема ОСВЕН American Spirit, цигари кои брат ми ми ги довлече пред неколку дена, се работи за цигари изработени од 100% чист тутун-без адитиви(кои инаку во сите останати брендови ги има во изобилие). За жал кај нас неможат да се купат....така што ќе продолжам да уживам со канцерогените Давидоф :). Иначе не се лажете дека пушењето е НАВИКА, тоа е ЗАВИСНОСТ и точка. Доброто е во тоа што како што ќе го научиш мозокот така ќе ти бара Никотин, ако бидеш дисциплиниран и имаш самоконтрола па се научиш со една/две цигари нема да ти бара мозокот многу никотин, а ако се научиш со 15 цигари на ден, па после сакаш да ги намалиш-си се зезнал, тешко тебе. Еве ви по една фотка сликана вчера од Американ Спирит и добрите и стари давидоф :)

Kajgana Shop

На врв Bottom