Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
и на тие и на некои наши незнаат да одат а истчале 3,2 км ,у рацене салама се а напарвиле склекови и згибови јас лично неколкумина познавам ама тоа е ФУромиоја пуста
Епа ако има такви како што тврдиш, тие на крај ќе си добијат некоја функција за насочување на раскрсница.

Иако јас не верувам дека има неспособни таму за згибови трчање и тако дање.

Не сум се заинтересирал многу подетално околу ова, али имам гледано на телевизија за легија на странци и доста е тешко ко шо гледам да се стане нивни член.
Кои се предусловите за таму, јазик дали е доволен англиски или мора и француски да се знае покрај физичките тестови, друго што треба да се поседува за да се стане нивни член?

Не сум се заинтересирал многу подетално околу ова, али имам гледано на телевизија за легија на странци и доста е тешко ко шо гледам да се стане нивни член.
Кои се предусловите за таму, јазик дали е доволен англиски или мора и француски да се знае покрај физичките тестови, друго што треба да се поседува за да се стане нивни член?

абе не е проблем за влез во легија барат 45 стомачни 4 згибови бип трчање и 3 км за 13 минути али имаш многу психички прегледи нив му требат психички спремни луѓе оти првиот договор е 5 години годишно 8 месеци си на терен остантатите во касарна а физички они ќе те спремнат и француски не е проблем таму ќе научиш имам еден пријател таму он е со 8 одд :)

абе не е проблем за влез во легија барат 45 стомачни 4 згибови бип трчање и 3 км за 13 минути али имаш многу психички прегледи нив му требат психички спремни луѓе оти првиот договор е 5 години годишно 8 месеци си на терен остантатите во касарна а физички они ќе те спремнат и француски не е проблем таму ќе научиш имам еден пријател таму он е со 8 одд :)
Во која смисла психички спремен?
Еве факултет завршувам и тоа сум стипендиран со 9.47 просек на технички факултет (градежен), али не гледам иднина во нашава ебана земја за 15 илјади плата да работам ко црнец и цел живот да мизерувам. Англискиот го знам и германски едно 40%.

Поранешните „волци“ се најценети војници во Авганистан

Македонците се особено ценети во приватните компании за обезбедување во Авганистан. Ако се соберат македонските специјалци што денес работат во приватни компании во Авганистан, може да се направи најдобрата специјална единица на Балканот, вели нивниот брат по оружје, поранешниот пилот Зоран Велковски.

За своите поранешни колеги од АРМ, а сегашни од приватните компании, вели дека се докажани како врвни професионалци. Платата зависи од рангот и од видот на работата. Почнува од три илјади и се движи до 15, некогаш и 20 илјади долари. Поранешните специјалци што работат на обезбедување конвои дневно ги заработуваат своите некогашни месечни плати. Таму веќе со години работат поранешни специјалци на АРМ. Велковски вели дека ги има доволно за да се состави една добра специјална единица. Особено се ценети, а Американците ги сметаат за свои, поранешните „волци“, чија репутација е легендарна.

Kако поранешен припадник може само да ти кажам дека најценети се оние кои доаѓаат од земјите каде што англискиот е мајчин јазик.
Овде македонците ги рачунаат како TCN Тhird Country Nacionality, националности од третиот свет, па така дури и јужно африканците имаат поголема улога и се поценети од македонците, има и наши на големи функции али се многу малце, може на прсти да се набројат.

Во која смисла психички спремен?
Еве факултет завршувам и тоа сум стипендиран со 9.47 просек на технички факултет (градежен), али не гледам иднина во нашава ебана земја за 15 илјади плата да работам ко црнец и цел живот да мизерувам. Англискиот го знам и германски едно 40%.

не значи ти ако си завршил факултет со 9.47 просек и дека си психички спремен има заебанции и тоа големи имав еден пријател тиа гестапо типовите го прашувале дали ке дозволел да имале секс со женскаму типот се изнервирал и му а удариле клоцата башка тоа одиш на мисии а војната не а како на филмовите иначе ти па ако си намислил да одиш вади карта автобуска имаш автобус до Белград и послем од Белград имаш директен автобус до Марсеј тами имаш касарна оди пријави се 13 дена се прегледите секоја ден ти плајкат по 30 евра од ден додека ти трајат прегледите и ако ги поминиш стануваш легионер ако не опет автобусот и дома
--- надополнето: 28 април 2013 во 17:17 ---
Kако поранешен припадник може само да ти кажам дека најценети се оние кои доаѓаат од земјите каде што англискиот е мајчин јазик.
Овде македонците ги рачунаат како TCN Тhird Country Nacionality, националности од третиот свет, па така дури и јужно африканците имаат поголема улога и се поценети од македонците, има и наши на големи функции али се многу малце, може на прсти да се набројат.

е шо тиа по симпатични ли му се не заебавај секој со својте заслуги па така и ние дозволуваме да не зафркават и ќе го кркаме кој ни е крив

На денешен ден, 28-ми април 2001 година, околу 18 часот во заседа од страна на албанските терористи,кај село Вејце беа масакрирани 4 припадници на единицата ''Волци'' и 4 припадници од единицата ''Тигри''

Роберт Петковски од Бунарџик, Скопје
Бобан Трајковски од Куманово
Игор Костески од Скопје
Миле Јаневски од Македонска Каменица
Марјан Божиновски од Битола
Илче Стојановски од Породин, Битола
Кире Костадиновски Горно Оризари, Битола
Бошко Најдовски Долно Оризари, Битола
Вечна ви слава, почивајте во мир
400735_509215859127950_33263802_n.jpg

На денешен ден, 28-ми април 2001 година, околу 18 часот во заседа од страна на албанските терористи,кај село Вејце беа масакрирани 4 припадници на единицата ''Волци'' и 4 припадници од единицата ''Тигри''

Роберт Петковски од Бунарџик, Скопје
Бобан Трајковски од Куманово
Игор Костески од Скопје
Миле Јаневски од Македонска Каменица
Марјан Божиновски од Битола
Илче Стојановски од Породин, Битола
Кире Костадиновски Горно Оризари, Битола
Бошко Најдовски Долно Оризари, Битола
Вечна ви слава, почивајте во мир
Прегледај го приврзокот 62973
Вечна им Слава али најжалосно е што извршителите на ова кукавичко дело сеуште се на слобода :mad:

е шо тиа по симпатични ли му се не заебавај секој со својте заслуги па така и ние дозволуваме да не зафркават и ќе го кркаме кој ни е крив
Абе кои заслуги, зашто не сватиш, не е тешко едноставно е: нив ги заболе к...т за нас, 98% од нив не ни знаат каде се наоѓа македонија сите мислат дека граничиме со русија се додека не им објасниш каде е всушност македонија а кога ќе им објасниш потоа треба да им објаснуваш уште еднаш дека не сме грци дека сме различни од нив, па од сето ова ти види како они гледаат на нас.

не значи ти ако си завршил факултет со 9.47 просек и дека си психички спремен има заебанции и тоа големи имав еден пријател тиа гестапо типовите го прашувале дали ке дозволел да имале секс со женскаму типот се изнервирал и му а удариле клоцата башка тоа одиш на мисии а војната не а како на филмовите иначе ти па ако си намислил да одиш вади карта автобуска имаш автобус до Белград и послем од Белград имаш директен автобус до Марсеј тами имаш касарна оди пријави се 13 дена се прегледите секоја ден ти плајкат по 30 евра од ден додека ти трајат прегледите и ако ги поминиш стануваш легионер ако не опет автобусот и дома
--- надополнето: 28 април 2013 во 17:17 ---

Другар важам за доста смирен тип и не подлегнувам лесно на провокации, е сега можи да не значи ни тоа многу али животов ме ебава на секој чекор и ме научи маката на многу работи. Да сме здрави и живи ако е се сменат работите за наредна година ќе си ја пробам среќата, дотогаш тренирање и спремање само ми останува.

Другар важам за доста смирен тип и не подлегнувам лесно на провокации, е сега можи да не значи ни тоа многу али животов ме ебава на секој чекор и ме научи маката на многу работи. Да сме здрави и живи ако е се сменат работите за наредна година ќе си ја пробам среќата, дотогаш тренирање и спремање само ми останува.
Тогаш спреми се да оснатеш смирен дури и кога ќе те прашаат дали имаш девојка, зашто ако одговориш дека имаш ќе ти речат дека сега она се ебе со друг а ако речеш дека немаш пак добиваш одговор како:па нормално види се колку си грд која ке те сака,да поздравуваш дрво, да му мочаш на другарчето до тебе во чизма и да ти мочаат во чизма и така да се шеташ цел ден, да глумиш куче и лаеш по криволак како ненормален, да правиш по минимум 500 склека дневно не одеднаш ама сега 20 па потоа 30 итд, да трчаш по минимум 10 км дневно, да спиеш по 30 минути и да те будат со топовски удар итд.

еден совет, кога ќе отидеш исклучи го мозокот, не мисли на ништо друго освен дека сакаш и можеш да станеш волк, зашто ќе паднеш физички, сите паѓаат дури и најспремните а кога тоа ќе се случи скоро 80% паѓаат и на психа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom