Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Знам бе за тоа братче знам али јебига кога не се платени нашите во пСО поради нискиот буџет кој со години им се смалува поради ГРУЈО :drk: ќе одат во други држави.Плус тоа има и многу кои се префрлуваат и во тигрите а повеќе во ЕБР.Се знае убаво си кажаа државата гледа на МВР како мајка а на АРМ како маќеа јебига МВР ќе не брани од Албанците пак ако се згусти такa ГРУЈО мисли и таа со него БРКОЊА.Јебига али јас шо и да е и како и да е си ги сакам волците оти се најдобри иако работат во најгрозни услови. ќе го напишам мотото на САС кое сега е баш за тука WHO DARES WINS.:icon_mrgr:

абе не дека сум за грујо ама ка шо гледам според тоа како го критукуваш може некогаш и ќе влезиш како пфв :):свиркам:

абе не дека сум за грујо ама ка шо гледам според тоа како го критукуваш може некогаш и ќе влезиш како пфв :):свиркам:
Епа сегаааа шо биде биде ама признај си дека се лошо шо се случи у армијата е се заради него ама ајде не сакам темата да ја однесеме у дискусија за политика.Ако сакаш за тоа можеме да си пишаме у инбох

Епа сегаааа шо биде биде ама признај си дека се лошо шо се случи у армијата е се заради него ама ајде не сакам темата да ја однесеме у дискусија за политика.Ако сакаш за тоа можеме да си пишаме у инбох

абе да си беме на руската страна може ке имаме сеа добра армија ама ни заминаме од страната на америка а чим сме таму нормално дека ќе тониме Грујо мора да го слуша чичко Обама сакате европа и нато ако беа толку европа и нато немаше грција да заглаве така да моли те се да не влезиме во еврпа оти тогаш ке нема никаква армија само ќе се зголеме бројот на желките не за другото за да можат да не тепат ка ке има штрајкови. :LOL:

Јас имам и знам неколку мои пријатели кои се платеници во Афричките земји, кои обезбедуваат транспорт на дијаманти а и ВИП личности во тие земји.Тие многу се фалат за тоа колку пари зимаат и така е тоа го гарантирам.позз

Мои познаници ми спомнуваа плати од 5-10.000 $ за обезбедување конвои и сл. на блискиот исток... Тука некаде се и во афричките земји ???

абе дечки обезбедувањето конвои не е баш лесна работа имам слушнато за еден тип од србија Горан Франкович типот бил во легија на странци 4 години мислам не сум баш сигурен али знам дека загинал во престрелка додека обезбедувал конвој тоа му било прв пат да учествува во престрелка иначе не бадиала рекле ако не ти е судено да бидиш војник првиот куршум шо ќе летне ќе те скине тебе :)

Дечки да им дадеме почит малце на Хероите
cf04b9a28f2drtghrth56u5630b8caba0fb914c19ec4.jpg
Денеска беа одбележани 12 години од трагичното загинување на припадниците на АРМ кај Вејце.
За таа цел, полкот за специјални операции на АРМ, денеска со пригодни активности им оддаде почит на четворицата поранешни припадници на пСО кои на 28-ми април во 2001 година ги загубија животите.
Во чест на загинатите Роберт Петковски, Бобан Трајковски, Миле Јаневски и Игор Костески, на спомен обележјето пред баталјонот за специјални намени во касарната „Илинден“ во Скопје, венци со цвеќе положија делегации на МО и ГШ на АРМ предводени од началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески и државниот секретар во МО Сашо Стефаноски, семејствата на загинатите припадници на пСО, делегации од пСО, единиците на АРМ кои се лоцирани во касарната „Илинден“, МВР и други

Дечки да им дадеме почит малце на Хероите
cf04b9a28f2drtghrth56u5630b8caba0fb914c19ec4.jpg
Денеска беа одбележани 12 години од трагичното загинување на припадниците на АРМ кај Вејце.
За таа цел, полкот за специјални операции на АРМ, денеска со пригодни активности им оддаде почит на четворицата поранешни припадници на пСО кои на 28-ми април во 2001 година ги загубија животите.
Во чест на загинатите Роберт Петковски, Бобан Трајковски, Миле Јаневски и Игор Костески, на спомен обележјето пред баталјонот за специјални намени во касарната „Илинден“ во Скопје, венци со цвеќе положија делегации на МО и ГШ на АРМ предводени од началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески и државниот секретар во МО Сашо Стефаноски, семејствата на загинатите припадници на пСО, делегации од пСО, единиците на АРМ кои се лоцирани во касарната „Илинден“, МВР и други
Братче бе а зошто уште сега тоа се случи на 28 а сега сме 26.Што е причината ?

Братче бе а зошто уште сега тоа се случи на 28 а сега сме 26.Што е причината ?
28 e nedela
--- надополнето: 26 април 2013 во 16:03 ---
ДЕнот кога Командант ФОрина пребега во УЧК ,денот кога згаснаа 4 животи убиени од заседа
рака давам дека тој е одговорен за овие убиства

28 e nedela
--- надополнето: 26 април 2013 во 16:03 ---
ДЕнот кога Командант ФОрина пребега во УЧК ,денот кога згаснаа 4 животи убиени од заседа
рака давам дека тој е одговорен за овие убиства
Братче мислиш 8 животи паднаа.

Петок, 26 Април 2013 14:08
Министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, денес во центарот за обука ги посети кандидатите за полициски службеници.
g3.jpg
Јанкулоска нагласи дека идните полициски службеници добро ја совладуваат обуката, а мнозинството од нив истата ја поминуваат со успешност од околу 60%.
-Деновиве кандидатите ја завршуваат теоретската обука, а од понеделник започнуваат со практичниот дел во секторите на МВР. По 12-месечната обука која ја имаат од 330 избрани кандидати, според успехот ќе се селектираат и финално ќе се рангираат најуспешните 300, кои ќе потпишат договор за вработување во министерството, истакна Јанкулоска.
g5.jpg
Јанкулоска им се обрати на кандидатите посакувајќи им среќа во понатамошната обука.
- На сите вас, со оглед на тоа дека денес е еден од последните денови од теоретската обука, ви посакувам успешна практична работа и успешно совладување на сите компетенции кои треба да ги стекнете во текот на овој период кој е пред вас. Тоа е периодот на практичната работа, а потоа следува финалната и можеби најважната фаза, рангирањето на оние кои најуспешно ја поминале обуката за полициски службеник. Ви посакувамуспешна обука, им порача министерката.
g8.jpg
Таа додаде дека процесот на селекција се покажал како квалитетен и успешен. Во годината 2012/2013 за вработување во МВР беа пријавени над 7.000 кандидати, од кои 330 влегоа во финалниот круг.
Четириесет од нив се жени, а 290 мажи. При селекцијата запазен е и принципот на етничка припадност.
g9.jpg

375996_10151348145891682_1759947567_n.jpg

воа на сликата ка шо гледам книга изгледа е и ако е книга знае ли некој кај може да се најде

какви неспособни луѓе се примени тука
Грешка си ;)

Једино неспособни се рамковните. Они плаќаат по 12 илјади евра, за да влезат.

Грешка си ;)

Једино неспособни се рамковните. Они плаќаат по 12 илјади евра, за да влезат.
и на тие и на некои наши незнаат да одат а истчале 3,2 км ,у рацене салама се а напарвиле склекови и згибови јас лично неколкумина познавам ама тоа е ФУромиоја пуста

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom