Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
абе другар макар и да е првиот американски снајпер знаеш ли што значи ти да вадиш кундак ставаш куршум и пукаш тоа е како да земеш нож и тргниш на јуриш на група вооружени лица како прво и таа пушка треба да има винт тоа ќе ти дојде 1 куршум во саат кој е таа будала шо би пукала со такво оружје тоа може да се праве само во домашна изработка и тоа би го направил некој ногу голем глупак иначе еве неш така по старо а и ти дај па некоа слика да видиме каков е тиа снајпер шо му се вадел кундакот па да видиме дали е вонас грешката или ти си чул а не си разбрал :)
1219691061_g.jpg

--- надополнето: 18 април 2013 во 21:24 ---
другар сакам да ти кажам дека му е повратен кундакот не дека е 12.7 ти давам пример каков можеби бил тој кундакот

Добра слика Црна стрела.Мислам дека е Ренџерскиот батаљон..
drawb6.jpg

Еве како изгледа на метата:

Добра слика Црна стрела.Мислам дека е Ренџерскиот батаљон..
drawb6.jpg

Еве како изгледа на метата:

Видеата се супер убаво нашите им покажуваат само горе типацот е од србите.го имаше едно време на насловна на веб сајтот на нивното министерство за одбрана.
--- надополнето: 19 април 2013 во 00:47 ---
абе другар макар и да е првиот американски снајпер знаеш ли што значи ти да вадиш кундак ставаш куршум и пукаш тоа е како да земеш нож и тргниш на јуриш на група вооружени лица како прво и таа пушка треба да има винт тоа ќе ти дојде 1 куршум во саат кој е таа будала шо би пукала со такво оружје тоа може да се праве само во домашна изработка и тоа би го направил некој ногу голем глупак иначе еве неш така по старо а и ти дај па некоа слика да видиме каков е тиа снајпер шо му се вадел кундакот па да видиме дали е вонас грешката или ти си чул а не си разбрал :)
1219691061_g.jpg

--- надополнето: 18 април 2013 во 21:24 ---
другар сакам да ти кажам дека му е повратен кундакот не дека е 12.7 ти давам пример каков можеби бил тој кундакот
Јас убаво си разбрав снајперист на мене си ми кажа ми рече го држав малку и во рацете ама вика старо железо тешко.Друга слика од тој снајпер нема едвај и оваа ја најдов.сега ти не верувај единствено би поверувал ако си бил горе на тетовското кале заедно со волците кога го заземале а Албанците го оставиле целото нивно оружје.Ако најдам слика барем од сличен одма ќе ја ставам.
--- надополнето: 19 април 2013 во 00:55 ---
најдов барем нешто слично еве како овој значи овде е расклопен друг снајпер и детално е дадено кундакот како е расклопен го ставаш метакот таму го ставаш пак кундакот и окинуваш.
http://www.anzioironworks.com/20incase1.jpg

еве бе тетка вики шчо велит
првата берет снајперска пушка и не е така стара
http://en.wikipedia.org/wiki/Barrett_M82

Barrett Firearms Manufacturing was founded by Ronnie Barrett for the sole purpose of building semi-automatic rifles chambered for the powerful 12.7×99mm NATO (.50 BMG) ammunition, originally developed for and used in M2 Browning machine guns. Barrett began his work in the early 1980s and the first working rifles were available in 1982, hence the designation M82. Barrett designed every single part of the weapon personally and then went on to market the weapon and mass produce it out of his own pocket. He continued to develop his rifle through the 1980s, and developed the improved M82A1 rifle by 1986.

еве бе тетка вики шчо велит
првата берет снајперска пушка и не е така стара
http://en.wikipedia.org/wiki/Barrett_M82

Barrett Firearms Manufacturing was founded by Ronnie Barrett for the sole purpose of building semi-automatic rifles chambered for the powerful 12.7×99mm NATO (.50 BMG) ammunition, originally developed for and used in M2 Browning machine guns. Barrett began his work in the early 1980s and the first working rifles were available in 1982, hence the designation M82. Barrett designed every single part of the weapon personally and then went on to market the weapon and mass produce it out of his own pocket. He continued to develop his rifle through the 1980s, and developed the improved M82A1 rifle by 1986.
Мале бе луѓе никако да ме сватите М82 е првиот снајпер од барет ама полуавтоматски.А овај ти е рачен ако ме разбираш значи ти вадиш кундак ставаш метак пак го ставаш кундакот и опалуваш.
--- надополнето: 19 април 2013 во 01:53 ---
Еве и овој е на тој механизам.Сега ми поверувате ли?
http://www.militaryparitet.com/editor/assets/new/3/Gepard M1 2.jpg

абе другар не викам дека не постоел таков снајпер али сепак сакам да ти кажам треба да си голема будала па да земе таква пушка и да одиш во војна иначе овоа е многу лесно и дома да го изработиш само да си паметен би го направил со помал калибар пошто сигурно не би ношол цевка шо е толку добра што би издржала толкав претисок а и друго на сикава шо си а ставил не се ваде кундакот него се поткрева се става куршум и пукаш тоа е сично како кај пушките на стар барут само тука го поткреваш кундакот ставаш куршум запечатуваш и пукаш механизмот за чкрапнуванје е ист како кај пиштолот и е сместен кај кундакот има и петле по наше кажано сеа нез ви како го викате :нинџ:

Мале бе луѓе никако да ме сватите М82 е првиот снајпер од барет ама полуавтоматски.А овај ти е рачен ако ме разбираш значи ти вадиш кундак ставаш метак пак го ставаш кундакот и опалуваш.
--- надополнето: 19 април 2013 во 01:53 ---
Еве и овој е на тој механизам.Сега ми поверувате ли?
http://www.militaryparitet.com/editor/assets/new/3/Gepard M1 2.jpg
тоа е гепард антиматеријална пушка
https://en.wikipedia.org/wiki/Gepard_anti-materiel_rifle
и по којзнае кој пат, не се вади кундакот за да се наполни, оваа се завртува и рачно се полни, бавна е мачна е ама не се вади кундакот
доволно се избрука другар дај олади

тоа е гепард антиматеријална пушка
https://en.wikipedia.org/wiki/Gepard_anti-materiel_rifle
и по којзнае кој пат, не се вади кундакот за да се наполни, оваа се завртува и рачно се полни, бавна е мачна е ама не се вади кундакот
доволно се избрука другар дај олади
Можда да сум грешка за Гепардот ама погледни горе таа другата шо ја ставив па после ќе правиме муабет (y)
--- надополнето: 19 април 2013 во 19:31 ---
http://www.anzioironworks.com/20incase1.jpg
Еве уште еднаш погледнете ја тука

Другари ме интерисира и сакам да ве прашам дали некој од вас има одено на селекцијата за во волците.Пошо јас планирам за 1-2 години да идам да си го пробам ксметот.И ако има некој да ми каже какво е на што повеќе да обрнам внимание.Фала однапред

Доколку работиш во АРМ можеш да одиш, а доколку не работиш не можеш затоа што цивили не се примаат.

Другари ме интерисира и сакам да ве прашам дали некој од вас има одено на селекцијата за во волците.Пошо јас планирам за 1-2 години да идам да си го пробам ксметот.И ако има некој да ми каже какво е на што повеќе да обрнам внимание.Фала однапред
Видео од селекција...

Мали немој да гледаш Рамбо многу и фати се учи.
Прво и основно треба да имаш отслужено војска.Што ќе ти одигра клучната улога за твоите способности прашањето дали можеш да бидеш дел од селекцијата одосно дали ќе имаш способности да бидеш примен и дел од единицата.
Многу тешко се влегува на селекција кој бара многу голема психичка и кондициона подготвеност.не може со сила зошто уште од прв ден ќе ти се закачат на глава и добиваш бан...
останатото е на природна и вродена дарба.
ПС.Таму нема бајки со пушки вадиш кундак ставаш метак.

Доколку работиш во АРМ можеш да одиш, а доколку не работиш не можеш затоа што цивили не се примаат.
Примаат сеуште пред 6 месеци имало конкурс за цивили ама на селекцијата се паднале.Јбг информација од волк 1 чета со долгогодишен сташ.:vozbud:
--- надополнето: 22 април 2013 во 02:29 ---
Видео од селекција...

Мали немој да гледаш Рамбо многу и фати се учи.
Прво и основно треба да имаш отслужено војска.Што ќе ти одигра клучната улога за твоите способности прашањето дали можеш да бидеш дел од селекцијата одосно дали ќе имаш способности да бидеш примен и дел од единицата.
Многу тешко се влегува на селекција кој бара многу голема психичка и кондициона подготвеност.не може со сила зошто уште од прв ден ќе ти се закачат на глава и добиваш бан...
останатото е на природна и вродена дарба.
ПС.Таму нема бајки со пушки вадиш кундак ставаш метак.
Знам братче многумина мои пријатели и роднини поминале од таму.Само тогаш селекцијата била по блага ама сега е јбг би кажал пекол.Ќе се видам војска имам служено затоа и викам за 1 до 2 години ќе си пробам инаку физички сум многу повеќе спремен и од што треба.Фала уште еднаш

Примаат сеуште пред 6 месеци имало конкурс за цивили ама на селекцијата се паднале.Јбг информација од волк 1 чета со долгогодишен сташ.:vozbud:
--- надополнето: 22 април 2013 во 02:29 ---

Знам братче многумина мои пријатели и роднини поминале од таму.Само тогаш селекцијата била по блага ама сега е јбг би кажал пекол.Ќе се видам војска имам служено затоа и викам за 1 до 2 години ќе си пробам инаку физички сум многу повеќе спремен и од што треба.Фала уште еднаш

другар ти посакувам се најдобро ама мислам оди првен доброволец пријави се послем пријавувај се кај сакаш оти војската како прво не баш како шо си а замислил јас бев пред некој месец и тотално сум разочаран од нашава војска :)

Јас преспав едно 3-4 сати во канта кај ренџерите .... фино лепо да не одам 20 минути за ѓубре да фрлам мислев дека е добра идеја само пистста да ја поминам за да стигнам до кантите од волците и ренџерите ... don't do that го научив на полошиот начин , после тоа ме частеја кафе и чоколади и падна смеење :)

Свака им част за вежбите , коа бев пожарен или на стража гледав каква обука имаат и тоа е за респект

Слична прича, другар ми така има завршено у претседателска резиденција.
Типот мислел дека ги знае сите `козји патчиња` по Водно и околија.
Не бе, кој го ебе знакот забранет влез и бодликава жица.
Два чекора, раце горе, на земја, `влеговте на забранета територија` - рекол двометраш со двометарски рамења и уше толкаа пушка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom