♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Може ќе престане кога и вие „обичните“ фанови на Ноле ќе сфатите дека 70% од овдешните фанови на Ноле се србомани и не би навале за Ноле доколку беше, да речеме, Унгарец. Значи никој не вика за Вас кои заради тенисот го пратите, но факт е дека има мал милион луѓе кои дркаат на Новаче само затоа што е „брат из Србије“. Значи таквите постојат, и се многу, факт. Никој вас не ве меша со нив, освен ако самите не се препознавате.
Ова освен ако не си неврон у главите на тие 70%, ондак искрено, не верувам другачие како би знаел дека навиваат за него само ради тоа што е србин.
Да се разбереме, оние што гледаат 4 пати годишно тенис тука не ги ставам, ова пред Се се однесува на женскиот дел од тениската публика.

Инаку дека постојат такви, да, постојат, ама дека се до тој степен тешко, пак ќе кажам, ја ги опфаќам само оние вистински љубители ( а нив националноста воопшто не им е некаков фактор за тоа за кого ке навиваат ) на тенисот и оние кои редовно го пратат овој спорт, оние останатите, позерите, никад нит ме интересирале нит ке ме интересираат некад.

A вие шо сте за Надал покрај Реал како да ве викаме ? :D Ми амиго ...

Бикови. Штета што не сум бик у хороскоп (за малку сум промашил) ќе бев комплетен espanol! :D

Ова освен ако не си неврон у главите на тие 70%, ондак искрено, не верувам другачие како би знаел дека навиваат за него само ради тоа што е србин.
Да се разбереме, оние што гледаат 4 пати годишно тенис тука не ги ставам, ова пред Се се однесува на женскиот дел од тениската публика.

Инаку дека постојат такви, да, постојат, ама дека се до тој степен тешко, пак ќе кажам, ја ги опфаќам само оние вистински љубители ( а нив националноста воопшто не им е некаков фактор за тоа за кого ке навиваат ) на тенисот и оние кои редовно го пратат овој спорт, оние останатите, позерите, никад нит ме интересирале нит ке ме интересираат некад.

Епа има ликови што гледаат тенис само кога Новак игра финалиња и после се прават тениски експерти. И тоа многу ги има. И за таквите е оправдана „титулата“ - србомани.

Али ајде, ја и го избришав мислењето (кога успеавте да цитирате двајца маму ви :D) за да не одиме со офтопик. Честитки до Новаче уште еднаш.

Не сум фан на некој од Надал или Ѓоковиќ, ама да кажеш дека Надал е тежок просек играч .....

Не сум фан на некој од Надал или Ѓоковиќ, ама да кажеш дека Надал е тежок просек играч .....

Жити се кој го кажал тоа? Престанав да ги читам глупостиве по темава. Живо ме занима кој ја треснал таквата зелена?

Mu aplaudiral, ali vo toj segment Nole prednici daleku pred site, fakt, duri i me iritira ponekogas ali takov mu e stilot, sekogas da oddade pocit na igrata na protivnikot sto sekako e netipicno za eden Seljak, neli ?

Lani na istiov turnir, i posle i na RG, vo situacija koga bese tesno prizna deka sudijata zgresil i dozvoli poenot da otide kaj protivnikot, i ako ne se lazam vo Monaco toa bese so Nadal, vo finaleto, ali moze greska sum. Znaci ne u situacija koga vodi, tuku koga mu se nadzirase porazot i igrase loso, a toj poen znam ko naracan mu dojde.

Pak ke kazam, ova ne se karakteristiki na eden seljak, a ako Nole e seljak ondak i Nadal so negoviot odnos kontra Rosol bese seljak, na sto naide na kritika i od CNN, uz put i Navratilova go iskritikuva. Facata na Rosol na kraj kraeva dovolno govorese ...
I ok, se desi toa, i nikoj nisto ne rece, nervozen bil, ok, bidnalo, ali sto ke se slucuvase na forumov obratno da bese, pa ... pa ... pa, toa se tie dvojni standardi so koi mnogumina stanaa dosadni ko cigan na raskrsnica.

Nole vleze denes u istorija, videte nekoi kakvi muabeti nacnaa, bolna rabota ...
Ja neznam moderatorov sto ceka, trgaj sve ova, nema potreba vakva rea da se shiri na ovoj del od forumov.
У финалето на РГ беше ова, на 30-0 или 40-0 за Надал. Пак ќе кажам, не преувеличувајте за џабе, особено на земја се дешава многу често играчот да признае и да го поправи судијата, затоа што ако тој не признае ќе дојде судијата и ќе го види трагот. Пак ќе ти кажам, фер играч е, прв е на ранг листата, најдобар е моментално, али полека со преувеличувањата, сеуште не е над Надал и Федерер, над оној вториот мислам дека и никогаш нема да биде а над Надал можеби, не се знае тоа времето ќе покаже, али со оглед на повредите на Рафа ништо чудно и тоа да се деси.

Ne mi ide novak titula na monte carlo i gotovo. Cestitki za nego, ali gi fati u epten los period i dvajcata (federer i nadal) ovie se ispostroshija, a novak sega zema zalet, jebes ga negova sreka.

Епа бато кој си го прифати, си го прифати. ;)
nemoj da kazesh deka ti go prifati
--- надополнето: 22 април 2013 во 16:53 ---
mnogu analizi , mnogusubjektivni i objektivni viduvanja chitavme denovive .Koj kolku bil i e vo pravo sam ke si procheni , samokritichnost ne e na odmet . Moze da se bara opravduvanje vo pauzata ( neosnovano ) moze da se bara vo greshkite (po moe pak neopravdano) no zajakot lezi vo faktot deka Novak vo poslednite tri godini mnogu raboti izmeni vo negoviot stil i nachin na igranje , univerzalen e i osven volejot sekoj drug element od igrata mu e na vrvno nivo . Do Vajda trenerot li e (go vidovte li kakov imidj fura be , ko shofer na kamion vo Mlaz Bogdanci e , go boli patkata , i on kako Vemich ,okape se vo isti trenerki , dolniot del mu se kako Yassa modelot na vremeto od ex YU) . I koga ne mu odi znae kako da go amortizira protivnikot i poleka poleka Novak pak pobedil. Nadal iskreno moe viduvanje non -stop igra isto , pa za ochekuvanje beshe deka ke dojde denot koga nekoj od teniserite ke mu ja fati merkata . Mora neshto i toj da menuva ,dali da pochne i toj pochesto da go igra toj riskanten prav forhend ,behendot da go koristi porelaksirano i definitivno prviot servis mu e mnogu mlak , dobri riterneri so riternot mu ja anuliraat prednosta na servisot .Mora neshto da menuva posebno koga igra so Novak , Fed i Marej . Aj na zemja osven Novak i mozebi Fed i Ferer nema koj da mu parira ama na beton ke e mnogu ranliv ...ne e problem so defanziva i top spinovi da go papsash protivnikot , no bara mnogu trchanje i e pogubno za kolenata .Ne sum siguren , ama ke vidite deka ke pochne neshto da menuva , posebno ako ne go osvoi Madrid .
Koga sme kaj Madrid ,abe pak li ke e toa plavoto sranje ili ke e normalna shljaka , znam deka Novak i Nadal kazaa deka nema da igrat ako e plava , a na oficijalniot sajt i dvajcata se prijaveni ....nekoe info ?

Црвена земја е оваа година во Мадрид.
Надал инаку мора да биде поагресивен за да го добие Новак, во финалето на РГ лани имал 4 винери и 19 неизнудени од бекхенд што значи дека цело време бил агресивен од бекхенд. Тоа е лекот за Ноле кој има способност да трча до сабајле и да враќа како удрен. Надал и вчера пробуваше да биде агресивен но грешеше премногу, тоа е резултат на недоволната физичка подготовка и недоволната самодоверба. Пишав и во фан клуб Надал, тој воопшто не тренирал во Мајорка туку кога дошол во Монте Карло. Дали се обидувал што е можно подолго да го заштеди коленото за да биде што е можно помалце оштетено не знам стварно, ќе видиме во понатамошниот дел од сезоната. Ќе игра во Барселона, Мадрид и Рим, овие три турнири би требало да дадат јасна слика за тоа дали Надал ќе биде спремен да го брани РГ или некој друг ќе му го превземе тронот.
За РГ само кратко да кажам, Грен Слем е, таму треба 7 пати да победиш за да го освоиш турнирот, а и се зависи од ждребот. Новак може да загуби од Рафа но и од уште неколкумина на земја, а Надал сметам дека може само од Новак да загуби, друг на земја не верувам дека може да му наштети. Затоа и реков дека се ќе зависи од ждребот, од времето, од ветрот, тие услови се многу битни кога е во прашање тенисот.

Црвена земја е оваа година во Мадрид.
Надал инаку мора да биде поагресивен за да го добие Новак, во финалето на РГ лани имал 4 винери и 19 неизнудени од бекхенд што значи дека цело време бил агресивен од бекхенд. Тоа е лекот за Ноле кој има способност да трча до сабајле и да враќа како удрен. Надал и вчера пробуваше да биде агресивен но грешеше премногу, тоа е резултат на недоволната физичка подготовка и недоволната самодоверба. Пишав и во фан клуб Надал, тој воопшто не тренирал во Мајорка туку кога дошол во Монте Карло. Дали се обидувал што е можно подолго да го заштеди коленото за да биде што е можно помалце оштетено не знам стварно, ќе видиме во понатамошниот дел од сезоната. Ќе игра во Барселона, Мадрид и Рим, овие три турнири би требало да дадат јасна слика за тоа дали Надал ќе биде спремен да го брани РГ или некој друг ќе му го превземе тронот.
За РГ само кратко да кажам, Грен Слем е, таму треба 7 пати да победиш за да го освоиш турнирот, а и се зависи од ждребот. Новак може да загуби од Рафа но и од уште неколкумина на земја, а Надал сметам дека може само од Новак да загуби, друг на земја не верувам дека може да му наштети. Затоа и реков дека се ќе зависи од ждребот, од времето, од ветрот, тие услови се многу битни кога е во прашање тенисот.
e moram da reagiram ... kazi mi koj e toj teniser (nekolkumina ??) shto e sposoben na Novak (vakov kako vchera) da mu zeme tri seta vo eden den pa makar na zemja ...lichno jas osven Nadal i Federer (enigma e so nego ,ne znaeme kakov ke se simne od planinata ,ko Rocky 3 del e ,otide vo planina da se sprema) ne mi teknuva takov junak ...moze da se pogodi losh den kako lani protiv Seppi ama pak ona standardnoto leka poleka pak Novak pobedil

e moram da reagiram ... kazi mi koj e toj teniser (nekolkumina ??) shto e sposoben na Novak (vakov kako vchera) da mu zeme tri seta vo eden den pa makar na zemja ...lichno jas osven Nadal i Federer (enigma e so nego ,ne znaeme kakov ke se simne od planinata ,ko Rocky 3 del e ,otide vo planina da se sprema) ne mi teknuva takov junak ...moze da se pogodi losh den kako lani protiv Seppi ama pak ona standardnoto leka poleka pak Novak pobedil
Епа глеј ги ланските резултати на РГ и ќе видиш. 5 сета со Цонга и неколку спасени меч топки, 5 сета против Сепи, буквално проблеми во скоро секој меч. Јас не викам дека он нема да е фаворит, но лош ден/ветар/или не знам кој друг фактор би можел да влијае на Новак. Еве ти и оваа година во Монте Карло со Монако и Јужњи три сета изигра. Дури и во 2011 година кога беше како од друга планета ќе изгубеше од еден Мареј во Рим, спасуваше две меч топки. Да е тврда подлога друга е песната, ама на земја има доста осцилации, за разлика од Надал кој нема шанса да изгуби од друг тенисер освен Новак.
А тие неколкумина стрикно се: Вавринка, Цонга, Ферер, Федерер...

^Посебно Вавринка кој беше блиску до победа годинава на ТВРДА подлога во Австралија, па на земја да не правиме муабет. Видовме како го исплеска Мареј.

Супер е Вавринка али кај него проблемот е во главата. Тешко дека ќе му се повтори таков меч како во Австралија но не и невозможно. Ќе биде доста интересен овогодинешниот РГ, едвај чекам да почне.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom