Препорака за програм за дизајнирање

• Креатор на темата Креатор на темата mountain
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Ми треба програма некоја како аутокад ама да е полесна за работење.
нешто како за цртање на мебел,надворешни ентериери на објекти,итн....

Ми треба програма некоја како аутокад ама да е полесна за работење.
нешто како за цртање на мебел,надворешни ентериери на објекти,итн....
Многу ти е општо ова со мебел и надворешни ентериери. Прецизирај точно. :)

Многу ти е општо ова со мебел и надворешни ентериери. Прецизирај точно. :)
сакаш 3д да работиш да дизајнираш предмети ? полесно не можеш да најдеш, maya и cinema4d работи ги, лесно нема
И Мајата го пробав не ми лежи.Поточно треба да дизајнирам балконска ограда.
фала на одговорот ќе го пробам и овој cinema4d .
Програм за креирање на мебел и кујнни не можев да најдам ниаде па затоа барав препорака и за тоа.

http://www.sketchup.com/download/gsu.html
google sketch up 8
ем бесплатен, ем лесен за користење.
Научи го да го користиш добро, и после нема да ти е тежок аутокад.
Јас првен го научив овој скетчапов, а потоа се префрлив на Аутокад.
еве ти нешто за дизајн на кујнски елементи

И Мајата го пробав не ми лежи.Поточно треба да дизајнирам балконска ограда.
фала на одговорот ќе го пробам и овој cinema4d .
Програм за креирање на мебел и кујнни не можев да најдам ниаде па затоа барав препорака и за тоа.
тогаш пробај со solid works

Solidworks ти е инжинерски програм, CAD, и е доста лесен да се научи. Јас работам на него, и од 2010 има доста промени направено на подобро, во поглед на рендерите, анимации, камери и сл. Пробај го него, мада за мебел, интериери и архитектура најмногу во светот се користи 3D Max со Vray или Mentalray рендер. Исто така Maya ти е добар програм, најдобар за ефекти како вода, огин, чад, експлозии и сл. но и добри рендери вади за интериери и сл.

Вака, го инсталирав Google SketchUp 8 про, нацртав план, одам на view in google earth, ја става куќата во некое си место во Америка:pos: Подесувам рачно локација или го снимам како kmz фајл, го внесувам во google earth пак си е*е мајката у Америка:pos:
Како може нешто да нацртам во скечап и да го внесам во google earth на точна моја локација и истото да биде снимено да биде видливо за сите. Барав преку building maker, кажува дека локацијата не е достапна за планирање ова она.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom