Македонија - кралство или демократска држава?

• Креатор на темата Креатор на темата darel
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 април 2012
Мислења
165
Поени од реакции
84
Dali bi bilo podobro da sme parlamentarma MONARHIJA so posiroki nadleznosto i ovlastuvanja otkolku sto sme sega klasicna demokratska drzava.Znam deka nemame zivi potomci na NASITE kralski semejstva koi nekogas vladeele so MAKEDONIJA kako sto imaat nasite sosedi a i skoro cela EVROPA no me interesiraat vasite mislenja kako ke bese sostojbata sega vo makedonija dokolku bevme PARLAMENTARNA MONARHIJA.Golem del od evropskite drzavi imaat vakvo opstestveno ureduvanje i funkcioniraat dosta dobro a nekoi i odlicno

Ако мислиш на бугарскиот цар, тогаш тој не е бугарин. Тоа ти е германска инсталација.

Кога прашуваш кралство или демократска држава, земи ги на пример: Шведска, Норвешка, Данска..... Тие се кралства, но и демократски држави. Имаат неколку пати повисок стандард од нас wannabe демократии.
Со еден збор, изборов ти е тапа. Изгледа не си слушнал за уставни монархии

И да сме монархија,Грујо ќе се намести крал да биде пак :D

hunzi6544.jpg

Имаме крал :)

Dali bi bilo podobro da sme parlamentarma MONARHIJA so posiroki nadleznosto i ovlastuvanja otkolku sto sme sega klasicna demokratska drzava.Znam deka nemame zivi potomci na NASITE kralski semejstva koi nekogas vladeele so MAKEDONIJA kako sto imaat nasite sosedi a i skoro cela EVROPA no me interesiraat vasite mislenja kako ke bese sostojbata sega vo makedonija dokolku bevme PARLAMENTARNA MONARHIJA.Golem del od evropskite drzavi imaat vakvo opstestveno ureduvanje i funkcioniraat dosta dobro a nekoi i odlicno
Исти ку*ац ти е бе друже.Не е проблемот во системот во луѓето е.Џабе ти е и најсовршен систем ако луѓето кои се на позиција-власт кои треба да бидат пример, носители на прогрес и лидери се тотално обратното.

Зборот демократија е само на хартија вредностите за кои треба и мора да се бориме се пред секој еден од нас и од нас зависи дали ќе успееме или не.

Ако мислиш на бугарскиот цар, тогаш тој не е бугарин. Тоа ти е германска инсталација.

Кога прашуваш кралство или демократска држава, земи ги на пример: Шведска, Норвешка, Данска..... Тие се кралства, но и демократски држави. Имаат неколку пати повисок стандард од нас wannabe демократии.
Со еден збор, изборов ти е тапа. Изгледа не си слушнал за уставни монархии
Procitaj pa komentiraj .Za bugarskiot car toa e tocno vsusnos site balkanski drzavi koi imale kralstva toes bile monarhii imaat zemeno carevi ili kralevi od zapadna evropa odnosno uvezle od stranstvo a samo nie sme postavile nas so poteklo od MAKEDONIJA .No zatoa nasata monarhija propadnala a nivnite opstojuvaat do den denes MISLAM barem im prodolzuva lozata pokolenijata zatoa sto se pomognati od nivnitr srodni i maticni monarhiikoi koi postojat i den denes vo evropa.A za toa DALI SUM SLUSNAL za ustavni monarhii . PROTUMACI TOA STO ZNACI PARLAMENTARNA MONARHIJA koja ja napisav na prviok komentar na ovaa tema

Демек у овие 20 „демократски“ години многу им се врзани рацете на нашите ни водачи па и уште овластувања им треба

И да бевме монархија, пак ќе бевме ние робови како што сме и сега.И не сме сами во сето тоа.

Значи Бранко пак нешто спрема - доживотен Крал
оти со избори никад повеќе до престол не доаѓа.

Ова со кралствово е супер идеја, а со оглед на моето благородничко потекло кое го обелоденив претходно на една друга тема, како и бесконечната мудрост која ја поседувам, би било многу логично мене да ми припадне кралскиот трон.

Ова со кралствово е супер идеја, а со оглед на моето благородничко потекло кое го обелоденив претходно на една друга тема, како и мојата бесконечна мудрост, би било многу логично мене да ми припадне кралскиот трон.
You need Merlin, my dear :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom