Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нова плоча, од старата само некои делови што не се on-board можеби може да се искористат.Како што знаете повеќето штеточини на форумов поправање на матична на лаптоп е многу скапо, така да ако има некој алтернативи за поправање нека бидат предложени освен нова матична дека не сум при 600€..
Како што знаете повеќето штеточини на форумов поправање на матична на лаптоп е многу скапо, така да ако има некој алтернативи за поправање нека бидат предложени освен нова матична дека не сум при 600€..
Другар пред 2 месеци го земав лаптопот, така да да трошам повеќе од 300евра не ми е опцијаНова плоча, од старата само некои делови што не се on-board можеби може да се искористат.
Но набавката на нова плоча од тој модел може да те чини колку купување на нов лаптоп, а можеби и повеќе, исто поради искористеноста на деловите најпаметно е да си земеш нов лаптоп.
Ако немаш пари - ништо не правиш.
Иначе слушнав дека вршеле репарирање на матични во некој сервис ако има некој информации нека кажеОва ти е како да ја извадиш матичната
А типов покажува како да ја залепиш(не е за матична, ама може ќе ти заврши работа)
![]()
Епа ако ептен ти треба ќе земеш нов лаптоп од 300 евра, или ако не може да се искористат на друг начин ќе ги продадеш здравите делови на сервис од расипаниот лаптоп и ќе доплатиш 300 евра за да земеш нешто ново и „појако“.Другар пред 2 месеци го земав лаптопот, така да да трошам повеќе од 300евра не ми е опција
Иначе слушнав дека вршеле репарирање на матични во некој сервис ако има некој информации нека каже
Dell inspiron 5520 а уште е на сервис и не сум до крај информиран дали е скршена или расипанапрво шо лаптоп имаш... и како успеа да ја скршиш матичната![]()
прати го во ITD или подобро оди таму, тие се застапници и овластени сервисери за Dell и ако некој може да ти помогне тоа се тие...Dell inspiron 5520 а уште е на сервис и не сум до крај информиран дали е скршена или расипана
Го земав од анхоч, и гаранцијата не ми важи, иначе каде се наоѓа итд и дали би поправиле матична или би формирале менување?формирале post: 5833129 напиша:прати го во ITD или подобро оди таму, тие се застапници и овластени сервисери за Dell и ако некој може да ти помогне тоа се тие...
Ако ти паднал лаптопот не верувам дека ќе ти покрие гаранција, ако е рикната нешто тогаш може да ја средат...
п.с. од кај си го зел?
ПСDell inspiron 5520 а уште е на сервис и не сум до крај информиран дали е скршена или расипана
ППС Хмм Анхоч имаат добра репутација, мислам дека не би правеле некои превари...Го земав од анхоч, и гаранцијата не ми важи, иначе каде се наоѓа итд и дали би поправиле матична или би формирале менување?
Мењаат подуени електролити и толку. Понекој редок сервисер има опрема да замени чип, рам со ист/компатибилен таков...Иначе слушнав дека вршеле репарирање на матични во некој сервис ако има некој информации нека каже
то није тачно, пошо освен ITD не смее никој dell да ги отвара, јас го зедов од AMC па дознав дека ги праќаат во итд (има голем дел превари тука, не само AMC туку сите), и си го носам директно во ITD лаптопот. затоа му кажав да се јави во ITD да провери со сервис таг дали е од кај нив (можно е да имаат овие и други дистрибутери).*(Всушност најверојатно не ни смееш поради гаранцијата на друго место да го носиш или да го чепкаш.)
ПС
А да не те лажат тебе дека е скршена за да ти го соберат на старо?
Ти падна лаптопот за да ја скршиш?
Го изложи на некакви страшни вибрации?
Го користеше со години и пукна (не)?
Убаво провери дали стварно е скршена.
*Ако го носиш на повеќе сервиси, не кажувај што ти рекле другите, остави нека се искажат тековните.
ППС Хмм Анхоч имаат добра репутација, мислам дека не би правеле некои превари...
Ако плочата фабрички не чини, согласно со гаранцијата треба да ти го заменат лаптопот.
Зошто не ти важи гаранцијата?
*(Всушност најверојатно не ни смееш поради гаранцијата на друго место да го носиш или да го чепкаш.)