Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.254
- Поени од реакции
- 12.265
Па дај кажи од каде да ти даваме одговори и ќе ти даваме....
Што ја тегавиш работата...
Па дај кажи од каде да ти даваме одговори и ќе ти даваме....
Како се пади човек од една држава ако некој умрел од затруена „вода“?
Тие се во Италија а приказната ја измислила вдовицата по враќањето во Англија???....
И ти во тоа веруваш...
После – како што е речено – острите напади на фашистичката партија и по скандалите со дневниот печат тој беше протеран засекогаш од Италија. Подоцна ги напиша “Песните за Италија” (Songs for Italy), хумористична збирка од поеми со презир кон Мусолини и Фашистичката Партија."
http://www.oto-mk.net/?page_id=63&page=3
Како бе го има нападнато?...
Дали знаеш дека Кроули бил во Париз, каде Г. имал школи, и кога сакал да се запознае и да влезе во школата на Г., истиот го има нападено?
За О.Т.О може да истражува некој што е надвор од редот, која логика е да истражувам, кога сум во Редот? Кога гледам што се случува?Фратер Ипси...ти по мене клисар ке си останеш во сектата. Повторуваш напамет тоа што ти напишале, наместо да одеш и да се информираш малку повеќе.
Истражување, сомнеш,работа.....беа твои зборови на подфорумов религија до скоро време. Одеднаш се претвори во догматичар и слеп послушник на светата книга на Кроули.
Него тоа си е твоја работа, ако сакаш слепо да веруваш јас се слагам и со тоа. Реков дека кај монотеистичките религии и секти, слепата верба е најголема карактеристика.
Еден ден ќе ти објаснам како погрешно го тумачите поимот Воља кај човекот....друг пат тоа.
Незнам, еве просветлиме.Него ај нешто друго да те прашам дали знаеш.
Дали знаеш дека Кроули бил во Париз, каде Г. имал школи, и кога сакал да се запознае и да влезе во школата на Г., истиот го има нападено?
Не бе нападнато, читај подобро...нападено.Како бе го има нападнато?
Со боксови и клоци? Прв пат читам - веднаш давај линк до информацијата како тоа Кроули сакал да влезе во школата на Ѓурџиев...
И која школа ја имал Ѓурџиев што му се допаднала на Кроули толку во Париз?
Давај веднаш аргументи за ова тврдење, линкови...што имаш, наслов на книга... автор
Можеби зборот „тумачење“ не е соодветен за да ме разбереш, ама мислам дека разбираш што сакам да ти кажам.Не дека јас ќе ти кажам ти како да го тумачиш тој збор, било погрешно било точно, него начинот на употребата на тој поим во пракса е погрешен.За О.Т.О може да истражува некој што е надвор од редот, која логика е да истражувам, кога сум во Редот? Кога гледам што се случува?
И веќе имам објаснето дека догми во Редот нема! Јас во телемата си ги препознав сопствените ставови и согледувања. Оди на темата за Телема и гледај какви дијалози имаме водено јас и Хептаграм пред две години, кога не бев ниту член, ниту аспирант. Се е таму запишано!
И ти неможеш да објасниш некому како "погрешно тумачи" било што...апсурд е тоа! Зошто се нарекува толкување? Ти ќе влезеш во нечиј ум и ќе знаеш што мисли подобро од него самиот?.
Не гледам проблем и да сакал да биде дел од таа школа... Кроули бил сестран човек. Ако сакал нешто да критикува, морал да го научи ...
Неточно... кај кинезот октавата е само со 5 тона и различна од твоето до до до глупо проклето до кое не може да биде за секој решение...Не бе нападнато, читај подобро...нападено.
Г. не примал секој во школите, строго ги има бирано учениците што ќе ги посетуваат неговите предавања.
Се плашам да не ме пријавиш и затоа ќе прекинам да зборувам за Г.
--- надополнето: 27 април 2013 во 17:15 ---
Еве по мое ќе ти објаснам, па понатака....
Кај Телемата поимот Воља земал погрешен правец, скршнал во октавата и се створила посебна, нова октава, чии крај не доведува до целта, не еволуира, него е „замрзната“ во развојот.
Ти реков, некогаш и ќе ти објаснам....
Немора да значи.Тоа само за аспирантите важи?
Од кога и болдот се смета за навреда?Ќе ве замолам без користење на навредливи зборови од типот - секташи, бедни, медни, муслимански, вакви, такви....
Ова е прва и последна опомена. Доделувам 10 казнени поени на секој навредлив пост.
Истото прашање како Доналт...Ќе ве замолам без користење на навредливи зборови од типот - секташи, бедни, медни, муслимански, вакви, такви....
Ова е прва и последна опомена. Доделувам 10 казнени поени на секој навредлив пост.
Исто и темите за христијанството требе да помогнат на научите нешто, не да вадите само делови од постови и да провоцирате.И темата треба да помогне да научите нешто... не да ми кажувате за тајниот Ред работи кои ги читате од кој знае каде без трошка знаење! Што ви одговара според некоја ваша логика, тоа е точно?
Не е ова религија па да ми философирате како ќе ви текне без да имате трошка познавање од темава... Нели
За да дискутираат религија Плус, двете теми за Телема се од други отворени.Гледај ја сега контрадикторноста на твоето излагање...
Ако не сте религија, а и самиот велиш дека не сте секта, тогаш што мајка барате на подфорумов религија?
.
Цел свет ве рачуна за сатанична секта. и тоа дали те врега или не си е твој проблем.Секташи е навредлив за мене збор бидејќи не сакам невистини, бидејќи О.Т.О. не е секта, РЕД Е, полутаен ред со свои тајни ритуали и пракси!
..