Чувствата на мажите за разлика од понежниот пол

A

AnFem

Гостин
Мажите се бесчувстителни,најчесто емоционални инвалиди кои сакаат по цел ден да се излежаваат на каучот и да гледаат фудбал пиејќи пиво.Зарем човек со чувство би сакал да го прави тоа?
:facepalm: Којзнае на каков олош си налетувала.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мажите се бесчувстителни,најчесто емоционални инвалиди кои сакаат по цел ден да се излежаваат на каучот и да гледаат фудбал пиејќи пиво.Зарем човек со чувство би сакал да го прави тоа?
Навистина едно големо сочувство од моја страна што си налетала на такви нездрави и незрели ликови. Каква судбина, такви црни маки некоја златна душа како тебе да ги искуси ... Навистина животот е толку нефер некогаш ...

Наместо да ти даде маж што пие пиво, да ти опне пијаница кој ке те млати од кур кејф, или наместо да гледа фудбал цел ден да гледа други жени цел ден и на нив да им посветува внимание наместо тебе. Бидејки тоа што го прават го прават со огромна доза страст веројатно тоа е показател дека се поемотивни од тие што ги наброја нели?

Некогаш мислам дека не сте искусиле вистински маки од некој маж кога за вакви срања се жалите, и наместо некој да ви каже дека сте срекни што сте налетале на нормален маж, да ви донесе некој кој ке ви ја воочи разликата на многу директен, суров начин, за да после научите да го цените тој што сте го имале претходно за себе, кој бил со маани, но во споредба далеку подобар, толераблив, и приземјен.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.243
Поени од реакции
23.816
А каде би преферирала да гледаме фудбал и да пиеме пиво.
Во кафана ??
Шо е до мене нема проблем, секако нема да ми пречиш дури чистиш , па да ми се моташ пред телевизор како некоја мачка пред пораѓање.

Channar

гастроентерохепатолог
Член од
3 јуни 2011
Мислења
199
Поени од реакции
255
Секој маж е почувствителен од жена, само што мажот не плаче. КРАЈ

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Секој маж е почувствителен од жена, само што мажот не плаче. КРАЈ
Дека се чуствителни мажите се..Ама дека се почуствиителни од жените тоа не знам...
Може да ми дадеш факти за ова што го тврдиш?
Не е срамно и мажот да заплаче,тоа се искажување на чувства...Ако пролее солза за некоја жена не значи дека е пичка во душа.
Друга работа...Факт е дека постојат мажи кои се кретени,идиоти(*набројува уште епитети)и не и посветуваат доволно внимание на својата партнерка но и постојат мажи кои би дале се за да ја усрекат љубовта на својот живот.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
Дека се чуствителни мажите се..Ама дека се почуствиителни од жените тоа не знам...
Може да ми дадеш факти за ова што го тврдиш?
Не е срамно и мажот да заплаче,тоа се искажување на чувства...Ако пролее солза за некоја жена не значи дека е пичка во душа.
Друга работа...Факт е дека постојат мажи кои се кретени,идиоти(*набројува уште епитети)и не и посветуваат доволно внимание на својата партнерка но и постојат мажи кои би дале се за да ја усрекат љубовта на својот живот.
Искрено не верувам дека ќе најдеш некаков доказ за дотичниов случај.
Друго нешто, ако некое машко не плаче и не покажува чувства не значи дека нема чувства.
Голем број не сакаат да се експонираат, а уште поголем број не сакаат да испаднат „пички“ во очите на заедницата па и не е толку чудно што не доаѓаат до израз чувствата за разлика од женските(барем поголемиот дел) кој пушта солзи за секоја ситница.
--- надополнето: 26 април 2013 во 23:55 ---
:facepalm: Којзнае на каков олош си налетувала.
Јас па мислев комплименти ни дава.
Што има лошо во тоа да гледаш фудбал и да шиеш пиво :D

A

AnFem

Гостин
Јас па мислев комплименти ни дава.
Што има лошо во тоа да гледаш фудбал и да шиеш пиво :D
Нема ништо лошо понекогаш да гледаш фудбал и да пиеш пиво, али ако за тебе е комплимент дека си бесчувствителна свиња што не знае ништо друго освен фудбал и пиво, алал нека ти е.

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
Нема ништо лошо понекогаш да гледаш фудбал и да пиеш пиво, али ако за тебе е комплимент дека си бесчувствителна свиња што не знае ништо друго освен фудбал и пиво, алал нека ти е.
Тој дел го прескокнав се трудам да го гледам само доброто во луѓето ;)

Член од
15 мај 2010
Мислења
286
Поени од реакции
332
Како бе така емоциите ги делиме на поседување кај машкиот и кај женскиот пол?
Зарем треба да постои ваква класификација?
Јас пак мислам дека нема врска машко женско,туку постојат и машки а и женски со различен начин на манифестирање на емоциите.

Не се согласувам дека машките се бесчувствителни.
Жените биле препплавени од емоции?Е да,поготово кога имаат наумено нешто материјално.
Нека не се засилат мажите на оваа женско признание,и мегу нив има од истите :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.243
Поени од реакции
23.816
Зависи што подразбираш под ништо друго.
Дај малце поопширно.

smihajlo

Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.243
Поени од реакции
23.816
Нема што јас да расправам поопширно, прашај си ја девојката што ја цитиравме.
Ако е за тебе ова расправија тогаш нешто имаш тенок фитил и најверојатно не е до машките проблемот туку......

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Мене некако саркастично ми звучеше.
Или налетала на некој ептен заебан тип.
Сарказам мила,намененет да ги боцне сите детинести и дволични коментатори на темата.Јас ги обожавам мажите,не би можела толку да ги критикувам и да бидам искрена

Дешифрирање на непознатото...Истиот ден She text me...:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom