Скршена матична плоча на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Dr.House
  • Време на започнување Време на започнување

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Како што знаете повеќето штеточини на форумов поправање на матична на лаптоп е многу скапо, така да ако има некој алтернативи за поправање нека бидат предложени освен нова матична дека не сум при 600€..

Како што знаете повеќето штеточини на форумов поправање на матична на лаптоп е многу скапо, така да ако има некој алтернативи за поправање нека бидат предложени освен нова матична дека не сум при 600€..
Нова плоча, од старата само некои делови што не се on-board можеби може да се искористат.
Но набавката на нова плоча од тој модел може да те чини колку купување на нов лаптоп, а можеби и повеќе, исто поради искористеноста на деловите најпаметно е да си земеш нов лаптоп.

Ако немаш пари - ништо не правиш.

Ова ти е како да ја извадиш матичната

А типов покажува како да ја залепиш(не е за матична, ама може ќе ти заврши работа)

:)

Нова плоча, од старата само некои делови што не се on-board можеби може да се искористат.
Но набавката на нова плоча од тој модел може да те чини колку купување на нов лаптоп, а можеби и повеќе, исто поради искористеноста на деловите најпаметно е да си земеш нов лаптоп.

Ако немаш пари - ништо не правиш.
Другар пред 2 месеци го земав лаптопот, така да да трошам повеќе од 300евра не ми е опција
Ова ти е како да ја извадиш матичната

А типов покажува како да ја залепиш(не е за матична, ама може ќе ти заврши работа)

:)
Иначе слушнав дека вршеле репарирање на матични во некој сервис ако има некој информации нека каже

Другар пред 2 месеци го земав лаптопот, така да да трошам повеќе од 300евра не ми е опција
Иначе слушнав дека вршеле репарирање на матични во некој сервис ако има некој информации нека каже
Епа ако ептен ти треба ќе земеш нов лаптоп од 300 евра, или ако не може да се искористат на друг начин ќе ги продадеш здравите делови на сервис од расипаниот лаптоп и ќе доплатиш 300 евра за да земеш нешто ново и „појако“.

Плочата е расипана или скршена? Ако е расипана може и да се поправи. Ако си успеал да ја скршиш едно големо БРАВО

прво шо лаптоп имаш... и како успеа да ја скршиш матичната :)

прво шо лаптоп имаш... и како успеа да ја скршиш матичната :)
Dell inspiron 5520 а уште е на сервис и не сум до крај информиран дали е скршена или расипана

Dell inspiron 5520 а уште е на сервис и не сум до крај информиран дали е скршена или расипана
прати го во ITD или подобро оди таму, тие се застапници и овластени сервисери за Dell и ако некој може да ти помогне тоа се тие...
Ако ти паднал лаптопот не верувам дека ќе ти покрие гаранција, ако е рикната нешто тогаш може да ја средат...

п.с. од кај си го зел?

формирале post: 5833129 напиша:
прати го во ITD или подобро оди таму, тие се застапници и овластени сервисери за Dell и ако некој може да ти помогне тоа се тие...
Ако ти паднал лаптопот не верувам дека ќе ти покрие гаранција, ако е рикната нешто тогаш може да ја средат...

п.с. од кај си го зел?
Го земав од анхоч, и гаранцијата не ми важи, иначе каде се наоѓа итд и дали би поправиле матична или би формирале менување?

ПС
А да не те лажат тебе дека е скршена за да ти го соберат на старо?
Ти падна лаптопот за да ја скршиш?
Го изложи на некакви страшни вибрации?
Го користеше со години и пукна (не)?
Убаво провери дали стварно е скршена.
*Ако го носиш на повеќе сервиси, не кажувај што ти рекле другите, остави нека се искажат тековните.

Го земав од анхоч, и гаранцијата не ми важи, иначе каде се наоѓа итд и дали би поправиле матична или би формирале менување?
ППС Хмм Анхоч имаат добра репутација, мислам дека не би правеле некои превари...

Ако плочата фабрички не чини, согласно со гаранцијата треба да ти го заменат лаптопот.
Зошто не ти важи гаранцијата?

*(Всушност најверојатно не ни смееш поради гаранцијата на друго место да го носиш или да го чепкаш.)

Мењаат подуени електролити и толку. Понекој редок сервисер има опрема да замени чип, рам со ист/компатибилен таков...

Иначе ако навистина е скршена плочата, други пооесетливи компоненти се отидени гарант (хард диск, екран, итн). Уствари и цел лаптоп би требало да е искршен.

*(Всушност најверојатно не ни смееш поради гаранцијата на друго место да го носиш или да го чепкаш.)
то није тачно, пошо освен ITD не смее никој dell да ги отвара, јас го зедов од AMC па дознав дека ги праќаат во итд (има голем дел превари тука, не само AMC туку сите), и си го носам директно во ITD лаптопот. затоа му кажав да се јави во ITD да провери со сервис таг дали е од кај нив (можно е да имаат овие и други дистрибутери).

Иначе за сите со Dell лаптоп, проверете си гаранција на dell страната со сервис таг, обично даваат 3 години а некој препродавачи ќе ви дадат година или 2... после тоа ако се деси нешто, ги праќаат во итд, таму ги покрива гаранцијата а вас ќе ве избричат за нова матична или шо и да е друго... чист профит...

Јави се во К2лаптоп, мене ми го среди, ми се имаше истурено сок и јас го упалив неколку пати после тоа, и не му давав ич надеж. Али на крај го поправи.

ПС
А да не те лажат тебе дека е скршена за да ти го соберат на старо?
Ти падна лаптопот за да ја скршиш?
Го изложи на некакви страшни вибрации?
Го користеше со години и пукна (не)?
Убаво провери дали стварно е скршена.
*Ако го носиш на повеќе сервиси, не кажувај што ти рекле другите, остави нека се искажат тековните.

ППС Хмм Анхоч имаат добра репутација, мислам дека не би правеле некои превари...

Ако плочата фабрички не чини, согласно со гаранцијата треба да ти го заменат лаптопот.
Зошто не ти важи гаранцијата?

Ако му е скршена матичната плоча стварно тогаш гаранцијата веќе не важи бидејќи физички е оштетен лаптопот. Најдобро да си го однесе и на друго место да му дадат мислење еве на пример во ИТД или во анхоч.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom