A
AnFem
Гостин
Каква расправија? Немам јас никаков проблем со машките, припази го муабетот погоре. Амеба!Ако е за тебе ова расправија тогаш нешто имаш тенок фитил и најверојатно не е до машките проблемот туку......
Каква расправија? Немам јас никаков проблем со машките, припази го муабетот погоре. Амеба!Ако е за тебе ова расправија тогаш нешто имаш тенок фитил и најверојатно не е до машките проблемот туку......
Исто ти е бе дали ти ќе налеташ на автобус или он на тебе кога ќе наеб*ш ја занемаруваш разликата.Повеќе веројатно е дека на неа налетуваат.
Мене ми делува како да е второто. А ја нема да се изјасни...Мене некако саркастично ми звучеше.
Или налетала на некој ептен заебан тип.
И јас чекам да се јави да видиме кој ги разбира подобро жените.Мене ми делува како да е второто. А ја нема да се изјасни...
Упс сум префрлил, јбг извињавам сеКаква расправија? Немам јас никаков проблем со машките, припази го муабетот погоре. Амеба!
Не се согласувам. Премногу е преценет моментот, машко ко шо знае да сака никој не знае. Мислам, не дека ги потценувам машките, воопшто, баш напротив секогаш зборам за тоа дека и мажите знаат да љубат, за мене тука нема разлика, ама сеа и премногу драми се прават од тоа според мене. Демек, машко е, уаууу се заљубил еднаш и сега крај на светот е ако го повредиле, па демек не може пак да сака. Тоа не е до сакањето, до егото е. Ме повреди еднаш таа, е више никоја нема пак да ме повреди - тоа е моментот. Егото и суетата што дозволил да го повреди некој. И заради тој став, може да ја испушти вистинската љубов на својот живот заради ставот “еднаш сакав - не можам пак“. На секој човек со кого сме биле сме дале дел од себе и сме го сакале на некој начин, ама штом не успеало - животот оди понатаму. Животот не застанува за никого. Сите сме биле повредени, тоа не значи дека нема да се појави некоја личност која сето тоа што било претходно ќе успее да го надмине и да направи ко тие претходно да не постоеле."Женско може да се заљуби и затреска во некого вистински повеќе пати, машкото сака на таков начин само еднаш, и никогаш повеќе."
Ова го кажа една мудра пријателка . Парафразирано, но таа е мислата.
Чисто се согласив со другарката поради лично искуство . Кога ја кажа таа мисла како некој да ми мавна шамар, со една реченица ми го опиша досегашниов љубовен живот. Дека не е вистина, не знам, можеби не е, и во право си. Но тоа би играло улога кај другите. Кај мојов случај, се чини дека е сепак вистина. Камо да не беше така.Не се согласувам. Премногу е преценет моментот, машко ко шо знае да сака никој не знае. Мислам, не дека ги потценувам машките, воопшто, баш напротив секогаш зборам за тоа дека и мажите знаат да љубат, за мене тука нема разлика, ама сеа и премногу драми се прават од тоа според мене. Демек, машко е, уаууу се заљубил еднаш и сега крај на светот е ако го повредиле, па демек не може пак да сака. Тоа не е до сакањето, до егото е. Ме повреди еднаш таа, е више никоја нема пак да ме повреди - тоа е моментот. Егото и суетата што дозволил да го повреди некој. И заради тој став, може да ја испушти вистинската љубов на својот живот заради ставот “еднаш сакав - не можам пак“. На секој човек со кого сме биле сме дале дел од себе и сме го сакале на некој начин, ама штом не успеало - животот оди понатаму. Животот не застанува за никого. Сите сме биле повредени, тоа не значи дека нема да се појави некоја личност која сето тоа што било претходно ќе успее да го надмине и да направи ко тие претходно да не постоеле.
Од патење по некогаш и вчера, ги испуштаме сега и утре.
Види, сите имале некој човек во животот кој посебно ги погодил, им останал во сеќавање и сл. Меѓутоа, не е дека не може да се сака пак. Може одредена врска со некој да не промени, да не натера да созрееме и сл., ама не може да ни ја одземе способноста да сакаме. Сами си ја одземаме способноста да сакаме заради страв, ставени ѕидови, преголем песимизам, цинизам и сл. Еднаш си се изгорел, мислиш пак ќе биде така. Може да се сака пак, само треба човек да си дозволи тоа.Чисто се согласив со другарката поради лично искуство . Кога ја кажа таа мисла како некој да ми мавна шамар, со една реченица ми го опиша досегашниов љубовен живот. Дека не е вистина, не знам, можеби не е, и во право си. Но тоа би играло улога кај другите. Кај мојов случај, се чини дека е сепак вистина. Камо да не беше така.
многу мудроВиди, сите имале некој човек во животот кој посебно ги погодил, им останал во сеќавање и сл. Меѓутоа, не е дека не може да се сака пак. Може одредена врска со некој да не промени, да не натера да созрееме и сл., ама не може да ни ја одземе способноста да сакаме. Сами си ја одземаме способноста да сакаме заради страв, ставени ѕидови, преголем песимизам, цинизам и сл. Еднаш си се изгорел, мислиш пак ќе биде така. Може да се сака пак, само треба човек да си дозволи тоа.
Мислам дека ја промашуваш поентатаВиди, сите имале некој човек во животот кој посебно ги погодил, им останал во сеќавање и сл. Меѓутоа, не е дека не може да се сака пак. Може одредена врска со некој да не промени, да не натера да созрееме и сл., ама не може да ни ја одземе способноста да сакаме. Сами си ја одземаме способноста да сакаме заради страв, ставени ѕидови, преголем песимизам, цинизам и сл. Еднаш си се изгорел, мислиш пак ќе биде така. Може да се сака пак, само треба човек да си дозволи тоа.
^ ^ THIS. Тоа со барањето карактеристики (па и маани), кои ги имале бившите, во сите нови ликови, е скоро автоматски. Те чукнува самореализација кога ќе се фатиш дека го правиш тоа. Лош "А-ха" момент.И по некое правило,но не секогаш,таа посебна девојка му е бивша,бидејќи животот обожава да си поигрува со луѓето кои се така искрени и наивни.И мажот во секоја наредна врска е резервиран и баш поради тоа не можат наредните да се споредуваат со посебната,но тој пак ќе се заљуби,но никогаш нема да биде исто како со неа.
.
Не се мажите толку специјални. Не ја промашувам поентата ич.Мислам дека ја промашуваш поентата
.
И по некое правило,но не секогаш,таа посебна девојка му е бивша,бидејќи животот обожава да си поигрува со луѓето кои се така искрени и наивни.И мажот во секоја наредна врска е резервиран и баш поради тоа не можат наредните да се споредуваат со посебната,но тој пак ќе се заљуби,но никогаш нема да биде исто како со неа.
Не знам дали е ова случај кај жените,но мислам дека се многу пофлексибилни кога се во прашање емоции.