Албанија - место за одмор

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.290
Поени од реакции
15.434
по едно место неможе да се оценува една држава.што ќе биди ако некој странец го посети Гостивар,Дебар ,Шутка и стекне впечаток(околу хигиена најмногу),наместо Матка,Охрид,Широк сокак и слични

манастир крај Валона:

калето над Валона

поглед на Валона од калето

една зграда во Валона

планинско одморалиште помеѓу Валона и Дерми

--- надополнето: 20 април 2013 во 11:48 ---
на превојот над Дерми

еден ресторан во Дерми над плажа

јас со детето се капам

поглед на Валона од ресторан над Валона

поглед на остовчината во Ксамил од плажата Бора Бора

на калето над Саранда

плажа во Ксамил
шеталиште во саранда

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Баш на Бора Бора бев во 2010, убава плажа е, се испливаш добро накај островите, а покрај нив еднаш пројде брод, фантастично место, да не е долг патот пак би идел таму.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.290
Поени од реакции
15.434
преку Грција има околу 430 км,околу 50 повеќе него до Ханиоти на краците

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Ние се водевме према гугл, бидејќи прв пат идеме, ја следевме ова маршута М4: Ќафасан - Elbasan - Peqin - Rogozhine - Lushnje - Fier - Valona - Dhermi - Saranda и ни искочи околу 540км.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.290
Поени од реакции
15.434
Преку Грција е све автопат до Игуменица,а од тамо до Саранда има 60 км локален пат.По автопатот низ грција се вози просек 130-150 и многу бргу се стигнува.Замараат само тунелите
Мојата километража заборавив да напишам се однесува од Кичево,не од Скопје.

Инале албанците спремаат втора варијанта од Фиер-Тепелене-Џирокастро-сарнада со комплетно нов пат.Еве некоја слика од гугл

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Преку Грција е све автопат до Игуменица,а од тамо до Саранда има 60 км локален пат.По автопатот низ грција се вози просек 130-150 и многу бргу се стигнува.Замараат само тунелите
Мојата километража заборавив да напишам се однесува од Кичево,не од Скопје.

Инале албанците спремаат втора варијанта од Фиер-Тепелене-Џирокастро-сарнада со комплетно нов пат.Еве некоја слика од гугл

Аха, ма немав тогаш биометриски пасош, инаку ќе си одев долу Парајлија, ем поблизу, ем потопло :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.290
Поени од реакции
15.434
Паралија неможи да се споредува со Албанија,различна класа се.Албанија се оди ако се сака да се оди на одмор,а да не се грижиш за ништо колку кошта.Влези во кој сакаш ресторан,јади и пиј колку сакаш,гиро кога сакаш и колку сакаш(67 денари),пиво на плажа(67 денари),кафе на плажа и тоа италијанско во гланц нови кафемати(23 денари),сладолед децата кога и да посакаат.

Овие работи во грција тешко можат да си се дозволатЌе влезиш 1-2 на пица,и за една фамилија летна пола буџет

Член од
23 март 2011
Мислења
1.168
Поени од реакции
1.051
има ли некој линк за годинава за Албанија за одмор?

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
има ли некој линк за годинава за Албанија за одмор?
Не ти треба линк за до Албанија. Пали кола, земај двајца, тројца другари и оди. Сместување се наоѓа лесно, бар јас најдов таму на лице место. И тоа бев на сред сезона почеток на август. Најубав одмор до сега на кој што сум била. Годинава пак би сакала да одам...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.260
Поени од реакции
84.343
Како и да е, разликата од Грција и Албанија е во класата. Во грција за повеќе пари добиваш подобри нешта, во Албанија полоши - но за помалку пари.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Во Саранда имаше гиро/пицерија, газди беа луѓе од Гостивар и супер си комунициравме (македонски). Ги боли нив *** кои сме и што сме, сосема друг народ е таму.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.527
Поени од реакции
11.489
gjoko-mkd изгледа ти си очекувал иста слика ко од бит пазар, приштина итн затоа ова ти паднало чудно.
у секој поглед понапредни се брат од овие "нашиве" кои сеуште живеаат некаде помеѓу 17- 18век.
јбг некој со сила форсира и се нарекува Албанец.
мислам нашиве затоа мн се скептици коа ке им спомнеш за одмор у Албанија

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Албанија е топ,поготово јужниот дел.Луѓето се премногу љубезни,има и доста македонци што држат ресторани,смештај,албанките се лепоти,не ко овдешниве цели шо се изместени у фацине,доста од нив се и христијани што ти дава и кураж да си ги пробаш шармерските способности

A

andrea85

Гостин
I jas slusav ubavi raboti za Ksamil-Albanija i s emislam za tamu godinava.
kolku e smestuvanjeto vo ksamil vo pocetok na avgust?

Член од
6 мај 2010
Мислења
226
Поени од реакции
85
I jas slusav ubavi raboti za Ksamil-Albanija i s emislam za tamu godinava.
kolku e smestuvanjeto vo ksamil vo pocetok na avgust?
јас лани бев таму платив 25 евра вечер соба за 3,со тераса,со клима,кујна и посебно вц сето ново изградено супер смештај,само во ксамил е најголем проблем во сезона нема место на плажа од почеток до крај се наредени лежалки и сите се зафатени и да сакаш да платиш неможе,многу ретко се наоѓа и тоа да одиш од сабајле кај 7-8.

Kajgana Shop

На врв Bottom