Чувствата на мажите за разлика од понежниот пол

A

AnFem

Гостин
Мислам дека ја промашуваш поентата
.
Не се работи за тоа дека мажот не може повеќе пати да се заљуби во текот на животот,тоа би било апсурдно и нереално но сепак во срцето на секој маж постои само една жена која ја идеализира,која ја сакал или ја сака со целото свое битие и ја става на пиедесталот,бидејќи таму има само едно место.За таа жена е подготвен да прави секакви дела и недела,да го изгуби паметот и да се однесува како мало детенце кога е во нејзино друштво,да се откаже од своите идеали и самиот себе за да и удоволи на љубената и да се чувствува среќен поради тоа,да лови егзотични животни и убива ретки змии за да ја направи среќна својата љубена,да го откачи друштвото за најважната фудбалска утакмица бидејќи треба да оди на концерт на Самарџич бидејќи она нема со кого да оди(а он не може органски да ги поднесе неговите песни)...и да не редам беспотребно,мислам дека сфаќаш што сакам да кажам.

И по некое правило,но не секогаш,таа посебна девојка му е бивша,бидејќи животот обожава да си поигрува со луѓето кои се така искрени и наивни.И мажот во секоја наредна врска е резервиран и баш поради тоа не можат наредните да се споредуваат со посебната,но тој пак ќе се заљуби,но никогаш нема да биде исто како со неа.

Не знам дали е ова случај кај жените,но мислам дека се многу пофлексибилни кога се во прашање емоции.
Значи пак излегува како што кажа Крејзи... Некои индивидуи после повредувањето не сакаат да го отворат срцето повторно. Јас ќе кажам дека ова нема никаква врска со сите мажи, имам една моја блиска особа која знае да сака и секогаш е подготвен да даде се’ за особата што ја сака, без разлика колку бил повреден претходно. И немој сега да ми кажеш „ок, секогаш има исклучоци“ :) затоа што токму тоа сакаме да го докажеме, дека зависи од човекот, не од полот.

Член од
17 февруари 2013
Мислења
575
Поени од реакции
481
Види, сите имале некој човек во животот кој посебно ги погодил, им останал во сеќавање и сл. Меѓутоа, не е дека не може да се сака пак. Може одредена врска со некој да не промени, да не натера да созрееме и сл., ама не може да ни ја одземе способноста да сакаме. Сами си ја одземаме способноста да сакаме заради страв, ставени ѕидови, преголем песимизам, цинизам и сл. Еднаш си се изгорел, мислиш пак ќе биде така. Може да се сака пак, само треба човек да си дозволи тоа.
Да,ама ако си се изгорел повеќе од еднаш ,нормално дека ке ставаш зидови околу себе.Многу пати до сега имам слушнато муабет од мои познанички во стилот ,затрескан е во мене го вртам ко шо сакам.Е толку се ценит лјубовта во денешно време.

A

andrea85

Гостин
Ма каква разлика. Што оти сум женско, ама сум туш ладна изрелаксирана. Порано имаше ситуации да хистеришам , љубоморам,лигавам и све својствено на нас . Ама машките се поприбрани бре, поискулирани, пореални....додуша повеќето .
Ако некој еднаш ако се изгори о леле мајко, какви зидови., нема да ебе жива сила покасно...Значи се зависи од карактер,личност,преживеана животна историја...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Значи пак излегува како што кажа Крејзи... Некои индивидуи после повредувањето не сакаат да го отворат срцето повторно. Јас ќе кажам дека ова нема никаква врска со сите мажи, имам една моја блиска особа која знае да сака и секогаш е подготвен да даде се’ за особата што ја сака, без разлика колку бил повреден претходно. И немој сега да ми кажеш „ок, секогаш има исклучоци“ :) затоа што токму тоа сакаме да го докажеме, дека зависи од човекот, не од полот.
До толку ли е :tapp: па не може да свати дека го тролаат

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Од каде тоа дека го тролаат?
Па имаш пишано
А од истата особа

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ако некој го повредиш ненамерно, дали тоа значи дека го тролаш?
Ненамерно 1-2 толерирам ама ако помине во навика е тогаш е лошо.
И јас ставав рака во оган за еднаш за една девојка,ама кога и прејде во навика ја откачив

M

Muranyi

Гостин
Темата е поставена така што ги става сите мажи во ист кош,па оттаму и правецот на дискусијата и потребата од генерализација.Сепак,тврдам врз основа на моето искуство и собрани информации на мои другари и познаници,можеби некој нема да се пронајде и секако дека постојат исклучоци,не знам зошто ми го ускратуваш правото да го кажам тоа:)

Доколку твојот другар се поставува така во секоја врска и вложува максимум без разлика колку и да бил повреден од претходната и независно од негативното искуство,на секој таков има 9 мажи(лупам бројка,не ме сфаќај буквално) за кои не важи ова правило и кои секогаш имаат резерви во иднина откако ќе им биде "скршено срцето".Можеби јас грешам,имам таков круг на другари па сум во заблуда,но тоа е моето мислење.Генерално земено,тоа е општиот впечаток кој се добива доколку говориме за мажите и секако дека зависи од полот,бидејќи природата на мажот и таа на жената се разликуваат меѓусебно.

Пишав и ќе повторам,жените во однос на емоции,врски,заљубувања се многу пофлексибилни во однос на мажите,ти можеби ќе кажеш и похрабри и јас би го прифатил тоа.Но,генерално,се разликуваат од мажите.Башка мажите не патат од ПМС,па ај кажи дека биле исти:D

A

AnFem

Гостин
Сепак,тврдам врз основа на моето искуство и собрани информации на мои другари и познаници,можеби некој нема да се пронајде и секако дека постојат исклучоци
Exactly! Твоето опкружување и те како влијае на твојот начин на размислување. Од тука произлегува дека тоа не е „природата на мажот“, туку таквото однесување е наметнато со текот на времето. Е сега, зависи кој колку ќе дозволи да му се влијае.

Kajgana Shop

На врв Bottom