♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Димитров во вториов сет зеде повеќе поени од Надал во долги размени..
5-от гејм во вториов сет беше најак!Прво Надал два фантастични винери и после распали Гришо на се или ништо,па погоди страшно добри два винери + ас.:cuc:

Одличен Григор во вториот сет, Надал многу греши. Реков и вчера дека нема да е лесно, иако после првиот сет мислев дека ќе биде уништен Григот но сепак и Надал покажа осцилации во играта. Ќе биде интересен третиот сет, нема да се даде така лесно Гришо.

Гришо уште многу фурни леб треба да дојаде за да стигне до некое повисоко ниво.

Па мислим да не су толку много фурните леб кои треба да доjаде Григор, али на тебе ти треба многу мозг да ти влеjат во главата за некое повисоко ниво на размислуване.

Incredible Grisho!Реални се шансите да го победи Надал.:vozbud:

Има едно нешто што во моментов му фали на Димитров-Психата, инаку одличен е, има одлични удари, многу потсеќа на Роџер, со нешто послаб форхенд секако. Греота, на крај и грчеви го фатија, а страшно добра партија изигра.
Рафа очаен денес во вториот и третиот сет, одамна не сум го видел со волку неизнудени грешки на земја. Али можеби и добро е пред финалето да се случи еден ваков натпревар, да си ги сфати сериозно работите. И вчера заборавив да спомнам, Рафа не е баш на својот максимум на турниров, тоа го приметив баш против Колшрајбер. Еве и денес го докажа тоа, каснат нозете, каснат ударите, многу грешки, штета за Димитров што не го искористи тоа.

Што гледам не ми се верува, волку среќа да има некој одамна немам видено, згазна лошо, па после му пукна жица во двата клучни поени за брејк, за потоа уште еден чист винер да промаши заради тоа што повторно лошо згазна или пак го фати грч :facepalm:

Па мислим да не су толку много фурните леб кои треба да доjаде Григор, али на тебе ти треба многу мозг да ти влеjат во главата за некое повисоко ниво на размислуване.
Детето уште пред да стартува меч со некој од по високо рангиран играч, се има усрано.
Да не се лажиме, можеби ја има играта, ама како што кажа Потопо, треба да си ја среди психата, а тоа е многу битно за такви играчи, џабе го нарекуваат бејби Федерер, да не остани само на тоа.

Иако имавме една скорешна непријатна дискусија, ама знаеш да изненадиш со некој добар пост, се согласувам целосно.
--- надополнето: 19 април 2013 во 02:20 ---

Имаш право, дали едно 20 пати спомна за промената на правила за спремање пред сервис, и дали едно 20 пати исто така збореше за тоа како АТП работи против тенисерите заради тоа што има повеќе турнири на тврда подлога него на земја, или пак дали едно 5 пати кажа дека не смее да каже дека не е 100% спремен зошто ќе го викале арогантен, а уствари во самата изјава и си кажува дека не е 100% спремен :ROFLMAO:
kakva neprijatna diskusija de potseti me ... a i nema shto da se iznenaduvash , za shto ne sum vo pravo , ako se trgne na strana navivachkiot stav prema Novak .
Petar R. izgleda ne ti go sfati vtoriot del od postot , jas kolku shto razbrav aludirash na Nadal ..ili sum greshka

Навистина ми е жал за Димитров играше добро но Надал го следеше среќата можеби во решавачкиот - последен сет. Но тоа е тоа, Димитров оствари добар пласман.

Bogot za malku ke padneshe na teme ... iskreno ,Nadal gresheshe poveke od normalnoto a i vo tret set Dimitrov na krajot srekata go napushti...bashka imashe nekolku otvoreni forhend dijagonali a ne odigra poagresivno .Se usra na kraj ,nemashe bash muda kaj nekolku poeni

Petar R. izgleda ne ti go sfati vtoriot del od postot , jas kolku shto razbrav aludirash na Nadal ..ili sum greshka

Да.

Надал го следеше среќата можеби во решавачкиот - последен сет. Но тоа е тоа, Димитров оствари добар пласман.

Гем, не сет, да бидеме реални :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom