Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Лига на Шампиони!!!!или ја како што ја викам-нерешлива загатка на Чичко Манчини!
Оваа година(како редовно)ја посравме работата!
Преклани се правдавме со едно лани со друго ама годинава доста е!
Преку глава ми е секогаш да се жалиме од нешто Оваа година нема оправдување за излезот!СИТЕ СМЕ ВИНОВНИ!!
Како Прв ке го спомнам Мистер Морати кој цело лето си го ладеше и на крај џитна некое милионче колку да се купи Суазо пошто тие од младинците слабо ја грееле клупата!Средниот ред засилување не фала!
Па ние го имаме Камбиасо и Виеира и Занети и Станковиќ 4 доста се за другите не праиме муабет овие луѓе можат 50 утакмици годишно како ништо да ги изиграат и патем се да освојат!
Следи Мистер манчини со неговата перфектна тактика или ја како што ја нарекувам тактика -ДАЈ МУ ЈА НА ИБРАХИМОВИЌ ОН МОЖЕ ДА ПОСЕРЕ СЕ-Па добро бе мајко му стара Ибрахимоќ со 3 таша*и да се родел немаше толку да ја има топката во нозе цело време него го бараат него никаде го нема!Цела сезона не видовме една акција која почнува со пасови од нога до нога со нафрлување и БЕЗ дриблинзи!
Цела сезона се чека од Мајкон да трча како животно по десно да помини 3ца и да му ја намести на нога на некого!Стварно Резил!
следат играчите!Ке ги прокоментирам оние од кои сум разочаран сезонава!
ВИЕИРА-Човекот нема Ф од футбалер па толкава мрза немам видено од 45 германците коа бомбардираа!
Па добро бе да пуштеа барем некое детенце барем топката ке го удреше и ке речеа дека игра!
Станковиќ-Момчето стварно на почетокот на сезоната мислев дека повторно ке има бомбастична сезона 7-8 кола се измори следеше и повреда од која скоро 1 месец беше надвор и сега никако неможе да се пронајде себеси!
Матераци-не дека не се труди но стварно срамота е да го споредам Марко од лани со Марко од оваа сезона!
Па лани Марче наш имаше 10 гола ако не и повеќе на крајот од сезоната оваа година него никаде го нема!тука е и лошата игра со ливерпул каде не по своја волја беше приморан да ја посере работата!
Креспо-Цело време се жали дека немал минутажа и поради тоа не постигнувал голови!Па и Круз лани немаше минутажа па беше втор стрелец мајко му стара-Ернанче братче не е до минутажата си остарел братче!
Луис Фиго-Мајсторот Великанот човекот кој со 1 потег можеше да ја сврти цела утакмица-сега со 200 потега неможе да додаде а не па да ја сврти утакмицата!И за тебе важи истото како кај креспо(притискаат годините)
Суазо-кој ѓаол те натера да дојдеш!што би рекле на маало ЏАБЕ ТИ Е ПАТОТ!
Цела сезона си седи на клупа си грее си грее од греење гламја црн станал!аууу чекај бе он црн си беше простете го немам видено на терен сум заборавил која боја беше!

Постовите се одвоени за поубава прегледност ке го замолам модераторот да не ги составува во 1.
Овој ке го одвојам за луѓето на чиј грб се држи цела игра и се виновни што сме на 1 место во италија!
Хулио Цезар
Немам зборови со кои би ги опишал неговите одбрани мислам дека ЏИЏИ може само вода да му носи!со само 17 голови примено цела сезона сигурно ке влезе во историјата на Интер со златни букви!
Толдо-Нема што да се каже досега само 5-6 утакмици бранеше во лигата и останатите во купот!Одлично се покажа и му дава одлична поддршка на хулио кој знае дека не го оставил голот на некој несмасен!
Тотално подобрен од лани кога глумеше месечар оваа сезона стварно импресионира кога го заменуваше Цезар!
Самуел-штета што се повреди и нема да настапи до крајот на сезоната-Еден од двајцата виновници што цезар нема многу работа сезонава!
Кордоба-вториот дел од Ѕидот пред Цезар исто така повреден до крајот на сезоната,на сите утакмици на кои настапи покажа решителност и лидерство со кое го задржува тимот во целина(еден од оние на кои не им тежат годините)
Мајкон-Најдоброто нешто што се случило на Интер-Новиот Занети само од другата страна на Еурокремот:smir:!
со своите пробивања и одлична игра дефинитивно главниот задолжен за местењето на голови сезонатава!
Максвел-алката која што недостасуваше конечно имаме лев бек што дава се од себе со своите продори до нападот и добрите центаршутеви Максвел е најдобриот лев бек во Интер во последните две сезони!
Чиву-Единственото нешто што стварно се исплакаше да се донесе летото!Одличен како централен дефанзивец Одличен како лев бек Одличен како среден ред!на моменти се прашувам дали може и да брани!Секоја чест за Киву одлично се снајде сезонава!морам да ја напоменам и неговата пожртвуваност за тимот против Ливерпул кога мораше да игра 90 минути со повреда и да не се жали!
Луис Антонио Хименез-момчево помалце ме потсеќаше на Маријан гонзалес од Палермо очекував да се глупира овде онде и да трча како мува без глава!Сепак тој го докажа спротивното!креативец на Интер и според мене ако добие поголема минутажа ке биде новиот ДИЕГО!
КРУУУУЗ-градинарчето цела сезона ќути и буши! редовен стрелец за Интер и за мене многу повеќе покажа од Ибрахимовиќ кој само фрла чалами со своите дриблинзи од кои 80% се неуспешни!

За капитенот нема што да се каже едноставно речникот со футбалски поими(дриблинг.градење,брзина,итн...)неможе да го опише човекот на чиј грб веќе 10 сезони се гради играта на Интер!
Она што некогаш беше Џакинто Факети денес е ХАВИЕР АЛДЕМАР ЗАНЕТИ!!
Последен за кој немам намера да коментирам е ИБРАКАДАБРА!
Променлив играч денеска игра утре не игра!!!Де му е денот де не му денот!на оценка од 1 до 10 би му дал 7 само поради головите и поради неколкуте асистенции!Дриблингот и начинот на кој гледа на футбалот воопшто не ми се допаѓа!

Чиву-Единственото нешто што стварно се исплакаше да се донесе летото

Не се согласувам воопшто.За тие пари ке се купеа играчи што се потребни на тимот,а не овој.И плус лево не е добар,само централен коа игра добро игра.

Добри се вака поединечно коа ке ги оценуваш ама коа ке земеш една заедничка слка за сите мислам дека не поминуваат баш најдобро,тимската игра,тимскиот дух недостасува.

Не се согласувам воопшто.За тие пари ке се купеа играчи што се потребни на тимот,а не овој.И плус лево не е добар,само централен коа игра добро игра.

Добри се вака поединечно коа ке ги оценуваш ама коа ке земеш една заедничка слка за сите мислам дека не поминуваат баш најдобро,тимската игра,тимскиот дух недостасува.
Токму тука на сцена требаше да стапи Манчини и да го воведе тој тимски дух и таа тимска игра-очигледно не успеа!

а за Чиву сметам дека е вистински трансфер во Вистинско време
Самуел(30) Кордоба(32) и Матераци(35) Стари се веќе а Киву има 28 и уште најмалку 6 години пред себе!
За утре се повикани!
Голмани:1 Toldo, 12 Julio Cesar, 22 Orlandoni
одбрана:4 Zanetti, 6 Maxwell,13 Maicon, 16 Burdisso, 24 Rivas, 26 Chivu
Среден ред:11 Luis Jimenez, 14 Vieira, 19 Cambiasso, 21 Solari, 28 Maniche, 30 Pelé.
Напад:8 Ibrahimovic, 9 Cruz, 18 Crespo, 29 Suazo, 45Balotelli
Формата на Џенова е 3 порази по ред
нашата е победа пораз победа(пораз од Ливерпул)
Од Гоал.ком предвидуваат 0-2 ја предвидувам 1-3 со оглед на тоа дека Џенова се слаб тим!
Пренос ке има на Телма ама само 1 полувреме!
после ке се пренесува Рома-Лацио која започнува во 21.15

Извештај за досегашниот дел од сезоната на Интернационале Милано 3/4
И како редовно што правам на секоја четвртина од првенството денес повторно ке ви дадам неколку факти од досегашниот дел од Првенството и купот на Италија и лигата на шампионите!
Италијанско првенство
Вкупно се одиграни 28 кола од кои можеме да видиме дека нашиот омилен тим плеска се пред себе!
Вкупно имаме
67 поени од вкупно 28 одиграни кола
20 победи 7 нерешени и 1 пораз
Вкупно 54 гола постигнато и 17 примено што е највеќе во однос на било кој тим во Италија!
Нападот игра одлично со Ибракадабра и круз кои заедно имаат постигнато половина од овие голови!
Додека одбраната е константа со најмалку примени голови!Хулио Цезар е најдобриот голман во лигата кој со својата игра успеа да се наметне во првиот тим на Бразил а се очекува и да биде избран за голман на сезоната во Италија!
Но не е се така светло како што изгледа последните 5 утакмици на Интер кои резултираа со 2 нерешени и 1 еден пораз им даде знак на Римјаните дека борбата за титулата не е завршена!
Разликата помеѓу Интер и Рома е намалена на 6 бода што и не е некоја голема предност кога знаеме дека Рома игра супериорно на сите 3 фронта и ја уживаат формата на животот!

Поени одиграни победи нерешени загубени дадено/примено
Интер--- [FONT=&quot]67-------[/FONT][FONT=&quot]28--------20-----------7----------------1--------------54-17 --------------[/FONT]

Рома----[FONT=&quot]61--------28---------18 ---------7----------------- 3----------------50-25---------------[/FONT]
[FONT=&quot]Крајот на сезоната ке биде остра борба помеѓу двата ривала но очекувам Интер да ја освои лигата со оглед на тоа дека целата сезона ке пропадне доколку не го направи тоа![/FONT]

hahhah sto ti e na tebe be cezar golman na sezonata?a buffon go zaboravi a?:)

hahhah sto ti e na tebe be cezar golman na sezonata?a buffon go zaboravi a?:)
Каков заборавен Буфон. Тука си е тој.
Си прима голчиња. Не го заборавивме. 24 има сезонава.
Да му се множат.

• Никој не вели дека не е добар голман Буфон. Но има подобри, со подобар рефлекс...
  • Никој не вели дека не бил добар судија Колина. Но има по праведни, поспремни.
  • Никој не вели дека не е добар тренер Мурињо. Но има и подобри стратези...
Интересна работа е кога ќе му остане на некој името. Матераци го знаете како провокатор, и тоа му останало, иако има десетици погнасни, понервозни, попровокаторски фудбалери...

Моментално Цезар брани подобро од Буфон. Без разлика колку напинаат фановите на Јуве!

Точно така.Најмногу ме нервира коа во друштво се праи муабет или на форум и ке се избаци некој шо слушнал коа некој рекол некад дека Буфон е најдобар во свет и тврди тврди ко пијан за плот.

Не мора за Буфон и за друго нешто:пр:Германците се упорни,Бразилците се опасни,Италијаните се бункери итн итн

Цезар е сигурен голман на јужно-американскиот куп за Бразил!
Каде мора да се избори преку Дида,Дони,Гомез сите светски голмани а Буфон против себе ги има Амелија,Толдо едниот недокажан другиот месечар и постар од дедо.го заборавив Абиати голманот на Торино ептен го загрозува Буфон!
Буфон не се знае дали ке оди на Европското најверојатно Толдо ке брани!
П.с.Цезар сезонава има многу помалце примено од Буфон исто и поконстантен е па сеа сам одлучи дали сезонава Џиџи заслужил да биде пред Хулио!
За ланската не праиме муабет немам арч да трошам зборови на Сериа Б!!!

Cezar momentalno e vo top forma no misalm deka Bufon e podobar golman, zaedno so Ceh i Kasiljas se vrvot vo momentot.

Edinstvena mana kaj Cezar e negovata visini, srce mi se trese koga ima nafrleni topki ili korner, nema sansi da sobere topka, a Bufon i Ceh vo taa situacija se zakon.

Inaku definitivno najdobar ovaa zesona e FREJ, se gledase deka e talent uste koga igrase za nas, ama togas ni bese potreben stabilen golman a ne nades i go sitnavme kako i mnogu drugi. Definitivno No 1 vo momentov

Ти изгледа не си ги гледал киксовите на Фреј за Француската репрезентација(во квалификациите за ЕП08)
Мислам дека Буфон неможе да ги покаже своите вистински квалитети сезонава, бидејки прима голови најчесто по катастрофални грешки на одбраната и судиски грешки.
А Цезар дефинитивно спаѓа во топ4 голмани во свет.
Воедно статистиката ке покаже кој е најдобар голман сезонава. Има дечки кој се бават со тоа.

Ти изгледа не си ги гледал киксовите на Фреј за Француската репрезентација(во квалификациите за ЕП08)
Мислам дека Буфон неможе да ги покаже своите вистински квалитети сезонава, бидејки прима голови најчесто по катастрофални грешки на одбраната и судиски грешки.
А Цезар дефинитивно спаѓа во топ4 голмани во свет.
Воедно статистиката ке покаже кој е најдобар голман сезонава. Има дечки кој се бават со тоа.

Frej dobi samo edna sansa i toa na natprevarot protiv Ukrajna, i da go vidov negoviot kiks, ama neznam dali ti si gi gledal igrite vo Fiorentina i kakvi odbrani pravi, ako e za toa i Cezar imase kiks so Npoli on im go podari golot, istoto vazi i za Ceh i Bufon i site ostanati, ne sudi po isklucokoto do praviloto!!!!!

Milan se vkluci vo trkata za Menez, e sea ke bide interesno ke bide kako muabetot za KAKA

Според италијанските медиуми, екипата на Милан наскоро ќе почне преговори со Монако за ангажирање на Џереми Менез - link

Точно така.Најмногу ме нервира коа во друштво се праи муабет или на форум и ке се избаци некој шо слушнал коа некој рекол некад дека Буфон е најдобар во свет и тврди тврди ко пијан за плот.

Не мора за Буфон и за друго нешто:пр:Германците се упорни,Бразилците се опасни,Италијаните се бункери итн итн

cekaj sea sto ti e muabetot?ja rekov deka buffon e mn podobar od cezar i on treba da bide golman na sezonata posto nema konkurencija a toa sto primil poise golovi od cezar ne znaci deka branel poslabo tuku tuka ima udel i odbranata na juve i ima situacii koga ne moze se da fati a odbranata na inter e podobra

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom